reklama
Mary2094
Fanka BB :)
No też się zastanawiam. Mam nadzieję ze będzie spać jak suseł. Jak będzie starsza to z chęcią pokaże jej co się dzieje wokół. Ja się bardziej obawiam jak w tym roku nasz pies to zniesie bo zazwyczaj są 3 dni dramatu bo oczywiście znajdzie się ktoś kto szybciej strzela petardami a później pies boi się wyjść na dwór. Ja jestem zdania że północ w sylwestra jest od tego by strzelać, w domu trzeba zrobić wszystko by zwierzę czuło się komfortowo i to przetrwać. Ale niech ktoś zacznie egzekwować to wcześniejsze strzelanie albo jak komuś zostaną petardy.Jak zamierzacie spędzić Sylwestra?
Ja kupiłam małemu słuchawki wygluszajace bo u nas dużo fajerwerków zawsze i wszędzie głośna muzyka taki czas zastanawiam się jak to będzie?
No właśnie pomyślałam o tym bo właśnie u mnie poszła nie dawno już seria i mały się przebudził kurde nie wiem jak się do tego przygotować a na bank będzie głośno a jeszcze blok to już wglNo też się zastanawiam. Mam nadzieję ze będzie spać jak suseł. Jak będzie starsza to z chęcią pokaże jej co się dzieje wokół. Ja się bardziej obawiam jak w tym roku nasz pies to zniesie bo zazwyczaj są 3 dni dramatu bo oczywiście znajdzie się ktoś kto szybciej strzela petardami a później pies boi się wyjść na dwór. Ja jestem zdania że północ w sylwestra jest od tego by strzelać, w domu trzeba zrobić wszystko by zwierzę czuło się komfortowo i to przetrwać. Ale niech ktoś zacznie egzekwować to wcześniejsze strzelanie albo jak komuś zostaną petardy.
karoo-kp
Mama Jagodzianki
My planujemy nie spędzaćJak zamierzacie spędzić Sylwestra?
Ja kupiłam małemu słuchawki wygluszajace bo u nas dużo fajerwerków zawsze i wszędzie głośna muzyka taki czas zastanawiam się jak to będzie?
U nas na szczęście nie ma dużo, trochę po sąsiedzku, dużo około 7 km od nas, bo to Dolina Charlotty (może kojarzycie, bo co roku mają festiwal Legend Rocka, mnóstwo gwiazd przyjeżdża i w sumie to całych koncertów mogę słuchać z okna - ale tak z oddali oczywiście ) i tam zawsze jest duży Sylwester i sporo fajerwerków, ale jednak na tyle daleko, że nam nie przeszkadza. Niestety gorzej z psami, te ciężko znoszą a przez to i Sylwester to ciężka noc jest, bo one biedne się wciskają pod nogi, pod biurko, telepią się całe.
U nas co roku leki na uspokojenie przez 3.dni przed mała dawka a w Sylwestra duża, ale nie widzę super efektu. W sensie nie mam naćpanych, radosnych psów, tylko cholernie zestresowane, telepiące się nieszczęścia nieco mniej niż normalnieNo też się zastanawiam. Mam nadzieję ze będzie spać jak suseł. Jak będzie starsza to z chęcią pokaże jej co się dzieje wokół. Ja się bardziej obawiam jak w tym roku nasz pies to zniesie bo zazwyczaj są 3 dni dramatu bo oczywiście znajdzie się ktoś kto szybciej strzela petardami a później pies boi się wyjść na dwór. Ja jestem zdania że północ w sylwestra jest od tego by strzelać, w domu trzeba zrobić wszystko by zwierzę czuło się komfortowo i to przetrwać. Ale niech ktoś zacznie egzekwować to wcześniejsze strzelanie albo jak komuś zostaną petardy.
Co ciekawe, jak były małe to łaziły na spacery i na petardy, burze i fajerwerki w ogóle nie reagowały. Z wiekiem im się zmieniło...
Lipaaa
Noo dokładnie ja nie wiem jak ona chce pierogi na święta jesc bez zębów... widocznie stawia na prezenty, woli śmigać pod choinkęMarcelinie ząb urośnie chyba na dwa lata, zero zębów. Prędzej się chodzić nauczy a już zaczyna dreptać przy meblach i puszcza się jedną ręką
@Lipaaa właśnie doszłam do wniosku, że dziewczyny po prostu nie mają czasu na zęby zwłaszcza Twoja
Wyobraź sobie, że moja już kilka razy puściła obydwie rączki i bujała się aż do upadku
Ostatnia edycja:
Lipaaa
U mnie z pieskiem na szczęście luz, żaden z moich psów nigdy nie bał się fajerwerkow a z dzieciństwa pamiętam oglądanie z pieskiem z balkonuJak zamierzacie spędzić Sylwestra?
Co do malutkiej to też jestem pełna wiary,że nie będzie źle. Mala nawet już raz była na weselu a pies codziennie funduje jej konkretne decybele i w sumie to już nie zwraca uwagi...
Lipaaa
Dolina Charlotty ❤ pięknie tam!My planujemy nie spędzać
U nas na szczęście nie ma dużo, trochę po sąsiedzku, dużo około 7 km od nas, bo to Dolina Charlotty (może kojarzycie, bo co roku mają festiwal Legend Rocka, mnóstwo gwiazd przyjeżdża i w sumie to całych koncertów mogę słuchać z okna - ale tak z oddali oczywiście ) i tam zawsze jest duży Sylwester i sporo fajerwerków, ale jednak na tyle daleko, że nam nie przeszkadza. Niestety gorzej z psami, te ciężko znoszą a przez to i Sylwester to ciężka noc jest, bo one biedne się wciskają pod nogi, pod biurko, telepią się całe.
U nas co roku leki na uspokojenie przez 3.dni przed mała dawka a w Sylwestra duża, ale nie widzę super efektu. W sensie nie mam naćpanych, radosnych psów, tylko cholernie zestresowane, telepiące się nieszczęścia nieco mniej niż normalnie
Co ciekawe, jak były małe to łaziły na spacery i na petardy, burze i fajerwerki w ogóle nie reagowały. Z wiekiem im się zmieniło...
Niedługo mama
Trzeba będzie wprowadzić dla Maji nowe menu mus pierogowy o smaku kapusty z grzybamiNoo dokładnie ja nie wiem jak ona chce pierogi na święta jest bez zębów... widocznie stawia na prezenty, woli śmigać pod choinkę
Wyobraź sobie, że moja już kilka razy puściła obydwie rączki i bujała się aż do upadku
Patii26
Dziwne... Ja zauważyłam, że jak nie kąpię codziennie tylko co 2-3 dni to jest o niebo lepiej, bo skóra się tak nie wysusza. Wiadomo, że dodatkowo smaruje całe ciało tymi maściami robionymi. Ale jednak codzienna kąpiel wysusza, bo woda jest twarda. A ja kąpałam codziennie, bo taki mieliśmy rytuał. No ale teraz się zmienilo dla dobra skóryDokładnie ja też olej lniany to do surówek używamjak jakiś kupisz to pokaż proszę
Aaa i jeszcze co powiedział, że powinniśmy kąpać codziennie, naprawdę zwariować można , dermatolodzy mówią jedno alergolodzy drugie
Ale o tych emolientach to pierwszy lekarz który powiedział, że nie koniecznie są dobre w naszym przypadku.
Dla mnie to super przespana nocka spanie 12h do 8 I tylko 3 przerwy na cycka Ale dla każdego inaczej, u nas od dwóch dni znów 6:30 pobudka już, dzisiejsza nocka i wczorajsza to masakra, znów większość nocy na cycku i jednym boku ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc..Nasze spanie też nie jest idealne. Spaliśmy od 20 do 8 ale 3xcyc..i o 4 przeprowadzka do dużego łóżka
Wow, zazdrooono i przespał od 17 do 7 wjechało mleko ok 20 i 1 ale nadal na śpiocha (jeszcze o 1 go przebrałam bo pielucha przeleciała)
no i tak jak myślałam mamy nowe umiejętności chodzi jak niedźwiadek i przy pufie jak za daleko ma klocek to nie stoi i jęczy tylko siada i idzie z drugiej strony główka pracuje
ciekawe co jeszcze
Na szczęście Nela w ciągu dnia po 2 h aktywności jest bardzo śpiąca i idziemy spać więc tyle dobrze, ale te drzemki teraz trwają tak jak dzisiaj po 15-20 minut trzecia drzemka zawsze jest dłuższą, wczoraj i przedwczoraj aż 2,5 h a dzisiaj ponad godzinę.Ale Wy macie spanie
Moja wstała też o 6:30 dzisiaj a nadal buszuje jeszcze na macie
Próbowałam o 10 ją uśpić ale niestety zakończyło się to niepowodzeniem....za 20 min próba numer 2
reklama
A mój dziś tylko jedna drzemka 2 godz. Tak wypadło bo akurat rehabilitację mieliśmy w godzinach pierwszej drzemki. Niestety było to stanowczo za mało bo młody był masakrycznie popołudniu marudny i każda próba odłożenia na matę kończyła się dopelzaniem do mojego kolana i ryczeniem abym na rączki wzięłaDziwne... Ja zauważyłam, że jak nie kąpię codziennie tylko co 2-3 dni to jest o niebo lepiej, bo skóra się tak nie wysusza. Wiadomo, że dodatkowo smaruje całe ciało tymi maściami robionymi. Ale jednak codzienna kąpiel wysusza, bo woda jest twarda. A ja kąpałam codziennie, bo taki mieliśmy rytuał. No ale teraz się zmienilo dla dobra skóry
Dla mnie to super przespana nocka spanie 12h do 8 I tylko 3 przerwy na cycka Ale dla każdego inaczej, u nas od dwóch dni znów 6:30 pobudka już, dzisiejsza nocka i wczorajsza to masakra, znów większość nocy na cycku i jednym boku ciekawe jaka będzie dzisiejsza noc..
Wow, zazdrooo
Na szczęście Nela w ciągu dnia po 2 h aktywności jest bardzo śpiąca i idziemy spać więc tyle dobrze, ale te drzemki teraz trwają tak jak dzisiaj po 15-20 minut trzecia drzemka zawsze jest dłuższą, wczoraj i przedwczoraj aż 2,5 h a dzisiaj ponad godzinę.