reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No to ona dalej też oczy ma otwarte...leży nieruchomo i się lampi....tylko nie wiem na co....mnie już nerw wziął i poszłam stamtąd i patrzę na nią na kamerze....no żesz ileż można...:oops:
może taki dzień ma 😂 mały poszukiwacz skarbów M już od tego czasu 2 razy był i tez go nerw łapie
idę chyba go wezmę do łoża 😁 i się pomęczymy
a jaką masz kamerkę jak już wspominasz?
ja chcę kupić jak do pracy wrócę

reklama
U nas też codziennie wieczorem hicki klocki. Łazi po całym łóżku, wspina się na mnie, a jak chcę ją wziąć to spieprza i się chichra. Chwilę wcześniej tarła oczy i wyła ze zmęczenia, i weź tu nadąż za taką 😂😂
no kobieta żywioł po mamie😂
a nam lekarze tak truli, że musimy uważać ale się nie martwić u niego wszystko będzie później taaaa😋

Mi filmiki nie pomogły, dopiero chodzenie do urofizjoterapeutki. W sensie prawidłowości wykonywanych ćwiczeń. I moja zupełnie inne ma zalecenia 😅 i myślę, że najlepiej, jeśli dana osoba się przejdzie sama. U mnie ćwiczenia były od 5 powtórzeń, teraz mam 10, i mam zalecenie najpierw ściskać okolice łechtaczki, potem wejścia do pochwy a na koniec odbytu i wciągnięcie wszystkiego tak jak piszesz. Minimum 3x dziennie ale im więcej tym lepiej i nie przekraczać 10 powtórzeń, można za to zwiększać długość ściśnięcia. Plus co bardzo istotne u mnie, nie angażować mięśni brzucha i klasycznie przy ćwiczeniach spięcie mięśni obowiązkowo musi być na wydechu.

Podobno te 4 są uniwersalne i każda babka może je ćwiczyć. Ja też na swoje problemy mam trochę inne ćwiczenia. No i wiadomo, warto żeby każda poszła sama do fizjoterapeuty uroginekologicznego ale nie każda ma taką możliwość, więc warto skorzystać z porad specjalistów i filmików dostępnych online

Mi u urofizjoterapeutki wyszły wady postawy i rozejście mięśni brzucha, masz może też taki problem?

Tak, pracuje też nad moja kresa i moja postawą. Ja jeszcze nie wróciłam do pełnego poczucia środka ciężkości, ciągle chodzę zgarbiona. Po pierwszej ciąży jakoś szybciej mi przeszło a teraz już tyle czasu i nie mogę wyczuć swoich mięśni głębokich o nad tym też pracujemy

Miałam nie zabierać głosu w sprawach w których mam odmienne zdanie ale teraz na granicy haos. Wezwali mojego kolegę do obrony granic a wy mówicie wpuszczać bo małe dzieci. Ja jak oglądam wiadomości to widzę glownei młodych chłopaków z telefonami w rękach. Jeżeli tak wyobrażacie sobie sytuację żeby przyjmować wsyztskcih o dawać schronienie to przygarnijcie uchodźcę do siebie do swoich malutkich dzieci, nie sądzę żeby któraś z Was to zrobiła. Cieszę się że ktoś broni granic i mam nadzieję że będę mogła spać spokojnie ze wojny nie będzie a mi mieszkającej na odludziu uchodzca nie wtargnie do domu. Druga sprawa dotyczy ustawy o aborcji każdy krzyczy że wina PiS-u że ta 30-layka nie żyje, To Wina lekarza który pewnie spał na dyżurze w ustawie jasno jest że jeśli zagraża życiu matki można przerwać ciążę. Pani adwokat wypowiadała się że nie wie czemu tego nie zrobili. Najpierw trzeba doczytać. Jeżeli moje zdanie i opinia was gorszy odejdę z tego forum. Ale najpierw zacznijcie słuchać i czytać a potem oddajcie 500 plus i przestańcie głosować na PiS.

Wrice do tematu, ponieważ chcę przedstawić opinie osób pracujących w ginekologii. Teściu koleżanki jest ordynatorem oddziału ginekologicznego, ma tytuł profesora więc streszczę jego zdanie, bo to jest opinia kogoś kto na codzień pracuje w szpitalu i musi podejmować trudne decyzje. On nie jest za tym, żeby na podstawie tych strzępków informacji ferować wyroki. System pracy jest do poprawy, często na nocnych dyżurach są lekarze na kontraktach a nie zatrudnieni przez szpital. Oni na obchodzie nie mają pojęcia nt pacjentów w szpitalu i jeśli pacjent mówi, że jest ok to oni nawet nie zagłębiają się w temat. Jeśli mówi, że coś jest nie tak to dopiero wtedy siada i czyta kartotekę danego pacjenta. Często nie podejmuje żadnych decyzji, bo nie wie czemu personel dzienny nie zdecydował się na zabieg, na podanie leków itp więc pomaga doraźnie i tak moglo być w tym przypadku, że dziewczyna dostała leki przeciwgoraczkowe zamiast mieć wdrożone leczenie, w przypadku sepsy każda minuta ma znaczenie. Druga rzeczą jest wyrok TK, ponieważ nie ma ścisłej granicy gdzie jest zagrożenie życia pacjentki - czy zagrożeniem jest sam fakt, że coś może wystąpić np sepsa czy trzeba czekać aż ta sepsa wystąpi, żeby nie mieć prokuratora na karku. I jeśli ten strach przed prokuratorem wstrzymał decyzję o zabiegu to zdecydowanie jest to wina wyroku TK.
Podobnie jest z in vitro, że przez czyjeś poglądy z dofinansowania wykluczona została procedura medyczna. Procedura medyczna, która 'daje' państwu nowych obywateli czyli przyszłych płatników podatku. Czemu zatem z moich podatków mamy leczyć alkoholika, który jest 10 raz na odwyku, sam sobie szkodzi a nie mamy pomóc parze bezdzietnej? Światopoglądy nie powinny wpływać na medycynę. To jest moje zdanie.

może taki dzień ma 😂 mały poszukiwacz skarbów M już od tego czasu 2 razy był i tez go nerw łapie
A jutro sprawdzę i napiszę bo oczywiście nie wiem:)
Znajoma polecała....bo cena fajna i do obserwacji małego człowieka wystarczająca....chociaż wg mnie ma parę mankamentów i następnym razem rozważyłabym ten zakup bardziej:)
Więc sama od siebie to polecam zakup innej...a napiszę nazwę żeby było wiadomo jakiej nie kupować:)

To świetnie, pisz czasami co tam na tych zajęciach porabiacie.
Moja "kulka" siada od tygodnia, bardzo sprawnie i tu nowość: siada sobie i siedzi tak pół dnia, ani czworakowania, ani pełzania nie ma 😅
No taki leniuszek mi się trafił,
najpierw pół życia leżała, teraz siedzi sobie wygodnie i zadowolona 😂
Bo Melania powinna nas uczyć jak należy się relaksować. Następnym razem poproszę aby pokazała Anastazji jak się to robi 😂 bo czasem by się przydało by tak usiadła i sobie tak posiedziała bez ruchu 😂

Co z tymi dziećmi dziś. Moja śpi ale w ciągu dnia z to 5 minutowe drzemki, i cały czas nerwowa i płaczliwa, czasem się pośmiała ale tak cały dzień dziś na nie. Jedynie ogarnęła ją "Tatoza". I ciągle było - "tatatata".

A jutro sprawdzę i napiszę bo oczywiście nie wiem:)
Znajoma polecała....bo cena fajna i do obserwacji małego człowieka wystarczająca....chociaż wg mnie ma parę mankamentów i następnym razem rozważyłabym ten zakup bardziej:)
Więc sama od siebie to polecam zakup innej...a napiszę nazwę żeby było wiadomo jakiej nie kupować:)
'małego człowieka' przypominasz mi mojego ginekologa który prowadził mi ciążę zobaczymy małego człowieka, jak mały człowiek się ułożył itd przez cała ciążę tak było aż pewnego razu przyszedł i mówi no byłem u Stasia mały człowiek ale silne serce (to on wykonywał cięcie i go wyciągał, to było jego pierwsze tak małe dzieciątko codziennie do niego chodził jak byliśmy)😍🤗

Co z tymi dziećmi dziś. Moja śpi ale w ciągu dnia z to 5 minutowe drzemki, i cały czas nerwowa i płaczliwa, czasem się pośmiała ale tak cały dzień dziś na nie. Jedynie ogarnęła ją "Tatoza". I ciągle było - "tatatata".
zaczynam myśleć, że dorastają 😭 i jak dorosły zły dzień może wpaść!

Fajnie ciesz się mówi tata pewnie nie świadomie ale jednak🤗 ja tam wolę jak mówi tata bo mama mama słyszę non stop 🤯. chociaż muszę przyznać że dzisiaj cały czas nie nie plus machanie ręką śmieje się że to jest stanowcze Nie!

reklama
zaczynam myśleć, że dorastają 😭 i jak dorosły zły dzień może wpaść!

Fajnie ciesz się mówi tata pewnie nie świadomie ale jednak🤗 ja tam wolę jak mówi tata bo mama mama słyszę non stop 🤯. chociaż muszę przyznać że dzisiaj cały czas nie nie plus machanie ręką śmieje się że to jest stanowcze Nie!
Ja czekam na mama, bo nie chce powiedzieć przy mnie 😂

Do góry