reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

U nas dziś Nastka w humorze. I czekamy za tatusiem obecnie żeby wrócił do domu i córkę wykąpał bo zazwyczaj on to wieczorem robi 😃
my wspólnie ten rytuał robimy uwielbiam to mamy kupę zabawy i śmiechu (dzisiaj było nakręcanie na chlapanie😁)
po kąpieli M karmi no i tutaj sukces mojego M muszę się pochwalić🤦‍♀️ja zostałam w kąpieli mówię czas na depilację a oni ze sobą po 10 min słyszę coś nie leci chyba smoczek się popsuł?
Jak Kurdę smoczek się popsuł rozerwało go 🤔dobra wychodzę sprawdzam a ten do mm z kaszką podał smoczek do mm no nie leci nie ten smoczek🤭 tatuś na medal.
a nigdy mm z kaszką nie przygotowywał bo wcześniej tylko mm podawaliśmy także tak, dlatego naszykowałam miał tylko zakręcić😎

reklama
A ja dzisiaj dla pewności umówiłam się prywatnie do super pani pediatry aby skontrolowała mi Igę porządnie bo noc wczorajsza to powtórka z poprzedniej....co chwilę płacz...temp 39 i okrutny kaszel...ale przynajmniej biegunki już nie ma...W dzień było tak mi jej żal...w niektórych momentach wyglądała tragicznie...oczy całe czerwone...spojrzenie litościwe i jedyny wysiłek na jaki miała siłę to się obrócić na bok😞
Na szczęście ona też stwierdziła , że osłuchowo czyściutka...uszy ok,gardło zdrowe...kazała inhalować benodil przez 5 dni, nasivin baby przez 5 dni, paracetamol na gorączkę i elektrolity i enterol na biegunkę podawać jak się pojawi..,
Podejrzewa 3dniówkę...
Jak do piątku nie minie gorączka to mam skierowanie na badania krwi,moczu i crp i pisać do niej wtedy sms.
Mam nadzieję, że nie będzie to konieczne:oops:
Te ostatnie dwa dni to jakiś hardcore...serio...nie spodziewałam się czegoś takiego😳
Dobrze, że jest mąż bo sama to bym chyba wysiadła....
i dobrze lepiej 2 razy sprawdzić a nawet 10 niż żałować potem,
dobrze, że się potwierdziło bo najgorsze jak każdy co innego mówi ale z drugiej strony biedna Iga 🥲 3 dniówka to dla dorosłego wykończające jest a co dopiero dla takiego maleństwa
pamiętaj, że po 3 dniówce nie zawsze ale jak ustąpi gorączka to wysypki Iga może dostać kark, uszy i tułów mam nadzieje pediatra ostrzegła tak mówię żebyś nie wpadła w panikę że jej coś dałaś🙄
Serducho dla Igusi 😘

Loving I Love You GIF

my wspólnie ten rytuał robimy uwielbiam to mamy kupę zabawy i śmiechu (dzisiaj było nakręcanie na chlapanie😁)
po kąpieli M karmi no i tutaj sukces mojego M muszę się pochwalić🤦‍♀️ja zostałam w kąpieli mówię czas na depilację a oni ze sobą po 10 min słyszę coś nie leci chyba smoczek się popsuł?
Jak Kurdę smoczek się popsuł rozerwało go 🤔dobra wychodzę sprawdzam a ten do mm z kaszką podał smoczek do mm no nie leci nie ten smoczek🤭 tatuś na medal.
a nigdy mm z kaszką nie przygotowywał bo wcześniej tylko mm podawaliśmy także tak, dlatego naszykowałam miał tylko zakręcić😎
O to jest plus karmienia butelką. 😃
Chociaż chciałabym być jak elastyna - leżeć w wannie , a cycek na łóżku przy córce 😂😂😂 Ja właśnie zlecam mężowi kąpiele, w międzyczasie jak jest malutka kąpana to zazwyczaj w spokoju idę do WC 😂 (mamy łazienkę i WC osobno także chwila dla siebie 😂)

Q
A ja dzisiaj dla pewności umówiłam się prywatnie do super pani pediatry aby skontrolowała mi Igę porządnie bo noc wczorajsza to powtórka z poprzedniej....co chwilę płacz...temp 39 i okrutny kaszel...ale przynajmniej biegunki już nie ma...W dzień było tak mi jej żal...w niektórych momentach wyglądała tragicznie...oczy całe czerwone...spojrzenie litościwe i jedyny wysiłek na jaki miała siłę to się obrócić na bok😞
Na szczęście ona też stwierdziła , że osłuchowo czyściutka...uszy ok,gardło zdrowe...kazała inhalować benodil przez 5 dni, nasivin baby przez 5 dni, paracetamol na gorączkę i elektrolity i enterol na biegunkę podawać jak się pojawi..,
Podejrzewa 3dniówkę...
Jak do piątku nie minie gorączka to mam skierowanie na badania krwi,moczu i crp i pisać do niej wtedy sms.
Te ostatnie dwa dni to jakiś hardcore...serio...nie spodziewałam się czegoś takiego😳
Dużo zdrówka dla biedaczki 😘 Zrobiłabym tak samo jak Ty. Zdrowie dziecka najważniejsze i ceny nie ma 😘

U nas na spacerku dziś dziwna sytuacja.
Dojechałam nawet daleko, w rejon w który jeszcze z wózkiem nie dojechałam do tej pory, bo Melania stanowczo kazała się nosić.
Do takiego mini parku dotarłyśmy i patrzę, gromadka mam i dzieciaczki różne, ale malutkie większość i w wózkach też. To sobie myślę, podjadę, pogadam o pieluchach.
Okazało się, że to mamy Ukrainki. Nie złapałyśmy tematu 🙁, nie chciały ze mną rozmawiać.
Sporo rodzin mieszka w Bydgoszczy. Dziwnie się nawet poczułam, nie umiem określić nawet jak, dziwnie po prostu.
Przypomniał mi się wpis Natulii, że się boi, ja tak głównie odebrałam Twoją Natulia wypowiedź, że boi się o swoją rodzinę, bo blisko tych terenów mieszka...

Nie chcę nic tu komentować, to takie moje dzisiejsze spotkanie po prostu.
no właśnie łatwo się mówi, ale kto nie przeżył danej sytuacji to nigdy nie będzie wiedział jak to jest. 4 lata mieszkałam w Brukseli i codziennie metrem jeździłam, do PL wróciliśmy tuż przed tą wędrówką ludów...wiecie jak mi kamień z serca spadł, że nas tam już nie było, jak usłyszałam o zamachach w metrze

Podejrzewa 3dniówkę...
Współczuję. Biedna mała i biedna Ty. Mam nadzieję, że to rzeczywiście trzydniówka i zaraz będzie dobrze. Ja dzisiaj z kolei chciałam się dostać do lekarza bo mała mi rano zwymiotowała, a ma dość mocny kaszel (raczej od kataru, osłuchowo była czysta u naszej pediatry, tylko zapalenie spojówek miała). Ale jestem u mamy i tutejszy lekarz odmówił przyjęcia, bo ma tak dużo swoich pacjentów, że nie ma kiedy przyjąć "obcych". W sumie potem już było ok do wieczora, a przed chwilą mi znowu chlusnęła...

Ja miałam bardzo złe doświadczenie z ludźmi z Ukrainy, najemca Polak podnajal mieszkanie przeznaczone dla max 2 osob dla 11 Ukraincow... ci zdewastowali moje mieszkanie, sąsiedzi alarmowali ,że są częste interwencję policji, ukradli całe wyposażenie, skumajcie,że nawet deska klozetową była przypalona od fajki 🙄.... No i wszystko w dobrym Wrocławiu 🙃

W każdym narodzie , w każdej grupie myślę, że znajdą się idioci i ludzie w porządku wiec... samo życie 🙂
no tak, mężczyźni...nie są nauczeni sprzątać po sobie. Polacy też nie są lepsi, pracownicy z firmy, w której pracuję, wyjeżdżają często do pracy za granicę na 2-3 tyg., mieszkają w wynajętych przez firmę kwaterach i często są na nich skargi.

Współczuję. Biedna mała i biedna Ty. Mam nadzieję, że to rzeczywiście trzydniówka i zaraz będzie dobrze. Ja dzisiaj z kolei chciałam się dostać do lekarza bo mała mi rano zwymiotowała, a ma dość mocny kaszel (raczej od kataru, osłuchowo była czysta u naszej pediatry, tylko zapalenie spojówek miała). Ale jestem u mamy i tutejszy lekarz odmówił przyjęcia, bo ma tak dużo swoich pacjentów, że nie ma kiedy przyjąć "obcych". W sumie potem już było ok do wieczora, a przed chwilą mi znowu chlusnęła...
przy takim mocnym kaszlu to możliwe, że maluch zwymiotuje, ale oczywiście trzeba sprawdzić u lekarza czy wszystko jest ok. zresztą, sama wiesz najlepiej:) Qrcze, jeszcze nie wyszliście z chorób? a Dobrusia?
przesyłam wirtualnie dużo zdrówka od nas🤗

jak to 'obcych' co za lekarz?
w pierwszej kolejności bym wzięła dziecko, stan polskiej służby zdrowia i poziom empatii lekarzy jest poprostu dołujący🤮

Biedulka kolejna chora ☹️mam nadzieję, że jutro będzie lepiej biedna Marcysia ją też przytulamy cieplutko😘
I Luv You GIF by GIPHY Studios Originals

Szkoda mi tych Waszych dzieciaczków oj już się boję jak odeślę mojego do żłobka i się zaczną choróbska😔

reklama
Jedynie pozostaje jakaś nocna opieka. Może gdzieś macie tam w okolicy? Byle nie na sor.

Do góry