reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Nie atakuje nikogo, nie mam czasu na rozpisywanie więc może tak to zabrzmiało. Przepraszam. Jestem zła że za to wszystko co sie dzieje.
Rozumiem emocje, po prostu dobór słów był niewłasciwy z mojej perspektywy i poczułam się osobiście wręcz dotknięta. Chyba każdy z nas się denerwuje przez te kwiatki, które dookoła się dzieją. A z forum nie odchodź, przecież Twoje inne zdanie na ten temat nie jest powodem, dla którego przestaniemy razem pisać.

Z Twoją wypowiedzią zgadzam się w 100%...
Dobrze , że się rozpisałaś ja nie muszę:)

Każdy tutaj może mieć odmienne zdanie i to jest super....bo to jest forum...każda z nas może wyrazić swoje zdanie i myślę , że to jest fajne....możemy się z tym zgodzić lub nie...
Ale jedno co aż mnie wkurwiło wręcz w Twojej wypowiedzi to to zdanie"
"Ale najpierw zacznijcie słuchać i czytać a potem oddajcie 500 plus i przestańcie głosować na PiS."
Z jakiej racji ja mam im niby cokolwiek oddawać?
Przecież nie dają tego ze swoich wypłat tylko ściągają od każdego polaka w podatkach!
I myślę , że każda z nas potrafi czytać i słuchać...i akurat Twoją wypowiedź traktuję jak atak a nie podzielenie się swoimi spostrzeżeniami!
O właśnie, wszystko było ok do tego zdania.

Dlatego u mnie to tyle trwa bo wlewam mu 10 ml wypija i kolejne itd
Do tego myślałam, że idą trójki a to czwórka górna dzisiaj jak mu czyściłam przed snem poczułam potem zajrzałamnlo i wyszła moja maruda😥
ja nie miałam wgl żadnego do 9ms a mój M dopiero po roku nie wiem skąd u małego bez kitu! czytałam, że najwcześniej to 13 ms ale oczywiście sprawa indywidualna, matko czemu tak wcześnie 🤷‍♀️ za dużo hormonów ode mnie dostał czy co?
No powiem Ci wesolo, ale co dziecko to inaczej 😂😂
Moje obie na 5-6 miesięcy już miały przynajmniej jedynki, Jagoda jedynki i dwie dwójki, a Marcysia ma okrągłe zero. @Lipaaa chyba nadal jesteśmy zębowymi sierotami 😂😂

A ta moja gwiazda dość , że cały dzień marudziła..jedna drzemka tylko to zasnęła super o 19:10...a nagle o 19:20 się okazało , że jednak nie zasnęła i do tej pory nie śpi...teraz tatuś próbuje ogarnąć córcię bo mi pomysłów już brakło:oops:
Do 20:20 pozwoliliśmy na wygłupy w łóżku a od tej pory niby cisza...spokój...a ona zamknąć oka nie może...skąd to dziecko ma tyle energii?:)

A ta moja gwiazda dość , że cały dzień marudziła..jedna drzemka tylko to zasnęła super o 19:10...a nagle o 19:20 się okazało , że jednak nie zasnęła i do tej pory nie śpi...teraz tatuś próbuje ogarnąć córcię bo mi pomysłów już brakło:oops:
Do 20:20 pozwoliliśmy na wygłupy w łóżku a od tej pory niby cisza...spokój...a ona zamknąć oka nie może...skąd to dziecko ma tyle energii?:)
nie wiem skąd napewno te pokłady są nie wyczerpane 😂mojego właśnie ogarniałam się przebudził ja wchodzę a ten stoi 😲przebrałam, dostał mleczko z kaszką. 160 ml poszło i już zasnął na butli odkładam a ten oczy w 5zł potuliłam śpi odkładam wychodzę i teraz poszedł Mąż bo znowu stoi zapowiada się cudowna noc🥴

nie wiem skąd napewno te pokłady są nie wyczerpane 😂mojego właśnie ogarniałam się przebudził ja wchodzę a ten stoi 😲przebrałam, dostał mleczko z kaszką. 160 ml poszło i już zasnął na butli odkładam a ten oczy w 5zł potuliłam śpi odkładam wychodzę i teraz poszedł Mąż bo znowu stoi zapowiada się cudowna noc🥴
U nas też codziennie wieczorem hicki klocki. Łazi po całym łóżku, wspina się na mnie, a jak chcę ją wziąć to spieprza i się chichra. Chwilę wcześniej tarła oczy i wyła ze zmęczenia, i weź tu nadąż za taką 😂😂

No to ona dalej też oczy ma otwarte...leży nieruchomo i się lampi....tylko nie wiem na co....mnie już nerw wziął i poszłam stamtąd i patrzę na nią na kamerze....no żesz ileż można...:oops:

reklama
Dziś pierwszy raz byłam z małym na zajęciach u fizjo. Ogólnie super babka. Pierwsze co to powiedziała, że chyba pierwszy raz widzi tak duże, w sensie długie dziecko i młody wyglądał jej na 10, 11 m- cy. Obejrzała go na golasa, poruszała tym i tamtym i rzeczywiście Julcio przez swój wzrost angażuje słabo mięśnie brzucha, przez co nie siada i nie przyjmuje pozycji czworaczej. Mamy teraz codzienne zajęcia, będzie też oklejany specjalnymi taśmami, które podobno działają cuda. Oprócz tego pokazała jak prawidłowo podnosić, nosić itp. Ogólnie NFZ a podejście super😁 Mam nadzieję, że zajęcia szybko przyniosą efekty 🙂🙂
To świetnie, pisz czasami co tam na tych zajęciach porabiacie.
Moja "kulka" siada od tygodnia, bardzo sprawnie i tu nowość: siada sobie i siedzi tak pół dnia, ani czworakowania, ani pełzania nie ma 😅
No taki leniuszek mi się trafił,
najpierw pół życia leżała, teraz siedzi sobie wygodnie i zadowolona 😂

Do góry