reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Albo urządzenie do masażu 🤣🤣 nie wiem, czy któraś używa, ja mam swojego różowego przyjaciela, sporadycznie się masuję 🤣🤣 ostatnio Dobrusia go znalazła. Dobrze, że takiemu maluchowi jeszcze można pościemniać, teraz już chowam w szafie 🙈🙈🙈

Aż popatrzę, też ma gierkę? 😁😁
Też ma gierkę 😃😄 na podobnej zasadzie działa i cena podobna 😃
No chyba urządzenie do masażu szybciej zamowie gdyż ceny są kolosalne a przy obecnych wydatkach nie mam teraz kasy aby lekką ręką wywalić 700 stów. No chyba tak jak wspomniałam męża uproszę 😂 tylko on stwierdzi - po co Ci, ja Ci nie starczam 😂? I weź chłopu tłumacz o co w tym wszystkim chodzi 😂 bo on myśli że jak chodzę do urofizjoterapeutki to że mi plecy masuje 😂😂😂 (owszem moja uro też ma papiery fizjo i też masuje mi kręgosłup, ale na każdej wizycie sprawdza napięcie mięśni tam na dole 😂)

reklama
kurde każda ma coś innego, u mnie jest ok z mięśniami dna miednicy a zrobił się bliznowiec po cc i zrost na macicy też muszę ćwiczyć 🙄 ja mam
No właśnie, każda coś innego.
U mnie mimo zaawansowanego wieku, jak na poród, mięśnie nawet za mocne.
Przez to dziecku ciężko się było przeciskać przez ten "pancerz", tak pospinane, że nie umiałam ich rozluźnić.
Ale to lata sportu dały ten efekt.
Wszystko zatem w umiarze jest najlepsze 🙂

Jeszcze pokutuje odpieluchowanie wcześnie przez to, że starsze pokolenie używało tetry (i to nie w takich rozwiązaniach jak są teraz). Ja też słyszałam wiele razy przy Dobrusi. A odpieluchowałam ją, jak ona była gotowa, miała 2 lata i 7 miesięcy, wcześniej nocnik parzył i się bala. Jagodę odpieluchowałam na siłę z teściową i potem codziennie do 6 roku życia w nocy ją przez sen sadzałam na nocnik bo inaczej sikała w łóżko. Nie była fizycznie gotowa, a w internetach nie było tyle wiedzy, co kiedyś.
no właśnie jestem za tym, żeby od małego oswajać dziecko z nocnikiem to później nie ma takich historii, że się boi - nie mówiłabym gdybym tego nie przeżyła, dzieci jak już siedziały stabilnie to sadzałam na nocnik na początku rano zaraz po obudzeniu się i dosłownie na 1-2 min., potem przy każdej zmianie pieluchy, a że używaliśmy tetry to było to ok.raz na godzinę. jak się zaczyna ok 2 rż. to jest naprawdę ciężko (histeria, nie da się posadzić, majtki parzą w tyłek itp.), szczególnie u chłopców (to z opowieści koleżanek, a mojemu trochę dłużej zeszło na nauce niż córce), oni jakoś ciężko znoszą zmiany. kiedyś Vaness wrzuciła link do artykułu jak to jest w Japonii i Chinach - gdybym wiedziała o tym wcześniej to na pewno spróbowałabym tej naturalnej higieny niemowląt. kojarzę, że kiedyś Cejrowski w swoim programie o Afryce mówił, że tak się tam robi. dziewczyny...a jaka to góra śmieci te pieluchy:(

poczytaj o Perifit chyba lepszy 😜Link do: Przetestowałam Pelvifly i Perifit - które urządzenie warto wybrać? -

ps jakoś te nazwy bardziej do mnie przemawiają niż elektrostymulator 😂a przecież to jest to samo 😂🤦🏻‍♀️
Kurcze blaszka nie miałam pojęcia o takich urządzeniach:)
Hehe już to widzę jak mówię do męża...zostań z małą a ja idę zagrać🤣
Ale powiem szczerze , że jak przeczytałam ten artykuł to całkiem fajnie się to prezentuje😁
Albo urządzenie do masażu 🤣🤣 nie wiem, czy któraś używa, ja mam swojego różowego przyjaciela, sporadycznie się masuję 🤣🤣 ostatnio Dobrusia go znalazła. Dobrze, że takiemu maluchowi jeszcze można pościemniać, teraz już chowam w szafie 🙈🙈🙈

Aż popatrzę, też ma gierkę? 😁😁
Hehe też mam przyjaciela ale niebieskiego...takiego dostałam w prezencie na panieńskim....
🤣
Tylko że biedny leży gdzieś zakurzony w którymś pudle....może pora zrobić porządki🤣

Miałam nie zabierać głosu w sprawach w których mam odmienne zdanie ale teraz na granicy haos. Wezwali mojego kolegę do obrony granic a wy mówicie wpuszczać bo małe dzieci. Ja jak oglądam wiadomości to widzę glownei młodych chłopaków z telefonami w rękach. Jeżeli tak wyobrażacie sobie sytuację żeby przyjmować wsyztskcih o dawać schronienie to przygarnijcie uchodźcę do siebie do swoich malutkich dzieci, nie sądzę żeby któraś z Was to zrobiła. Cieszę się że ktoś broni granic i mam nadzieję że będę mogła spać spokojnie ze wojny nie będzie a mi mieszkającej na odludziu uchodzca nie wtargnie do domu. Druga sprawa dotyczy ustawy o aborcji każdy krzyczy że wina PiS-u że ta 30-layka nie żyje, To Wina lekarza który pewnie spał na dyżurze w ustawie jasno jest że jeśli zagraża życiu matki można przerwać ciążę. Pani adwokat wypowiadała się że nie wie czemu tego nie zrobili. Najpierw trzeba doczytać. Jeżeli moje zdanie i opinia was gorszy odejdę z tego forum. Ale najpierw zacznijcie słuchać i czytać a potem oddajcie 500 plus i przestańcie głosować na PiS.

Miałam nie zabierać głosu w sprawach w których mam odmienne zdanie ale teraz na granicy haos. Wezwali mojego kolegę do obrony granic a wy mówicie wpuszczać bo małe dzieci. Ja jak oglądam wiadomości to widzę glownei młodych chłopaków z telefonami w rękach. Jeżeli tak wyobrażacie sobie sytuację żeby przyjmować wsyztskcih o dawać schronienie to przygarnijcie uchodźcę do siebie do swoich malutkich dzieci, nie sądzę żeby któraś z Was to zrobiła. Cieszę się że ktoś broni granic i mam nadzieję że będę mogła spać spokojnie ze wojny nie będzie a mi mieszkającej na odludziu uchodzca nie wtargnie do domu. Druga sprawa dotyczy ustawy o aborcji każdy krzyczy że wina PiS-u że ta 30-layka nie żyje, To Wina lekarza który pewnie spał na dyżurze w ustawie jasno jest że jeśli zagraża życiu matki można przerwać ciążę. Pani adwokat wypowiadała się że nie wie czemu tego nie zrobili. Najpierw trzeba doczytać. Jeżeli moje zdanie i opinia was gorszy odejdę z tego forum. Ale najpierw zacznijcie słuchać i czytać a potem oddajcie 500 plus i przestańcie głosować na PiS.
Tak dla jasności nie jestem za żadna partią ale nie można wszystkiego zwalać na PiS, dobrze że ktoś broni. Wpuściliby zaraz by każda krzyczała że wpuścili i nie można czuć się bezpiecznie. Po to są granice. Mam wrażenie że każdy wstydzi się poprzeć rząd bo zaraz że glupo że wieśniak. Ja nie uważam się za głupią studia skończyłam. I nie mogę przestać się dziwić jak ludzie do tego podchodzą.

Każdy może mieć odmienne zdanie, fajne jest to, że każda jest inna. Szkoda tylko, że takimi słowami zwyczajnie atakujesz nas tutaj. Ja osobiście nigdy w życiu nie zagłosowałam na PiS, i nigdy nie zagłosuję, 500+ mogę nie brać, ale niech mi nie odbierają w podatkach i na litość niech się odpier.... od mojej macicy i od moich dzieci. To co się stało z tą 30latką to znieczulica, niedofinansowanie służby zdrowia, brak odpowiedniej ilości kadry (dodam, że to za aktualnego rządu najwięcej lekarzy i pielęgniarek się zwolniło i wyjechało z Polski) plus efekt mrożący ustawy. Odpowiedzialnością za to ostatnie pośrednio obarczam wszystkie rządy od 1993 roku, kiedy podpisany został tzw. kompromis aborcyjny, a w 1997 został zmieniony na tę formę, która funkcjonowała do października zeszłego roku, ale to PiS zaostrzył ustawę swoimi działaniami, to oni działają poza Konstytucją wycierając nią sobie gęby. To oni skłócili Polaków tak, że często rodziny nie są w stanie siedzieć przy jednym stole, bo się pozabijają, a wiele przyjaźni się rozpadło. Inne rządy kradły? Tak, zgadza się, i powinny za to zostać rozliczone. Jedyne co można powiedzieć, to że kradli mniej, i w białych rękawiczkach. A tu mamy nierząd, który kradnie oficjalnie i bez żadnych ograniczeń. To tak w skrócie. Poza tym ja nie kojarzę, żeby któraś z nas wpuszczała uchodźców swoimi słowami do Polski, za to uważam, że powinno się pomóc tym w najtrudniejszej sytuacji - kobietom w ciąży i dzieciom. Nie wmówisz mi, że takich osób nie ma. Nawet jeśli większość to młodzi mężczyźni z telefonami, to nadal część z tych osób to małe dzieci. Mi się zrobiło zwyczajnie przykro ale przez tę znieczulicę. Ale to moja zdanie i nie musisz się z nim zgadzać.

Właśnie pakuję graty bo jadę do mamy, położyłam się na chwilę i chyba mi dzieć padł 😂😂

Załączniki

• IMG_20211108_143553.jpg
    IMG_20211108_143553.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 67
Każdy może mieć odmienne zdanie, fajne jest to, że każda jest inna. Szkoda tylko, że takimi słowami zwyczajnie atakujesz nas tutaj. Ja osobiście nigdy w życiu nie zagłosowałam na PiS, i nigdy nie zagłosuję, 500+ mogę nie brać, ale niech mi nie odbierają w podatkach i na litość niech się odpier.... od mojej macicy i od moich dzieci. To co się stało z tą 30latką to znieczulica, niedofinansowanie służby zdrowia, brak odpowiedniej ilości kadry (dodam, że to za aktualnego rządu najwięcej lekarzy i pielęgniarek się zwolniło i wyjechało z Polski) plus efekt mrożący ustawy. Odpowiedzialnością za to ostatnie pośrednio obarczam wszystkie rządy od 1993 roku, kiedy podpisany został tzw. kompromis aborcyjny, a w 1997 został zmieniony na tę formę, która funkcjonowała do października zeszłego roku, ale to PiS zaostrzył ustawę swoimi działaniami, to oni działają poza Konstytucją wycierając nią sobie gęby. To oni skłócili Polaków tak, że często rodziny nie są w stanie siedzieć przy jednym stole, bo się pozabijają, a wiele przyjaźni się rozpadło. Inne rządy kradły? Tak, zgadza się, i powinny za to zostać rozliczone. Jedyne co można powiedzieć, to że kradli mniej, i w białych rękawiczkach. A tu mamy nierząd, który kradnie oficjalnie i bez żadnych ograniczeń. To tak w skrócie. Poza tym ja nie kojarzę, żeby któraś z nas wpuszczała uchodźców swoimi słowami do Polski, za to uważam, że powinno się pomóc tym w najtrudniejszej sytuacji - kobietom w ciąży i dzieciom. Nie wmówisz mi, że takich osób nie ma. Nawet jeśli większość to młodzi mężczyźni z telefonami, to nadal część z tych osób to małe dzieci. Mi się zrobiło zwyczajnie przykro ale przez tę znieczulicę. Ale to moja zdanie i nie musisz się z nim zgadzać.
Nie atakuje nikogo, nie mam czasu na rozpisywanie więc może tak to zabrzmiało. Przepraszam. Jestem zła że za to wszystko co sie dzieje.

reklama
Myślę że żadna z nas nie chce tu wykluczać z tego forum nikogo kto ma inne zdanie czy poglądy na jakiś temat. Nie jest to forum polityczne... Każda z nas jest inna i ma jakąś tam wizję świata..podejście do życia..Głównym celem tego forum jest dzielenie się spostrzeżeniami, radami dotyczącymi naszych maluszków a nie ocenianie poglądów innych mam. Jeśli ktoś chce wyrazić swoje zdanie na jakiś "ważny" temat to ma do tego prawo

Do góry