reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Biedne te nasze maluchy. U nas o ile jakiś czas rozszerzanie diety szło świetnie, w miarę bez alergii, tak od tygodnia młoda nie chce prawie nic jeść, sporadycznie coś chętnie zje (pomidora), a inne sprawdzone wcześniej rzeczy w ogóle wywala. Dzisiaj zjadła trochę kaszy manny z owocami, uff, ale to i tak mało...
Moja też dziubie jak kurka. Zrobiłam gofry to jeden pasek zjadła , dosypałam tych chrupek z gerbera to trochę je przekąsiła, a resztę zjadł piesek.
A powiedz mi Twoja sama nabiera sobie łyżeczką?? 😄 Czy tylko tak wyszło na filmiku. Bo u nas jedzenie na dwie łyżeczki i ona sobie nabiera ale gołą ręką wszystko a nie łyżeczką 😂

reklama
słuchajcie u nas po 2 tyg smarowania maścią robioną na łzs prawie schodzi wrzucam skład 😜
szczerze dziewczyny sprawdziłam i to jest ten sam skład co pudru w płynie no można powiedzieć że w pudrze w płynie nie wiadomo jakie są proporcje i tylko tyle 😜a może aż!
3 dni smaruje rano i wieczorem ta papka nic nie zmywam, właściwie wychodzi 5 razy bo 3 dnia na wieczór kąpiel i smaruje poldermin hydro creme
do mycia cetaphil em emulsja micellarna (tylko te miejsca chorobowe) i nic więcej
już tego diabelstwa prawie nie ma😜
Tylko, że ta maść pewnie nie jest wysuszająca i idzie fajnie ciało posmarować, a puder płynny jest wysuszający i tym nie posmarujesz całego ciała 😜 No ale Twój ma też zmiany ŁZS czyli trzeba trochę je zasuszyć, a Nela ma AZS i ma maści robione nawilżające i natluszczajace z innym składem 🙂 Bo my smarujemy całe ciałko 😁 A Wy tylko zmiany tak?

Ale śliczne spodenki 😍 skąd są?
Bambarillo, sprzedają w różnych sklepach internetowych.
Melania ma rozmiar 98 i nogawka 3 razy podwinięta.
(za drogie były, żeby kupić w sam raz na 3 miesiące tylko 😉)

Załączniki

• Screenshot_20211111-105355_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20211111-105355_Samsung Internet.jpg
    236,7 KB · Wyświetleń: 44
Tylko, że ta maść pewnie nie jest wysuszająca i idzie fajnie ciało posmarować, a puder płynny jest wysuszający i tym nie posmarujesz całego ciała 😜 No ale Twój ma też zmiany ŁZS czyli trzeba trochę je zasuszyć, a Nela ma AZS i ma maści robione nawilżające i natluszczajace z innym składem 🙂 Bo my smarujemy całe ciałko 😁 A Wy tylko zmiany tak?
tak tylko te zmiany i żadnych innych kosmetyków 🤪
ona bal powiedziała że nic pewnego bo Łzs może się zmienić w AZS nie ma reguły 🤷🏻‍♀️

a jak tam efekt po tych maściach? Utrzymuje się? Cały czas smarujesz tą maścią ze sterydem?

Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Już Wam odpisuje dziewczyny. A więc my od wizyty u dermatologa smarujemy się codziennie rano i wieczorem ta maścią robioną na bazie wody i euceryny całe ciałko, po 0,5-1 h smaruje zmiany i wysypkę maścią robioną ze sterydem. I tak jak pisałam Wam wcześniej, że to był strzał w 10 i wszystko ładnie bladło, a niektóre zmiany nawet znikały, Wysypka też. No i tak smarowałam 2 tyg i nagle pojawiła się na nowo mocna i gęsta Wysypka na dekolcie i żuchwie przy uszach i całych plecach, szczególnie na górze przy karku, kark, no i na rękach i nóżkach też minimalnie była, ale najwięcej na dekolcie, brzuchu, i plecach i karku... Smarowałam tak samo i się nie poprawiało, czerwone placki na brzuchu pojawiły się na nowo. Widać było ewidentnie, że to uczulenie na coś, albo coś kontaktowego ( myślałam, że proszek i miałam w planach zmienić) albo no faktycznie uczulenie pokarmowe... W jednym dniu nawet nagle jej się zrobiło coś takiego jakby miała poparzoną skórę, nakie kółko i zniknęło jak gdyby nigdy nic po kilku h. No wyglądało to strasznie, zaraz wkleję zdj. Myślałam też, że może Nelka jest przesmarowana i tak reaguje jej ciało, więc jakiś czas, kilka dni nie smarowałam jej ciała 2 razy dziennie tylko raz, a częściej smarowałam tą wysypkę sterydem, niby coś pomagało ale nadal nie bardzo i wróciłam do smarowania 2 razy dziennie plus steryd no i powoli powoli znikało i faktycznie teraz to ma już fajne, nie ma tej wysypki. Ale ona się zaraz pojawi jak coś znów będzie nie tak... Ehh, już naprawdę mnie to męczy, ta niewiedza...
IMG_20211031_181927.jpg
IMG_20211031_181910.jpg
IMG_20211029_151533.jpg

A tutaj podaje Wam skład tych maści robionych.

Maść nawilżająca:
Eucerini
Aq. Destilatne aa ad 200,00

Maść z sterydem:
Hydrocortisoni 0,7
1% Sol. Ac Borici
Eucerini aa ad 100,0

reklama
Moja też dziubie jak kurka. Zrobiłam gofry to jeden pasek zjadła , dosypałam tych chrupek z gerbera to trochę je przekąsiła, a resztę zjadł piesek.
A powiedz mi Twoja sama nabiera sobie łyżeczką?? 😄 Czy tylko tak wyszło na filmiku. Bo u nas jedzenie na dwie łyżeczki i ona sobie nabiera ale gołą ręką wszystko a nie łyżeczką 😂
Niee, zdarza jej się przypadkiem, a tak to ja jej nakładam i zostawiam na talerzu po jej lewej stronie, bo prawą w ogóle nie tknie 😂 ciekawe czy będzie leworęczna po tatusiu.

Do góry