reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Co te dzieci mają z tym zamykaniem buźki🤔Śmiesznie wtedy tak wyglądają...jakbyśmy im chciały krzywdę zrobić🤣Ja jestem w szoku , że tak potrafią ją zacisnąć , że nic nie da się zrobić:oops:Ja jak chce zębów poszukać to mi tak robi🤣

Moja to samo, a w ogóle dziś się zdziwiłam, zjadła kawałek chlebka, dałam jej maliny, ostatnio jadła jak złoto, a dzisiaj maliny tylko zrzucała. W końcu jej dałam sama do buźki, to cofała głowę i zaciskała usta. A jak zobaczyła banana to prawie z krzesełka wyskoczyła 🤣

U nas na samym szczycie listy do uwielbiania jest zabawa z Dobrusią, wtedy piszczy cała szczęśliwa. A zaraz po tym czworakowanie do lustra w szafie, wali rączką, śmieje się i robi glonojada 🙈🤣

reklama
AAA i mam top zabawek mojej córci...na chusteczkach pampers pure są takie naklejki informacją ,że zawierają plastik...i jak dostanie taką naklejkę to wydaje takie dźwięki zachwytu że aż miło i 20 minut dziecka nie ma🤣Przekleja sobie z ręki do ręki:)Oczywisćie trzeba pilnować aby nie zjadła:)

O matulu....bidulka...oby jej przeszła ta alergia na marchewkę bo ona wszędzie prawie jest....
Podaj fenistil może zejdzie szybko....
3mam kciuki za szybki powrót do zdrowia✊
A właśnie jak z tym fenistilem podajesz cały czas, czy tylko jak swędzi bo się zastanawiałam ostatnio, niby pediatra mówiła że można cały czas

Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Eee to super, że już tylko emolienty..może mleko zaczęło działać już:)
U nas niestety nadal co chwilę jakieś plamy wychodzą....i już nie mam czasami pomysłu co...skąd...gdzie....:oops:

Moja też obowiązkowo w czyściutką założoną pieluszkę:)
A przewijam gdzie akurat się znajdujemy...podkład pod pupkę i hejaa:)
Najczęściej jest to po prostu na łóżku:)
A przewijaka używam tylko na wieczorną pielęgnację...ale już jest zdecydowanie za mały i przydałaby się też dodatkowa para rąk żeby ją łapać jak wygłupia się na nim:)

W ogóle dziewczyny jaki jest top 3 zabawek teraz Waszych maluchów?
Bo moją żeby zająć np przy przebieraniu to butelka po małej wodzie mineralnej...jakieś woreczki...wszystko tylko nie zabawki🤣
A tak to od wczoraj za cel objęła sobie miski psa....jak tylko zmierza w tamtą stronę i zadaję pytanie "a gdzie tam idziesz" to dostaje takiego przyspieszenia , że trzeba się szybko po nią zbierać🤣

Dzisiaj po raz pierwszy od porodu idę na imprezę a mąż zostaje z małą....oj dziwne to będzie uczucie...bylebym tylko nie myślała cały czas co tam u nich:oops:
😁
I nas najlepsza zabawa jest plastikowymi miskami, butelką po wodzie no i oczywiście obrzeżami od maty... 😁

no coś w tym musi być świeżutka najlepsza 🥰U mnie też bo noszę okulary a u Męża to uwielbia ucho śmieje się do rozpuku😂a kto dziecko zrozumie?🤷🏻‍♀️😂
i firanki matko kocha firanki 🤦🏻‍♀️ dziwne to moje dziecko.
Jasiek też uwielbia firanki.. 😆Mąż ostatnio nawet kołki w ścianie wymieniał przy karniszach bo się bał że nie wytrzymają 😃i że jak pociągnie to wszystko spadnie 😐

Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Eee to super, że już tylko emolienty..może mleko zaczęło działać już:)
U nas niestety nadal co chwilę jakieś plamy wychodzą....i już nie mam czasami pomysłu co...skąd...gdzie....:oops:

Moja też obowiązkowo w czyściutką założoną pieluszkę:)
A przewijam gdzie akurat się znajdujemy...podkład pod pupkę i hejaa:)
Najczęściej jest to po prostu na łóżku:)
A przewijaka używam tylko na wieczorną pielęgnację...ale już jest zdecydowanie za mały i przydałaby się też dodatkowa para rąk żeby ją łapać jak wygłupia się na nim:)

W ogóle dziewczyny jaki jest top 3 zabawek teraz Waszych maluchów?
Bo moją żeby zająć np przy przebieraniu to butelka po małej wodzie mineralnej...jakieś woreczki...wszystko tylko nie zabawki🤣
A tak to od wczoraj za cel objęła sobie miski psa....jak tylko zmierza w tamtą stronę i zadaję pytanie "a gdzie tam idziesz" to dostaje takiego przyspieszenia , że trzeba się szybko po nią zbierać🤣

Dzisiaj po raz pierwszy od porodu idę na imprezę a mąż zostaje z małą....oj dziwne to będzie uczucie...bylebym tylko nie myślała cały czas co tam u nich:oops:
😁
Dzieci jak koty. Mój kocur też uwielbia walić w świeżo zmieniony żwirek 🙂
Haha u nas to samo z chrupkami jeden przyklejony do ubrania, drugi do pasów w krzesełku trzeci na ziemi😅a wczoraj makaron synusiowi odłożę do zjedzenia mhhh brał w rękę i z takim obrzydzeniem rozduszał nawet nie włożył do buzi a jak ja chciałam mu włożyć to zamknął i ani myślał otworzyć 🙂
Mój tak samo. Jak tylko dam mu chrupka to poliże chwilę i zaraz tak zaciekle wali o blat krzesełka a potem tymi kawałeczkami się bawi i wyrzuca wszędzie 😂

Melania lubi wszystko co grzechocze, 1)takie zabawki ala instrumenty perkusyjne.
Długo potrafi sobie stukać tak o podłogę tym
2) miska że świeżym praniem do składania. Zawsze mi pomaga, Michał większa niż ona, a nad głową swobodnie przekłada.
3) gumowe klocki

Vaness, Synek koleżanki 2,5 roku a na Roombie nadal jeździ, zabawka nigdy nienudzaca się 😄
o to nie tylko mój taki szaleniec nie wiem o co z tym chodzi 🤷🏻‍♀️ ale czasem jeździ a czasem blokuje mu drogę i go gryzie 🤦🏻‍♀️
Weź nie strasz 2,5 😱mam nadzieję znudzi mu się 😂 ale póki co nie widać 🙄

reklama
Jasiek też uwielbia firanki.. 😆Mąż ostatnio nawet kołki w ścianie wymieniał przy karniszach bo się bał że nie wytrzymają 😃i że jak pociągnie to wszystko spadnie 😐
u to Twój M taki jak mój😂 dwa razy sprawdzał u mnie szyna jest w suficie ale i tak się boję w salonie mam 3 metry szerokości i długości tej firanki więc nawet nie chce myśleć co by było 😬
jeszcze gorzej mam z zasłonami bo są ciężkie jak cholera🥶 na szyna się nie interesuje zasłonami jeszcze!
ale jak coś zdejme są jeszcze rolety na wścibskich sąsiadów 🤪

Do góry