reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja przewijam gdzie popadnie, ale jak jest bomba w pampersie to lubie isc na przewijak z przescieradełkiem frotowym. Mam go w lazience na wanience do kapieli, na stelazu, a obok koszyczek z pampersami, chusteczkami do pupy, woreczkami na smierdzace pampersy i jeszcze kilka kąpielowych rzeczy. Mały nieraz probuje uciekać, ale na suficie (akurat mam skos, więc jest nisko) poprzyklejałam biedronkowe naklejki ścienne z wielorybami i dość je ogląda 😁 a jak nie, to dostaje do ręki coś z koszyczka i ma zajęcie.
U nas tylko przewijanie z czymś w ręku. Bo Anastazja bardzo uwielbia uciekać 😂

reklama
Gdzie popadnie. Chociaż w galeriach handlowych Nastka leży ładnie na przewijaku 😂 A tak to każda zmiana pieluchy jest dla mnie stresująca, bo Anastazja z gołym tyłkiem ucieka. Wczoraj tym sposobem zasikała siebie i mate 🤦‍♀️
😂😂😂na początku przeczytałam tylko galeria handlowa-Nastka-zmiana pieluchy-z gołym tyłkiem ucieka 😂😂😂

mój jak na złość, rano zmieniam pieluchę i dopiero w czystą robi kupę i jeszcze się śmieje 😜
z uciekaniem no niestety u mnie to samo ale na kupę daje mi łyżke cedzakową slikonową i zajęty jest 🤪

PS z przyrządami trzeba uważać bo ostatnio bawił się wałkiem ja rozwalona na macie i dostałam w głowę, mam drewniany boli 😬😜

😂😂😂na początku przeczytałam tylko galeria handlowa-Nastka-zmiana pieluchy-z gołym tyłkiem ucieka 😂😂😂

mój jak na złość, rano zmieniam pieluchę i dopiero w czystą robi kupę i jeszcze się śmieje 😜
z uciekaniem no niestety u mnie to samo ale na kupę daje mi łyżke cedzakową slikonową i zajęty jest 🤪

PS z przyrządami trzeba uważać bo ostatnio bawił się wałkiem ja rozwalona na macie i dostałam w głowę, mam drewniany boli 😬😜
Kurde, mój też rano wali kupsko dopiero jak mu po nocy pieluchę zmienię 😂

Tak. Szukam możliwości ucieczki stąd 😒

Ja tam przy przewijaniu małej się nie schylam, bo robię to na siedząco. Pomyśl o zmianie, bo za jakiś czas Nela będzie za duża na przewijak. Ja siadam, podkładam poduszki pod plecy, nogi wyprostowane a młodą układam pomiędzy i przewijam. Też mam kręgosłup rypnięty.
Tzn. ja wiem, że ona wyrośnie z przewijaka albo zacznie być mobilna i będę musiała przebierać ja gdzieś indziej. Póki co zawsze jej daje coś do ręki i przebieram ją. Podczas smarowania ciała już jest trudniej, szczególnie jak ją kładę na brzuch bo wtedy momentalnie sięga po wszystkie kosmetyki na komodzie i je zrzuca albo wkłada palce do maści, która ją smaruje 😅
Ale często też ją właśnie przebiera na łóżku z piżamki w ubranka, czy po drzemce pampersa itp, wtedy też siedzę, jest wygodnie 🙂

Tzn. ja wiem, że ona wyrośnie z przewijaka albo zacznie być mobilna i będę musiała przebierać ja gdzieś indziej. Póki co zawsze jej daje coś do ręki i przebieram ją. Podczas smarowania ciała już jest trudniej, szczególnie jak ją kładę na brzuch bo wtedy momentalnie sięga po wszystkie kosmetyki na komodzie i je zrzuca albo wkłada palce do maści, która ją smaruje 😅
Ale często też ją właśnie przebiera na łóżku z piżamki w ubranka, czy po drzemce pampersa itp, wtedy też siedzę, jest wygodnie 🙂
a jak tam efekt po tych maściach? Utrzymuje się? Cały czas smarujesz tą maścią ze sterydem?

My obecnie smarujemy się tylko emolientem 🙏i to nie żadnym nowo kupionym tylko takim z wcześniejszych zakupów 😉

I pewnie się śmiał 😂 u nas identycznie, w świeża pieluchę najlepiej się robi kupę 😂
Mi za to okulary sciaga z nosa i się smieje a mężowi wsadza palce do nosa i ma ubaw 🙄😂

a jak tam efekt po tych maściach? Utrzymuje się? Cały czas smarujesz tą maścią ze sterydem?

My obecnie smarujemy się tylko emolientem 🙏i to nie żadnym nowo kupionym tylko takim z wcześniejszych zakupów 😉
Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Eee to super, że już tylko emolienty..może mleko zaczęło działać już:)
U nas niestety nadal co chwilę jakieś plamy wychodzą....i już nie mam czasami pomysłu co...skąd...gdzie....:oops:

Kurde, mój też rano wali kupsko dopiero jak mu po nocy pieluchę zmienię 😂
Moja też obowiązkowo w czyściutką założoną pieluszkę:)
A przewijam gdzie akurat się znajdujemy...podkład pod pupkę i hejaa:)
Najczęściej jest to po prostu na łóżku:)
A przewijaka używam tylko na wieczorną pielęgnację...ale już jest zdecydowanie za mały i przydałaby się też dodatkowa para rąk żeby ją łapać jak wygłupia się na nim:)

W ogóle dziewczyny jaki jest top 3 zabawek teraz Waszych maluchów?
Bo moją żeby zająć np przy przebieraniu to butelka po małej wodzie mineralnej...jakieś woreczki...wszystko tylko nie zabawki🤣
A tak to od wczoraj za cel objęła sobie miski psa....jak tylko zmierza w tamtą stronę i zadaję pytanie "a gdzie tam idziesz" to dostaje takiego przyspieszenia , że trzeba się szybko po nią zbierać🤣

Dzisiaj po raz pierwszy od porodu idę na imprezę a mąż zostaje z małą....oj dziwne to będzie uczucie...bylebym tylko nie myślała cały czas co tam u nich:oops:
😁

Miałam pytać o to samo jak tam u Was Pati te maści się sprawdzają?
Eee to super, że już tylko emolienty..może mleko zaczęło działać już:)
U nas niestety nadal co chwilę jakieś plamy wychodzą....i już nie mam czasami pomysłu co...skąd...gdzie....:oops:

Moja też obowiązkowo w czyściutką założoną pieluszkę:)
A przewijam gdzie akurat się znajdujemy...podkład pod pupkę i hejaa:)
Najczęściej jest to po prostu na łóżku:)
A przewijaka używam tylko na wieczorną pielęgnację...ale już jest zdecydowanie za mały i przydałaby się też dodatkowa para rąk żeby ją łapać jak wygłupia się na nim:)

W ogóle dziewczyny jaki jest top 3 zabawek teraz Waszych maluchów?
Bo moją żeby zająć np przy przebieraniu to butelka po małej wodzie mineralnej...jakieś woreczki...wszystko tylko nie zabawki🤣
A tak to od wczoraj za cel objęła sobie miski psa....jak tylko zmierza w tamtą stronę i zadaję pytanie "a gdzie tam idziesz" to dostaje takiego przyspieszenia , że trzeba się szybko po nią zbierać🤣

Dzisiaj po raz pierwszy od porodu idę na imprezę a mąż zostaje z małą....oj dziwne to będzie uczucie...bylebym tylko nie myślała cały czas co tam u nich:oops:
😁
Wiesz u nas też jeszcze nieraz cos wyskoczy ale za chwilę znika itp, nie są to już takie wielkie place i tak trudno schodzące i mogę już tylko emolient na to stosowac🙏
Zabawki
Butelką po wodzie, orzechy włoskie, laczki😅
Udanej imprezki😉

reklama
I pewnie się śmiał 😂 u nas identycznie, w świeża pieluchę najlepiej się robi kupę 😂
Mi za to okulary sciaga z nosa i się smieje a mężowi wsadza palce do nosa i ma ubaw 🙄😂
no coś w tym musi być świeżutka najlepsza 🥰U mnie też bo noszę okulary a u Męża to uwielbia ucho śmieje się do rozpuku😂a kto dziecko zrozumie?🤷🏻‍♀️😂
i firanki matko kocha firanki 🤦🏻‍♀️ dziwne to moje dziecko.

Do góry