reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

My dziś mamy dzień masakry, chyba górne jedynki się ruszyły bo mamy potok z buzi i marudzenie. Coś tam zerknęłam ale słabo chce pokazać , no ale widziałam że dziąsła ma bordowe.
No i po konsultacji ponownie mamy mocz do pobrania i jutro muszę zawieźć do laboratorium, bo lekarz chce sprawdzić czy faktycznie coś tam więcej jest leukocytów czy się mocz czymś zanieczyścił.
No to u nas marudzenie dzień 2 takie ,że dajcie spokój...było parę dni przerwy i było już okey a od wczoraj tylko "eeeee"..."eeee"..."eeee"...aż mąż zdziwiony , że tak można:oops:
No chyba druga jedynka górna idzie....mam nadzieję ,bo jak nie to to chyba będziemy siwi we dwójkę...
No to chyba dobrze , że woli sprawdzić dwukrotnie niż od razu coś przepisywać bo akurat mocz łatwo zanieczyścić!

reklama
Dziś pierwszy raz byłam z małym na zajęciach u fizjo. Ogólnie super babka. Pierwsze co to powiedziała, że chyba pierwszy raz widzi tak duże, w sensie długie dziecko i młody wyglądał jej na 10, 11 m- cy. Obejrzała go na golasa, poruszała tym i tamtym i rzeczywiście Julcio przez swój wzrost angażuje słabo mięśnie brzucha, przez co nie siada i nie przyjmuje pozycji czworaczej. Mamy teraz codzienne zajęcia, będzie też oklejany specjalnymi taśmami, które podobno działają cuda. Oprócz tego pokazała jak prawidłowo podnosić, nosić itp. Ogólnie NFZ a podejście super😁 Mam nadzieję, że zajęcia szybko przyniosą efekty 🙂
Mi też wszyscy mówią że Jasiek jest duży jak na swój wiek..tzn.wysoki..Jesli chodzi o wzrost to jest wyzszy od swojego kuzyna który ma 14 mies...
Jasiek raczkuje i wyczynia różne akrobacje ale nie siedzi.. 😐 Mam wrażenie że przez jego długi tułów ciężko mu utrzymać równowagę i ma za słabe mięśnie..

No to u nas marudzenie dzień 2 takie ,że dajcie spokój...było parę dni przerwy i było już okey a od wczoraj tylko "eeeee"..."eeee"..."eeee"...aż mąż zdziwiony , że tak można:oops:
No chyba druga jedynka górna idzie....mam nadzieję ,bo jak nie to to chyba będziemy siwi we dwójkę...
No to chyba dobrze , że woli sprawdzić dwukrotnie niż od razu coś przepisywać bo akurat mocz łatwo zanieczyścić!
Tez to słyszę "eeee" i "eeee". I widać że coś jest na rzeczy bo zero dzisiaj humoru.

Mi też wszyscy mówią że Jasiek jest duży jak na swój wiek..tzn.wysoki..Jesli chodzi o wzrost to jest wyzszy od swojego kuzyna który ma 14 mies...
Jasiek raczkuje i wyczynia różne akrobacje ale nie siedzi.. 😐 Mam wrażenie że przez jego długi tułów ciężko mu utrzymać równowagę i ma za słabe mięśnie..
Dokładnie przy długich dzieciach może być problem z mięśniami brzucha. Ale twój już raczkuje więc pewnie niebawem usiądzie 🙂

Dokładnie przy długich dzieciach może być problem z mięśniami brzucha. Ale twój już raczkuje więc pewnie niebawem usiądzie 🙂
Wolałabym żeby usiadł na tyłku już bo narazie to wędruje wszędzie tam gdzie nie powinien 😈a ja za nim bo wszędzie gdzie tylko może to się podciąga do góry i nie wie że jak się puści to wywinie orła 😆

U nas standard już pobudka przed 4 ale tylko 70 ml zjadł o g. 23 dosypałam do mleka kaszki i ładnie wypił nie wiem czy to następstwo dodania kaszki ale jak nie dodawałam to o 4 pił 160 ml 🙄 ale pospaliśmy do 8😂
dzisiaj co jedzenie to trening bo nie podaje mleka w butelce ze smoczkiem tylko w treningowym bbox albo doidy.
oczywiście na noc zostawiam butlę😜
no jakoś nam idzie ale trwa to nawet 0,5h😱

U nas standard już pobudka przed 4 ale tylko 70 ml zjadł o g. 23 dosypałam do mleka kaszki i ładnie wypił nie wiem czy to następstwo dodania kaszki ale jak nie dodawałam to o 4 pił 160 ml 🙄 ale pospaliśmy do 8😂
dzisiaj co jedzenie to trening bo nie podaje mleka w butelce ze smoczkiem tylko w treningowym bbox albo doidy.
oczywiście na noc zostawiam butlę😜
no jakoś nam idzie ale trwa to nawet 0,5h😱
Juz widzę moją jak by pół mleka wylądowało na niej 😂😂 jak w doidy pije wodę to na początku jest bardzo ładnie, a później leci gdzieś wszystko obok 😂 do posiłków mamy doidy.

Juz widzę moją jak by pół mleka wylądowało na niej 😂😂 jak w doidy pije wodę to na początku jest bardzo ładnie, a później leci gdzieś wszystko obok 😂 do posiłków mamy doidy.
Mojemu jak chce się pić to ładnie pije wodę z doidy ale jak zaczyna się wygłupiać to zamiast ubywać wody to przybywa bo bierze do buzi i wypluwa razem ze śliną😂

Dlatego u mnie to tyle trwa bo wlewam mu 10 ml wypija i kolejne itd
Do tego myślałam, że idą trójki a to czwórka górna dzisiaj jak mu czyściłam przed snem poczułam potem zajrzałamnlo i wyszła moja maruda😥
ja nie miałam wgl żadnego do 9ms a mój M dopiero po roku nie wiem skąd u małego bez kitu! czytałam, że najwcześniej to 13 ms ale oczywiście sprawa indywidualna, matko czemu tak wcześnie 🤷‍♀️ za dużo hormonów ode mnie dostał czy co?

reklama
Do góry