reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
tak, serce się kraja
już kiedyś to pisałam ale musimy tych naszych chłopaków wychować tak żeby wspierali kobiety🥰 bo ja nie wiem co to będzie jak będą tacy kolejni PIS-meni☹️

Dokładnie, i przykre że takich chłopów KOBIETY wychowały. I oni przeciwko kobietom.
W was dziewczyny nadzieja że wychowacie dobrze synów.
Ja przed ciążą obiecałam sobie ze jeżeli bym miała syna, to chciałam go nauczyć że w domu też trzeba pomagać, że nie ma podziału na rolę i wszystko robimy wspólnie, tak aby później przyszła synowa miała dobrze, bo to zazwyczaj my kobiety niestety uczymy tego żeby mężczyzna nie pomagał w domu.

Dziewczyny mam pytanie gdzie Wy przebieracie swoje maluchy? Na przewijakach czy gdzie popadnie 😀 zastanawiamy się z mężem nad kupnem mebelkow dla małej a mamy już komodę z przewijakiem tylko ze kolorystycznie pasować nie będzie I chcemy ją sprzedać. I tak zastanawiam się gdzie my małą będziemy przewijać żeby było wygodnie 🤔 bo nie chcemy już kupować przewijaka

Z przewijaka będziesz korzystać jeszcze max miesiąc, jak już dziecko skuma że może uciekać w trakcie zmiany pieluchy to nic go nie powstrzyma. Potem jest zmiana pieluchy na poziomie podłogi, ja mam wielorazowy podkład, żeby mate oszczędzić 😂 a mam cały czas filmiki ze starszą jak mi uciekała na czworakach po całym mieszkaniu z goła pupą, więc polecam robić to w zamkniętym pomieszczeniu 😂😂😂

Dziewczyny mam pytanie gdzie Wy przebieracie swoje maluchy? Na przewijakach czy gdzie popadnie 😀 zastanawiamy się z mężem nad kupnem mebelkow dla małej a mamy już komodę z przewijakiem tylko ze kolorystycznie pasować nie będzie I chcemy ją sprzedać. I tak zastanawiam się gdzie my małą będziemy przewijać żeby było wygodnie 🤔 bo nie chcemy już kupować przewijaka
Gdzie popadnie. Chociaż w galeriach handlowych Nastka leży ładnie na przewijaku 😂 A tak to każda zmiana pieluchy jest dla mnie stresująca, bo Anastazja z gołym tyłkiem ucieka. Wczoraj tym sposobem zasikała siebie i mate 🤦‍♀️

Ja na przewijaku, inaczej bym z łóżka nie umiała wstać z bólu kręgosłupa jakbym przebierała gdzie popadnie ( czyt. mata, łóżko itp). Jak u mojej mamy jestem na weekend albo kilka dni to tam mała przebieram na łóżku. Po dwóch dniach mnie już tak kręgosłup boli od schylania się, że niewyobrażam sobie codziennie małej przebierać na łóżku... Dla mnie przewijak obowiązkowo 😉

Popieram Cię. Ale większość myślała że głupie kobiety wychodzą walczyć o głupotę i się śmiało. Teraz powinno nastąpić zjednoczenie i ponowne uderzenie. Albo nas zorają Białoruś z Rosją, albo my osobiście ten rząd zaoramy. Nie spodziewałam się że będziemy w takiej rzeczywistości żyć.
Tak. Szukam możliwości ucieczki stąd 😒

Ja na przewijaku, inaczej bym z łóżka nie umiała wstać z bólu kręgosłupa jakbym przebierała gdzie popadnie ( czyt. mata, łóżko itp). Jak u mojej mamy jestem na weekend albo kilka dni to tam mała przebieram na łóżku. Po dwóch dniach mnie już tak kręgosłup boli od schylania się, że niewyobrażam sobie codziennie małej przebierać na łóżku... Dla mnie przewijak obowiązkowo 😉
Ja tam przy przewijaniu małej się nie schylam, bo robię to na siedząco. Pomyśl o zmianie, bo za jakiś czas Nela będzie za duża na przewijak. Ja siadam, podkładam poduszki pod plecy, nogi wyprostowane a młodą układam pomiędzy i przewijam. Też mam kręgosłup rypnięty.

Tak. Szukam możliwości ucieczki stąd 😒

Ja tam przy przewijaniu małej się nie schylam, bo robię to na siedząco. Pomyśl o zmianie, bo za jakiś czas Nela będzie za duża na przewijak. Ja siadam, podkładam poduszki pod plecy, nogi wyprostowane a młodą układam pomiędzy i przewijam. Też mam kręgosłup rypnięty.

Ja tylko siadam do zmiany pieluszki, a jak nie mam możliwości to kucam, bo raz schylając się walnęło mi w plecach że mąż mnie prostował 😂

Ja Jaśka sporadycznie przewijam na przewijaku. Też już myślałam żeby go wynieść ale trochę mi szkoda bo ma dużo półek i jest mega pojemny. Zazwyczaj go przewijam na podłodze bo tak jest dla niego bezpieczniej. No i tatuś też już sobie z nim nie radzi więc przewijak odpada..

reklama
Ja przewijam gdzie popadnie, ale jak jest bomba w pampersie to lubie isc na przewijak z przescieradełkiem frotowym. Mam go w lazience na wanience do kapieli, na stelazu, a obok koszyczek z pampersami, chusteczkami do pupy, woreczkami na smierdzace pampersy i jeszcze kilka kąpielowych rzeczy. Mały nieraz probuje uciekać, ale na suficie (akurat mam skos, więc jest nisko) poprzyklejałam biedronkowe naklejki ścienne z wielorybami i dość je ogląda 😁 a jak nie, to dostaje do ręki coś z koszyczka i ma zajęcie.

Do góry