reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Co te dzieci mają z tym zamykaniem buźki🤔Śmiesznie wtedy tak wyglądają...jakbyśmy im chciały krzywdę zrobić🤣Ja jestem w szoku , że tak potrafią ją zacisnąć , że nic nie da się zrobić:oops:Ja jak chce zębów poszukać to mi tak robi🤣

Moja to samo, a w ogóle dziś się zdziwiłam, zjadła kawałek chlebka, dałam jej maliny, ostatnio jadła jak złoto, a dzisiaj maliny tylko zrzucała. W końcu jej dałam sama do buźki, to cofała głowę i zaciskała usta. A jak zobaczyła banana to prawie z krzesełka wyskoczyła 🤣

U nas na samym szczycie listy do uwielbiania jest zabawa z Dobrusią, wtedy piszczy cała szczęśliwa. A zaraz po tym czworakowanie do lustra w szafie, wali rączką, śmieje się i robi glonojada 🙈🤣

reklama
AAA i mam top zabawek mojej córci...na chusteczkach pampers pure są takie naklejki informacją ,że zawierają plastik...i jak dostanie taką naklejkę to wydaje takie dźwięki zachwytu że aż miło i 20 minut dziecka nie ma🤣Przekleja sobie z ręki do ręki:)Oczywisćie trzeba pilnować aby nie zjadła:)

O matulu....bidulka...oby jej przeszła ta alergia na marchewkę bo ona wszędzie prawie jest....
Podaj fenistil może zejdzie szybko....
3mam kciuki za szybki powrót do zdrowia✊
A właśnie jak z tym fenistilem podajesz cały czas, czy tylko jak swędzi bo się zastanawiałam ostatnio, niby pediatra mówiła że można cały czas

Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Eee to super, że już tylko emolienty..może mleko zaczęło działać już:)
U nas niestety nadal co chwilę jakieś plamy wychodzą....i już nie mam czasami pomysłu co...skąd...gdzie....:oops:

Moja też obowiązkowo w czyściutką założoną pieluszkę:)
A przewijam gdzie akurat się znajdujemy...podkład pod pupkę i hejaa:)
Najczęściej jest to po prostu na łóżku:)
A przewijaka używam tylko na wieczorną pielęgnację...ale już jest zdecydowanie za mały i przydałaby się też dodatkowa para rąk żeby ją łapać jak wygłupia się na nim:)

W ogóle dziewczyny jaki jest top 3 zabawek teraz Waszych maluchów?
Bo moją żeby zająć np przy przebieraniu to butelka po małej wodzie mineralnej...jakieś woreczki...wszystko tylko nie zabawki🤣
A tak to od wczoraj za cel objęła sobie miski psa....jak tylko zmierza w tamtą stronę i zadaję pytanie "a gdzie tam idziesz" to dostaje takiego przyspieszenia , że trzeba się szybko po nią zbierać🤣

Dzisiaj po raz pierwszy od porodu idę na imprezę a mąż zostaje z małą....oj dziwne to będzie uczucie...bylebym tylko nie myślała cały czas co tam u nich:oops:
😁
I nas najlepsza zabawa jest plastikowymi miskami, butelką po wodzie no i oczywiście obrzeżami od maty... 😁

no coś w tym musi być świeżutka najlepsza 🥰U mnie też bo noszę okulary a u Męża to uwielbia ucho śmieje się do rozpuku😂a kto dziecko zrozumie?🤷🏻‍♀️😂
i firanki matko kocha firanki 🤦🏻‍♀️ dziwne to moje dziecko.
Jasiek też uwielbia firanki.. 😆Mąż ostatnio nawet kołki w ścianie wymieniał przy karniszach bo się bał że nie wytrzymają 😃i że jak pociągnie to wszystko spadnie 😐

Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Eee to super, że już tylko emolienty..może mleko zaczęło działać już:)
U nas niestety nadal co chwilę jakieś plamy wychodzą....i już nie mam czasami pomysłu co...skąd...gdzie....:oops:

Moja też obowiązkowo w czyściutką założoną pieluszkę:)
A przewijam gdzie akurat się znajdujemy...podkład pod pupkę i hejaa:)
Najczęściej jest to po prostu na łóżku:)
A przewijaka używam tylko na wieczorną pielęgnację...ale już jest zdecydowanie za mały i przydałaby się też dodatkowa para rąk żeby ją łapać jak wygłupia się na nim:)

W ogóle dziewczyny jaki jest top 3 zabawek teraz Waszych maluchów?
Bo moją żeby zająć np przy przebieraniu to butelka po małej wodzie mineralnej...jakieś woreczki...wszystko tylko nie zabawki🤣
A tak to od wczoraj za cel objęła sobie miski psa....jak tylko zmierza w tamtą stronę i zadaję pytanie "a gdzie tam idziesz" to dostaje takiego przyspieszenia , że trzeba się szybko po nią zbierać🤣

Dzisiaj po raz pierwszy od porodu idę na imprezę a mąż zostaje z małą....oj dziwne to będzie uczucie...bylebym tylko nie myślała cały czas co tam u nich:oops:
😁
Dzieci jak koty. Mój kocur też uwielbia walić w świeżo zmieniony żwirek 🙂
Haha u nas to samo z chrupkami jeden przyklejony do ubrania, drugi do pasów w krzesełku trzeci na ziemi😅a wczoraj makaron synusiowi odłożę do zjedzenia mhhh brał w rękę i z takim obrzydzeniem rozduszał nawet nie włożył do buzi a jak ja chciałam mu włożyć to zamknął i ani myślał otworzyć 🙂
Mój tak samo. Jak tylko dam mu chrupka to poliże chwilę i zaraz tak zaciekle wali o blat krzesełka a potem tymi kawałeczkami się bawi i wyrzuca wszędzie 😂

Melania lubi wszystko co grzechocze, 1)takie zabawki ala instrumenty perkusyjne.
Długo potrafi sobie stukać tak o podłogę tym
2) miska że świeżym praniem do składania. Zawsze mi pomaga, Michał większa niż ona, a nad głową swobodnie przekłada.
3) gumowe klocki

Vaness, Synek koleżanki 2,5 roku a na Roombie nadal jeździ, zabawka nigdy nienudzaca się 😄
o to nie tylko mój taki szaleniec nie wiem o co z tym chodzi 🤷🏻‍♀️ ale czasem jeździ a czasem blokuje mu drogę i go gryzie 🤦🏻‍♀️
Weź nie strasz 2,5 😱mam nadzieję znudzi mu się 😂 ale póki co nie widać 🙄

reklama
Jasiek też uwielbia firanki.. 😆Mąż ostatnio nawet kołki w ścianie wymieniał przy karniszach bo się bał że nie wytrzymają 😃i że jak pociągnie to wszystko spadnie 😐
u to Twój M taki jak mój😂 dwa razy sprawdzał u mnie szyna jest w suficie ale i tak się boję w salonie mam 3 metry szerokości i długości tej firanki więc nawet nie chce myśleć co by było 😬
jeszcze gorzej mam z zasłonami bo są ciężkie jak cholera🥶 na szyna się nie interesuje zasłonami jeszcze!
ale jak coś zdejme są jeszcze rolety na wścibskich sąsiadów 🤪

Do góry