reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

My dziś mamy dzień masakry, chyba górne jedynki się ruszyły bo mamy potok z buzi i marudzenie. Coś tam zerknęłam ale słabo chce pokazać , no ale widziałam że dziąsła ma bordowe.
No i po konsultacji ponownie mamy mocz do pobrania i jutro muszę zawieźć do laboratorium, bo lekarz chce sprawdzić czy faktycznie coś tam więcej jest leukocytów czy się mocz czymś zanieczyścił.
No to u nas marudzenie dzień 2 takie ,że dajcie spokój...było parę dni przerwy i było już okey a od wczoraj tylko "eeeee"..."eeee"..."eeee"...aż mąż zdziwiony , że tak można:oops:
No chyba druga jedynka górna idzie....mam nadzieję ,bo jak nie to to chyba będziemy siwi we dwójkę...
No to chyba dobrze , że woli sprawdzić dwukrotnie niż od razu coś przepisywać bo akurat mocz łatwo zanieczyścić!

reklama
Dziś pierwszy raz byłam z małym na zajęciach u fizjo. Ogólnie super babka. Pierwsze co to powiedziała, że chyba pierwszy raz widzi tak duże, w sensie długie dziecko i młody wyglądał jej na 10, 11 m- cy. Obejrzała go na golasa, poruszała tym i tamtym i rzeczywiście Julcio przez swój wzrost angażuje słabo mięśnie brzucha, przez co nie siada i nie przyjmuje pozycji czworaczej. Mamy teraz codzienne zajęcia, będzie też oklejany specjalnymi taśmami, które podobno działają cuda. Oprócz tego pokazała jak prawidłowo podnosić, nosić itp. Ogólnie NFZ a podejście super😁 Mam nadzieję, że zajęcia szybko przyniosą efekty 🙂
Mi też wszyscy mówią że Jasiek jest duży jak na swój wiek..tzn.wysoki..Jesli chodzi o wzrost to jest wyzszy od swojego kuzyna który ma 14 mies...
Jasiek raczkuje i wyczynia różne akrobacje ale nie siedzi.. 😐 Mam wrażenie że przez jego długi tułów ciężko mu utrzymać równowagę i ma za słabe mięśnie..

No to u nas marudzenie dzień 2 takie ,że dajcie spokój...było parę dni przerwy i było już okey a od wczoraj tylko "eeeee"..."eeee"..."eeee"...aż mąż zdziwiony , że tak można:oops:
No chyba druga jedynka górna idzie....mam nadzieję ,bo jak nie to to chyba będziemy siwi we dwójkę...
No to chyba dobrze , że woli sprawdzić dwukrotnie niż od razu coś przepisywać bo akurat mocz łatwo zanieczyścić!
Tez to słyszę "eeee" i "eeee". I widać że coś jest na rzeczy bo zero dzisiaj humoru.

Mi też wszyscy mówią że Jasiek jest duży jak na swój wiek..tzn.wysoki..Jesli chodzi o wzrost to jest wyzszy od swojego kuzyna który ma 14 mies...
Jasiek raczkuje i wyczynia różne akrobacje ale nie siedzi.. 😐 Mam wrażenie że przez jego długi tułów ciężko mu utrzymać równowagę i ma za słabe mięśnie..
Dokładnie przy długich dzieciach może być problem z mięśniami brzucha. Ale twój już raczkuje więc pewnie niebawem usiądzie 🙂

Dokładnie przy długich dzieciach może być problem z mięśniami brzucha. Ale twój już raczkuje więc pewnie niebawem usiądzie 🙂
Wolałabym żeby usiadł na tyłku już bo narazie to wędruje wszędzie tam gdzie nie powinien 😈a ja za nim bo wszędzie gdzie tylko może to się podciąga do góry i nie wie że jak się puści to wywinie orła 😆

U nas standard już pobudka przed 4 ale tylko 70 ml zjadł o g. 23 dosypałam do mleka kaszki i ładnie wypił nie wiem czy to następstwo dodania kaszki ale jak nie dodawałam to o 4 pił 160 ml 🙄 ale pospaliśmy do 8😂
dzisiaj co jedzenie to trening bo nie podaje mleka w butelce ze smoczkiem tylko w treningowym bbox albo doidy.
oczywiście na noc zostawiam butlę😜
no jakoś nam idzie ale trwa to nawet 0,5h😱

U nas standard już pobudka przed 4 ale tylko 70 ml zjadł o g. 23 dosypałam do mleka kaszki i ładnie wypił nie wiem czy to następstwo dodania kaszki ale jak nie dodawałam to o 4 pił 160 ml 🙄 ale pospaliśmy do 8😂
dzisiaj co jedzenie to trening bo nie podaje mleka w butelce ze smoczkiem tylko w treningowym bbox albo doidy.
oczywiście na noc zostawiam butlę😜
no jakoś nam idzie ale trwa to nawet 0,5h😱
Juz widzę moją jak by pół mleka wylądowało na niej 😂😂 jak w doidy pije wodę to na początku jest bardzo ładnie, a później leci gdzieś wszystko obok 😂 do posiłków mamy doidy.

Juz widzę moją jak by pół mleka wylądowało na niej 😂😂 jak w doidy pije wodę to na początku jest bardzo ładnie, a później leci gdzieś wszystko obok 😂 do posiłków mamy doidy.
Mojemu jak chce się pić to ładnie pije wodę z doidy ale jak zaczyna się wygłupiać to zamiast ubywać wody to przybywa bo bierze do buzi i wypluwa razem ze śliną😂

Dlatego u mnie to tyle trwa bo wlewam mu 10 ml wypija i kolejne itd
Do tego myślałam, że idą trójki a to czwórka górna dzisiaj jak mu czyściłam przed snem poczułam potem zajrzałamnlo i wyszła moja maruda😥
ja nie miałam wgl żadnego do 9ms a mój M dopiero po roku nie wiem skąd u małego bez kitu! czytałam, że najwcześniej to 13 ms ale oczywiście sprawa indywidualna, matko czemu tak wcześnie 🤷‍♀️ za dużo hormonów ode mnie dostał czy co?

reklama
Do góry