reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
może taki dzień ma 😂 mały poszukiwacz skarbów M już od tego czasu 2 razy był i tez go nerw łapie
idę chyba go wezmę do łoża 😁 i się pomęczymy
a jaką masz kamerkę jak już wspominasz?
ja chcę kupić jak do pracy wrócę
No to ja mam taka kamerę...
To do obserwacji "małego człowieka" może być ale ja bym jednak rozważała zakup innej...
Dla mnie największy minus to to że nagle zaczyna się obracać i robi to dość głośno i jest dźwięk jakby ktoś zdjęcia pstrykał co przy moim usypiającym dziecku jest nie do przyjęcia bo od razu oko się otwiera i zainteresowanie co to....
Ale ogólnie za tą cenę to jakość obrazu ok nawet w przygaszonym pomieszczeniu i nie zauważyłam opóźnienia w transmisji obrazu to to plusy....ale i tak następnym razem poczytałabym dłużej o kamerach a nie kupiła z polecenia bo podobno można kupić lepszą za nie wiele więcej pieniędzy....

A ta nasza dzisiejsza noc to masakra....zasnęła o 24 na pół godziny i znowu pobudka z płaczem....i trzeba było kołysać....nie zliczę ile razy taka sytuacja była w nocy ale średnio co 10 min było...:(
Okazało się, że ma temp 38 stopni ...podałam przeciwbólowe ale to nic nie pomogło bo dalej budziła się non stop z płaczem...innych objawów chorobowych nie ma więc chyba zęby...ale to chyba bo już głupia jestem....
Jakie firmy macie termometr?bo ja mam Geratherm non contact i czasami mnie wkurza bo pokazuje 38,3 a za chwilę 37,5...
nic nie wskazuje aby miało być coś lepiej dzisiaj...temp jest...marudzenie też...śpi niby od 20 min a już dwie pobudki z płaczem....😢

A co tam u was słychać? 😊
A dziękuję, wszystko dobrze 😀 Aczkolwiek w ciągu dnia nie mam gdzie rąk włożyć, bo ciągle coś do zrobienia przez to takie zaległości 😜 Mała coraz bardziej pełza do przodu, ale tylko wtedy kiedy chce i jak bardzo jej zależy na jakiejś zabawce to przypełza pęknie bez problemu, a tak to w kółko się kręci na macie czy podłodze i szuka zabawek wokół siebie 😅 A gdy jej podłoże pilota to do przodu pełza śmigiem. Na czworaki powoli już wchodzi, ładnie dupkę dźwiga, więc za 2 tygodnie już będzie się bujać na czworakach 😁
Poranne wstawanie na szczęście się w miarę unormowało, bo przez pierwsze 4 dni po zmianie czasu pobudki były o 5:30, a kolejne dni to była 6:30 na szczęście, a dzisiaj 7:40 😱 No ale od 6 wisiała na cycku prawie non stop i marudziła po czym zasypiała i tak w koło 😜
Dzisiaj ma trochę marudny dzień.

Potem Wam dziewczyny odpisze na temat tego smarowania, bo pytałyście ale na to potrzebuje dłuższej chwili.

A teraz takie z dupy pytanie. Jak kąpiecie dzieci to normalnie moczycie im uszy czy unikacie? Bo ja czytałam i są różne zalecenia od różnych lekarzy. Ja teraz jej już normalnie moczę, nie przejmuje się jak woda do ucha naleci, a po kąpieli dobrze osuszam patyczkiem ucho za zewnątrz.

Potem Wam dziewczyny odpisze na temat tego smarowania, bo pytałyście ale na to potrzebuje dłuższej chwili.

A teraz takie z dupy pytanie. Jak kąpiecie dzieci to normalnie moczycie im uszy czy unikacie? Bo ja czytałam i są różne zalecenia od różnych lekarzy. Ja teraz jej już normalnie moczę, nie przejmuje się jak woda do ucha naleci, a po kąpieli dobrze osuszam patyczkiem ucho za zewnątrz.
Ja zazwyczaj tak trzymam małego że uszy ma nad wodą ale czasem zdarzy się że mu się moczą 😁nie unikam tego jakoś specjalnie. Też później tylko osuszam na zewnątrz

Moczymy normalnie, chodzimy na basen i tez moczymy.

reklama

Moczę od małego....jak to lekarz zadał pytanie...czy masz zatyczki do nich?nie, no to można moczyć ale należy osuszyć później....

Do góry