reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Po Anastazji nie widać a ma katar spływający do gardła, plus gardło czerwone i temu w nocy spać nie może, plus lekarka potwierdziła że idą u góry 4 zęby na raz🙃🙃🙃 i mamy kombinacje. Lekarka sama się dziwiła że nic po niej nie widać, bo mała pogodna. Ważne że osłuchowo czysto. Na noc przeciwbólowe dawać mam na ząbkowanie, i pół plasterka aromactiv na piżamkę aby odblokować nos.
U nas było podobnie , w piątek parę razy kaszlnął i też trochę było słychać katar ze względu na to ,że zbliżał się weekend pojechałam go osłuchać było ok dostaliśmy witaminę jakis syropek coś na katar na wszelki wypadek robiłam inhalacje i d..... od wczoraj jesteśmy na antybiotyku bo już coś zeszło na oskrzela. Doktor powiedział w 40 % to zasługa idących zębów a i jeszcze mnie pocieszył że alergicy chorują dlużej🤷🤯

Ostatnia edycja:
reklama
Po Anastazji nie widać a ma katar spływający do gardła, plus gardło czerwone i temu w nocy spać nie może, plus lekarka potwierdziła że idą u góry 4 zęby na raz🙃🙃🙃 i mamy kombinacje. Lekarka sama się dziwiła że nic po niej nie widać, bo mała pogodna. Ważne że osłuchowo czysto. Na noc przeciwbólowe dawać mam na ząbkowanie, i pół plasterka aromactiv na piżamkę aby odblokować nos.
Na katar jest też świetny Fenistil w kroplach. Mojemu ostatnio pomogło przy giga katarze. My mieliśmy 3 x po 6 kropelek.

U nas było podobnie , w piątek parę razy kaszlnął i też trochę było słychać katar ze względu na to ,że zbliżał się weekend pojechałam go osłuchać było ok dostaliśmy witaminę jakis syropek coś na katar na wszelki wypadek robiłam inhalacje i d..... od wczoraj jesteśmy na antybiotyku bo już coś zeszło na oskrzela. Doktor powiedział w 40 % to zasługa idących zębów a i jeszcze mnie pocieszył że alergicy chorują dlużej🤷🤯
Zdrówka...oby wszystko szybko przeszło...Ściskam mocno🤗
😘
Na katar jest też świetny Fenistil w kroplach. Mojemu ostatnio pomogło przy giga katarze. My mieliśmy 3 x po 6 kropelek.
U mnie na katar najbardziej nasivin baby pomógł ale to max 5 dni można stosować!
Fenistil może też coś pomógł ale my codziennie go zażywamy więc akurat tego nie wiem jak się w chorobie spisał:)

To mnie nie pocieszyłaś.. 😔

To mnie nie pocieszyłaś.. 😔
Oby u Was było inaczej👊
Właśnie wydawało mi się że szybko zareagowałam ale niestety nie udało się uniknąć choróbska ..... najlepsze jest to ,że ja się zaraziłam i dzisiaj mnie cis bierze to już chyba 4 przeziębienie od czasu porodu w życiu nie byłam tyle razy chora w tak krótkim czasie🤯 chyba muszę zaopatrzyć się w jakieś witaminy bo w sumie od porodu nic nie biorę.

Oby u Was było inaczej👊
Właśnie wydawało mi się że szybko zareagowałam ale niestety nie udało się uniknąć choróbska ..... najlepsze jest to ,że ja się zaraziłam i dzisiaj mnie cis bierze to już chyba 4 przeziębienie od czasu porodu w życiu nie byłam tyle razy chora w tak krótkim czasie🤯 chyba muszę zaopatrzyć się w jakieś witaminy bo w sumie od porodu nic nie biorę.
Kurde, no ja tak samo! Co prawda teraz jestem zdrowa, ale pierwszy raz w życiu choruję tak dużo, ciężko i długo! Zdarzało mi się, że raz w roku zapalenie oskrzeli i raz angina, ale nie tak, że w pól roku już ze 4 razy byłam chora i to tak solidnie...
Zdrówka życzę!

Ja muszę Wam powiedzieć że jestem mega zadowolona 🤗małemu prawie wszystkie krosty zniknęły, szczerze to już miałam dosyć tej maści wszystko w niej było uwalone 🙄a ubranka to prałam z dwoma płukaniami tylko 60 stopniach nieważne co na metkach było bo cały czas czułam jakby ta maść tam była...
teraz tylko nawilżamy drobne placki😜
oby to cholerstwo nie wróciło 🙃
dla porównania

Załączniki

• 670E6FEC-E58A-4EBA-9525-81F69CA7B307.jpeg
    670E6FEC-E58A-4EBA-9525-81F69CA7B307.jpeg
    10,6 KB · Wyświetleń: 67
  • 05EFF934-78B9-491C-9A71-69766A76FD2E.jpeg
    05EFF934-78B9-491C-9A71-69766A76FD2E.jpeg
    12,8 KB · Wyświetleń: 64
Oby u Was było inaczej👊
No właśnie młoda od około tygodnia rzęziła, lecz myślałam że to przez to że się ślini. Lecz to zaczęło się na noc nasilać, a Nastka nocą się męczyła właśnie jakby coś ją drażniło. I juz dziś stwierdziłam że czas aby ktoś najrzał co się tam dzieje. Mam nadzieję że przejdzie to

Kurde, no ja tak samo! Co prawda teraz jestem zdrowa, ale pierwszy raz w życiu choruję tak dużo, ciężko i długo! Zdarzało mi się, że raz w roku zapalenie oskrzeli i raz angina, ale nie tak, że w pól roku już ze 4 razy byłam chora i to tak solidnie...
Zdrówka życzę!
Mi się wydaje że wychodzi nam to że jednak więcej się izolujemy, lub nadal organizmy dochodzą po porodzie.

reklama
Ja muszę Wam powiedzieć że jestem mega zadowolona 🤗małemu prawie wszystkie krosty zniknęły, szczerze to już miałam dosyć tej maści wszystko w niej było uwalone 🙄a ubranka to prałam z dwoma płukaniami tylko 60 stopniach nieważne co na metkach było bo cały czas czułam jakby ta maść tam była...
teraz tylko nawilżamy drobne placki😜
oby to cholerstwo nie wróciło 🙃
dla porównania
Ale niesamowita różnica ❤ super! Oby nie wróciło:-)

Do góry