reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No to ona dalej też oczy ma otwarte...leży nieruchomo i się lampi....tylko nie wiem na co....mnie już nerw wziął i poszłam stamtąd i patrzę na nią na kamerze....no żesz ileż można...:oops:
może taki dzień ma 😂 mały poszukiwacz skarbów M już od tego czasu 2 razy był i tez go nerw łapie
idę chyba go wezmę do łoża 😁 i się pomęczymy
a jaką masz kamerkę jak już wspominasz?
ja chcę kupić jak do pracy wrócę

reklama
U nas też codziennie wieczorem hicki klocki. Łazi po całym łóżku, wspina się na mnie, a jak chcę ją wziąć to spieprza i się chichra. Chwilę wcześniej tarła oczy i wyła ze zmęczenia, i weź tu nadąż za taką 😂😂
no kobieta żywioł po mamie😂
a nam lekarze tak truli, że musimy uważać ale się nie martwić u niego wszystko będzie później taaaa😋

Mi filmiki nie pomogły, dopiero chodzenie do urofizjoterapeutki. W sensie prawidłowości wykonywanych ćwiczeń. I moja zupełnie inne ma zalecenia 😅 i myślę, że najlepiej, jeśli dana osoba się przejdzie sama. U mnie ćwiczenia były od 5 powtórzeń, teraz mam 10, i mam zalecenie najpierw ściskać okolice łechtaczki, potem wejścia do pochwy a na koniec odbytu i wciągnięcie wszystkiego tak jak piszesz. Minimum 3x dziennie ale im więcej tym lepiej i nie przekraczać 10 powtórzeń, można za to zwiększać długość ściśnięcia. Plus co bardzo istotne u mnie, nie angażować mięśni brzucha i klasycznie przy ćwiczeniach spięcie mięśni obowiązkowo musi być na wydechu.

Podobno te 4 są uniwersalne i każda babka może je ćwiczyć. Ja też na swoje problemy mam trochę inne ćwiczenia. No i wiadomo, warto żeby każda poszła sama do fizjoterapeuty uroginekologicznego ale nie każda ma taką możliwość, więc warto skorzystać z porad specjalistów i filmików dostępnych online

Mi u urofizjoterapeutki wyszły wady postawy i rozejście mięśni brzucha, masz może też taki problem?

Tak, pracuje też nad moja kresa i moja postawą. Ja jeszcze nie wróciłam do pełnego poczucia środka ciężkości, ciągle chodzę zgarbiona. Po pierwszej ciąży jakoś szybciej mi przeszło a teraz już tyle czasu i nie mogę wyczuć swoich mięśni głębokich o nad tym też pracujemy

Miałam nie zabierać głosu w sprawach w których mam odmienne zdanie ale teraz na granicy haos. Wezwali mojego kolegę do obrony granic a wy mówicie wpuszczać bo małe dzieci. Ja jak oglądam wiadomości to widzę glownei młodych chłopaków z telefonami w rękach. Jeżeli tak wyobrażacie sobie sytuację żeby przyjmować wsyztskcih o dawać schronienie to przygarnijcie uchodźcę do siebie do swoich malutkich dzieci, nie sądzę żeby któraś z Was to zrobiła. Cieszę się że ktoś broni granic i mam nadzieję że będę mogła spać spokojnie ze wojny nie będzie a mi mieszkającej na odludziu uchodzca nie wtargnie do domu. Druga sprawa dotyczy ustawy o aborcji każdy krzyczy że wina PiS-u że ta 30-layka nie żyje, To Wina lekarza który pewnie spał na dyżurze w ustawie jasno jest że jeśli zagraża życiu matki można przerwać ciążę. Pani adwokat wypowiadała się że nie wie czemu tego nie zrobili. Najpierw trzeba doczytać. Jeżeli moje zdanie i opinia was gorszy odejdę z tego forum. Ale najpierw zacznijcie słuchać i czytać a potem oddajcie 500 plus i przestańcie głosować na PiS.

Wrice do tematu, ponieważ chcę przedstawić opinie osób pracujących w ginekologii. Teściu koleżanki jest ordynatorem oddziału ginekologicznego, ma tytuł profesora więc streszczę jego zdanie, bo to jest opinia kogoś kto na codzień pracuje w szpitalu i musi podejmować trudne decyzje. On nie jest za tym, żeby na podstawie tych strzępków informacji ferować wyroki. System pracy jest do poprawy, często na nocnych dyżurach są lekarze na kontraktach a nie zatrudnieni przez szpital. Oni na obchodzie nie mają pojęcia nt pacjentów w szpitalu i jeśli pacjent mówi, że jest ok to oni nawet nie zagłębiają się w temat. Jeśli mówi, że coś jest nie tak to dopiero wtedy siada i czyta kartotekę danego pacjenta. Często nie podejmuje żadnych decyzji, bo nie wie czemu personel dzienny nie zdecydował się na zabieg, na podanie leków itp więc pomaga doraźnie i tak moglo być w tym przypadku, że dziewczyna dostała leki przeciwgoraczkowe zamiast mieć wdrożone leczenie, w przypadku sepsy każda minuta ma znaczenie. Druga rzeczą jest wyrok TK, ponieważ nie ma ścisłej granicy gdzie jest zagrożenie życia pacjentki - czy zagrożeniem jest sam fakt, że coś może wystąpić np sepsa czy trzeba czekać aż ta sepsa wystąpi, żeby nie mieć prokuratora na karku. I jeśli ten strach przed prokuratorem wstrzymał decyzję o zabiegu to zdecydowanie jest to wina wyroku TK.
Podobnie jest z in vitro, że przez czyjeś poglądy z dofinansowania wykluczona została procedura medyczna. Procedura medyczna, która 'daje' państwu nowych obywateli czyli przyszłych płatników podatku. Czemu zatem z moich podatków mamy leczyć alkoholika, który jest 10 raz na odwyku, sam sobie szkodzi a nie mamy pomóc parze bezdzietnej? Światopoglądy nie powinny wpływać na medycynę. To jest moje zdanie.

może taki dzień ma 😂 mały poszukiwacz skarbów M już od tego czasu 2 razy był i tez go nerw łapie
A jutro sprawdzę i napiszę bo oczywiście nie wiem:)
Znajoma polecała....bo cena fajna i do obserwacji małego człowieka wystarczająca....chociaż wg mnie ma parę mankamentów i następnym razem rozważyłabym ten zakup bardziej:)
Więc sama od siebie to polecam zakup innej...a napiszę nazwę żeby było wiadomo jakiej nie kupować:)

To świetnie, pisz czasami co tam na tych zajęciach porabiacie.
Moja "kulka" siada od tygodnia, bardzo sprawnie i tu nowość: siada sobie i siedzi tak pół dnia, ani czworakowania, ani pełzania nie ma 😅
No taki leniuszek mi się trafił,
najpierw pół życia leżała, teraz siedzi sobie wygodnie i zadowolona 😂
Bo Melania powinna nas uczyć jak należy się relaksować. Następnym razem poproszę aby pokazała Anastazji jak się to robi 😂 bo czasem by się przydało by tak usiadła i sobie tak posiedziała bez ruchu 😂

Co z tymi dziećmi dziś. Moja śpi ale w ciągu dnia z to 5 minutowe drzemki, i cały czas nerwowa i płaczliwa, czasem się pośmiała ale tak cały dzień dziś na nie. Jedynie ogarnęła ją "Tatoza". I ciągle było - "tatatata".

A jutro sprawdzę i napiszę bo oczywiście nie wiem:)
Znajoma polecała....bo cena fajna i do obserwacji małego człowieka wystarczająca....chociaż wg mnie ma parę mankamentów i następnym razem rozważyłabym ten zakup bardziej:)
Więc sama od siebie to polecam zakup innej...a napiszę nazwę żeby było wiadomo jakiej nie kupować:)
'małego człowieka' przypominasz mi mojego ginekologa który prowadził mi ciążę zobaczymy małego człowieka, jak mały człowiek się ułożył itd przez cała ciążę tak było aż pewnego razu przyszedł i mówi no byłem u Stasia mały człowiek ale silne serce (to on wykonywał cięcie i go wyciągał, to było jego pierwsze tak małe dzieciątko codziennie do niego chodził jak byliśmy)😍🤗

Co z tymi dziećmi dziś. Moja śpi ale w ciągu dnia z to 5 minutowe drzemki, i cały czas nerwowa i płaczliwa, czasem się pośmiała ale tak cały dzień dziś na nie. Jedynie ogarnęła ją "Tatoza". I ciągle było - "tatatata".
zaczynam myśleć, że dorastają 😭 i jak dorosły zły dzień może wpaść!

Fajnie ciesz się mówi tata pewnie nie świadomie ale jednak🤗 ja tam wolę jak mówi tata bo mama mama słyszę non stop 🤯. chociaż muszę przyznać że dzisiaj cały czas nie nie plus machanie ręką śmieje się że to jest stanowcze Nie!

reklama
zaczynam myśleć, że dorastają 😭 i jak dorosły zły dzień może wpaść!

Fajnie ciesz się mówi tata pewnie nie świadomie ale jednak🤗 ja tam wolę jak mówi tata bo mama mama słyszę non stop 🤯. chociaż muszę przyznać że dzisiaj cały czas nie nie plus machanie ręką śmieje się że to jest stanowcze Nie!
Ja czekam na mama, bo nie chce powiedzieć przy mnie 😂

Do góry