reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja znalazlam na instagramie u mamy przedszkolaka fajne zabawy dla dzieci . Polecam 🙂 takie piłki przyklejam i ma frajdę jak taśma się do rąk przykleja. Wczoraj pudełko zwykle plastikowymi sznurkiem obwiązałam żeby szary były k wrzuciłam tam różne zabawki małe i ma zabawe z wyciąganiem ich i zabawa na jakiś czas bo przeszkadzają sznurki. I dodatkowo wjechał u nas basen z kulkami 😍
Super pomysł 😁 na pewno jak mała będzie już siedziała to takie zabawy zrobimy 😁 A basen z kulkami u nas tez na bank wleci 😁

Ja znalazlam na instagramie u mamy przedszkolaka fajne zabawy dla dzieci . Polecam 🙂 takie piłki przyklejam i ma frajdę jak taśma się do rąk przykleja. Wczoraj pudełko zwykle plastikowymi sznurkiem obwiązałam żeby szary były k wrzuciłam tam różne zabawki małe i ma zabawe z wyciąganiem ich i zabawa na jakiś czas bo przeszkadzają sznurki. I dodatkowo wjechał u nas basen z kulkami 😍
Super pomysły bo nieraz to już nie wiadomo co wymyślać 🙂 Basen też planuję tylko zastanawiam się nad kwestią utrzymania w czystości tych wszystkich kulek🤔

A właśnie jak z tym fenistilem podajesz cały czas, czy tylko jak swędzi bo się zastanawiałam ostatnio, niby pediatra mówiła że można cały czas
Ostatnio od jakiegoś tygodnia podaję codziennie bo się okrutnie drapała....wcześniej podawałam tylko jak coś naprawdę miała dużego
Też mi mówiła , że można cały czas.
A Ty podajesz codziennie czy tylko w awaryjnych sytuacjach?
Skąd ja to znam 😀 codziennie sobie myślę- pośpi dłużej 😂 w dzień odstępy między drzewkami już po 4h i rośnie wypadają te drzemki. Raz po 5min a wczoraj o dziwo ponad 1h spała.

No i widzę jak dziecko się zmienia w kumatego dość człowieka, że jakby zaczęła rozumieć co się do niej mówi. Wczoraj powiedziała słowo - tata jak ją miałam na rękach a nie było w pobliżu taty, a mąż mówił że ponoć jak mnie nie było w pobliżu to mówiła mama 😂
O tak, też ostatnio z mężem rozmawialiśmy , że zrobiła się taka kumata , że szok:)
Aż się nie mogę doczekać świadomych słów bo to jej "mamama" i "tatata" to chyba tak z przypadku🤣

Ostatnio od jakiegoś tygodnia podaję codziennie bo się okrutnie drapała....wcześniej podawałam tylko jak coś naprawdę miała dużego

O tak, też ostatnio z mężem rozmawialiśmy , że zrobiła się taka kumata , że szok:)
Aż się nie mogę doczekać świadomych słów bo to jej "mamama" i "tatata" to chyba tak z przypadku🤣

No pewnie że tak że wszystko jest przypadkowo. Mamama i tatatata 😃

Dawałam dosyć długi czas ale ostatnio jak się nie drapał to przestałam to za parę dni drapie głowę albo nogi i wtedy daje i tak się zastanawiałam jak Ty robisz😉
A jak impreza i rozstanie z córcią?😅

Dawałam dosyć długi czas ale ostatnio jak się nie drapał to przestałam to za parę dni drapie głowę albo nogi i wtedy daje i tak się zastanawiałam jak Ty robisz😉
A jak impreza i rozstanie z córcią?😅
Hehe no imprezka super:)
Relaks na maxa...polecam każdej:)
No na początku zestresowana byłam jak fiks...ale jak mąż dał znać , że już śpi i wszytko w porządku to skupiłam się tylko na zabawie:)
Mogłabym teraz tak co tydzień🤣Tylko gorzej z dzisiejszym porankiem bo wstała o 6:20🤣:oops:

U nas także zdumienie, jak to maleństwo dużo już wie :)

Już od jakiegoś czasu potrafi pokazać słoneczko w książkach, robi papa, bije brawo... ☺ - Patii widziała 😅 a jeszcze "przed chwilą" nie umiała obrócić się na brzuch 🥰

reklama
U nas także zdumienie, jak to maleństwo dużo już wie :)

Już od jakiegoś czasu potrafi pokazać słoneczko w książkach, robi papa, bije brawo... ☺ - Patii widziała 😅 a jeszcze "przed chwilą" nie umiała obrócić się na brzuch 🥰

Papa to u nas na porządku dziennym 😂 wychodzę na chwile z pokoju i sama mi macha że papa.
I mamy efekt skoku - Anastazja dziś raczkuje. Mało już co pełza 😂 i gada jak najęta 😂

Do góry