reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

😂 mam jeszcze młodszego brata
no w sumie to ja jestem młoda 36 l. mam😍 a rodzeństwo to mam jeszcze 4
rodzice na emeryturze ale pracują
ale i tak nie dałabym się zająć wnukiem wróciłby z 20 kg nadbagażu tylko kiełbasa, boczek, schabowy śn, ob, kl a w między czasie babcia ładowałaby cukierki, batoniki, ciasteczka i o nie, nie własnej roboty + poglądy z czasów PGR jaki to Gierek był zajeb.....NIe Dziękuję, wydam na opiekunkę albo żłobek
😂 Jak to możliwe??? Że Ty taka wedukowana zatem. Szacun.
I ten dystans do siebie.
Dzięki za odpowiedź.
Panienka z "dobrego domu" tak mi się jakoś widziałaś 😘

reklama
A dajcie spokój...
Był kiedyś strajk nauczycieli i strajkowałam...
Nie o pensje głównie wtedy szło (jak kreowały to media, a o zasady i rozwalanie edukacji przez durny rząd).
Mała grupa strajkowała, dużo było przeciwnych, a już wtedy rząd pokazał jak urządzi społeczeństwo i ja tego doświadczyłam, jak jednej nocy, jedną ustawą, wywrócili matury do góry nogami...
Tak to ogólnie bardzo opisuję.
Wtedy było widać, że rząd może wszystko!
W tym kraju nie ma zasad, prawo można naginać i przeginać jak rząd chce.

Ehh, potem były wybory i nikt niczego się nie nauczył, Duda wygrał.
a Czarnek rządzi współczuje ja to już wolę pracować (jak to mój ojciec gada😂 ) dla tych 'koncernów niemieckich'😂😂😂
a jak się pytam gdzie zakupy robi to zmienia temat i cisza😂

Dziewczyny mam pytanie gdzie Wy przebieracie swoje maluchy? Na przewijakach czy gdzie popadnie 😀 zastanawiamy się z mężem nad kupnem mebelkow dla małej a mamy już komodę z przewijakiem tylko ze kolorystycznie pasować nie będzie I chcemy ją sprzedać. I tak zastanawiam się gdzie my małą będziemy przewijać żeby było wygodnie 🤔 bo nie chcemy już kupować przewijaka

Dziewczyny mam pytanie gdzie Wy przebieracie swoje maluchy? Na przewijakach czy gdzie popadnie 😀 zastanawiamy się z mężem nad kupnem mebelkow dla małej a mamy już komodę z przewijakiem tylko ze kolorystycznie pasować nie będzie I chcemy ją sprzedać. I tak zastanawiam się gdzie my małą będziemy przewijać żeby było wygodnie 🤔 bo nie chcemy już kupować przewijaka
😂 od urodzenia przewijam "gdzie popadnie", a teraz to nawet "gdzie dogonię"
😄
Edit: jak Melania już siedzi to ubieram ją najczęściej na kolanach, kładę tylko do pieluszki.

😂 Jak to możliwe??? Że Ty taka wedukowana zatem. Szacun.
I ten dystans do siebie.
Dzięki za odpowiedź.
Panienka z "dobrego domu" tak mi się jakoś widziałaś 😘
😂😂😂panienka chyba z okienka
ja to na własne życzenie miałam kopa na start w wieku 17 l już zaczęłam na siebie zarabiać i wyrwać się z wiochy lubelskiej,
nie miałam co jeść w Wawie i pamiętam czasy jak do pierwszego jadłam od połowy ms sam ryż codziennie (bo za pokój trzeba było zapłacić, za szkołę i tak w kółko) ale nikomu się nie przyznałam na wiochę też nie wróciłam no bo jak to😂
liceum wieczorowe, studia wieczorowe - prawo, potem studia finanse a potem fakultet z informatyki i ekonometrii
nie mogę powiedzieć teraz nie liczę i nie narzekam na pracę, no ile mogę to pomagam rodzicom (chociaż ciągle słyszę tylko zazdrość i jakbyś zarabiała 1 tyś to byśmy inaczej rozmawiali ....🙄, no oni są z pokolenia gdzie transformacja pozostawiła na nich negatywny ślad niestety)
no to tak w skrócie chyba pomogło, że jestem zodiakalnym Baranem i łut szczęścia z mieszanką głupoty🤣🤣🤣

A dajcie spokój...
Był kiedyś strajk nauczycieli i strajkowałam...
Nie o pensje głównie wtedy szło (jak kreowały to media, a o zasady i rozwalanie edukacji przez durny rząd).
Mała grupa strajkowała, dużo było przeciwnych, a już wtedy rząd pokazał jak urządzi społeczeństwo i ja tego doświadczyłam, jak jednej nocy, jedną ustawą, wywrócili matury do góry nogami...
Tak to ogólnie bardzo opisuję.
Wtedy było widać, że rząd może wszystko!
W tym kraju nie ma zasad, prawo można naginać i przeginać jak rząd chce.

Ehh, potem były wybory i nikt niczego się nie nauczył, Duda wygrał.
A ja nie jestem za żadna partią obecnie bo w tym.kraju nie ma nikogo kto byłby w porządku. Każdy zwala na drugiego a robią dokładnie to samo. Czy będzie PiS czy PO będzie ta sama bieda niestety

Ja też mam komodę z przewijakiem ale sporadycznie używam a małego przewijam gdzie popadnie na podkładach jednorazowych lub pieluchach flanelowych😄

Miałam super przewijak i mebelki polskiej firmy ATB ale już dawno odpuściłam jak tylko zaczął się przekręcać więc zmieniłam na podkład i najczęściej na macie przewijam,
Kiedyś podkład mi starczał na cały dzień teraz nie wykonalne stwierdziłam, że marnotrastwo i rozkładam flanelową pieluchę (są sztywniejsze niż tetry) i jak coś siup do prania😜

reklama
A ja nie jestem za żadna partią obecnie bo w tym.kraju nie ma nikogo kto byłby w porządku. Każdy zwala na drugiego a robią dokładnie to samo. Czy będzie PiS czy PO będzie ta sama bieda niestety
a to akurat Prawda!
tylko nikt jeszcze tyle złego nie narobił a olejni jak przyjdą raczej nie cofną
bo każdy lubi darmowe pieniążki a obecni to już wycisnęli do cna i niestety przykro to przyznać ale głównie swoich wyborców którzy tego nie kumają🙄

Do góry