reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Powiem jedno...wqurwia mnie to ,że banda zakompleksionych chłopów decyduje za kobiety i lekarzy!
A tą Gondek to jakbym spotkała to bym chyba normalnie spluła...żeby kobieta takie rzeczy drugiej kobiecie robiła!!Tylko dzięki niej moje dziecko nie ma na imię tak jak ona!!
Nie wyobrażam sobie nosić w sobie dziecka chorego które wiadomo ,że po urodzeniu niebawem umrze...czuć jego ruchy i wiedzieć ,że chwila porodu może być chwilą śmierci tego maleństwa!
A pomoc dla dzieci niepełnosprawnych jest śmiechu warta!Każą rodzić a później martwcie się sami!
Wsparcie dla takich rodzin jest praktycznie zerowe...gdyby nie fundacje itp to aż serce się kraja co te rodziny mają robić.
Jeżeli kobieta i mężczyzna są świadomi , że dziecko będzie chore i decydują się na takie dziecko to wiedzą co ich czeka i są gotowi na takie życie !
A nie od górnie masz rodzić i już!
Niech jeden z drugim na parę dni zamieszka z taką rodziną...zobaczą co to za życie!
Chory kraj...chore ceny...
Właśnie moja ginekolog tak delikatnie i wymownie zarazem tłumaczyła i uświadamiała , że decydując się urodzić chore dziecko jedno z nas musiałoby się całkowicie poświęcić, np. Zrezygnować z życia zawodowego, często na zawsze, że opieka nie należy do łatwych zadań, że to trudne sytuacja i obciążenie pod względem psychicznym...
😶

wracam do domu a tu trąbią o tym co dzieje sie Polsce 🥺
dziewczyny, zostawiłam 1tyś zł w sklepie z ceramiką bolesławiecką🙈 na szczęście 3/4 kwoty to nie moje, ale jak tam mi się wszystko podoba...a teraz mają nowe wzory, jakie piękne😍
Oooo jak fajnie, że ktoś też ma takiego świra na ceramikę bolesławiecka ☺ to nasze dobro narodowe 🤗
Dziś z mężem mieliśmy prawie zawał. Anastazja przed wizytą u lekarza tak zaczęła krzyczeć i prężyć że w pewnym momencie odlatywała. Próbowała zrobić kupę i odpływała. Później przez godzinę stękała aż do wizyty. U Pani doktor cudowne ozdrowienie. Dostała dicopeg na odblokowanie którego jej nie dałam bo po powrocie się tak załatwiła że było nieźle czuć. 😂 I nagle jak nowonarodzona. Ale co nas dziś nastraszyła to nasze
Ja pierdziele, biedna Anastazja, dobrze, że już jej lżej 🙏

reklama
Tak tak, jak najbardziej wszystko że mną ok! 😊 i miałam 9 miesięcy jak zaczęłam chodzić.

W Szwajcarii urlop macierzyński trwa zależnie od kantonu 12 - 14 tygodni.
Po zakończeniu urlopu wraca się do pracy albo z niej rezygnuje a maluszki posyła do żłobków lub wynajmuje nianie.

Brawo dla Twojego męża!
Nie chciałam się zbytnio wtrącać ale szczerze czekałam, aż coś takiego napiszesz a tym bardziej, że się z tym zgodzisz.
Na pewno lepiej się poczujesz nie mając tak dużej presji 😘

Straszne to jest...
Ja będąc w ciąży bardzo to przeżywałam, płakałam dużo nad losem polskich kobiet i jednocześnie od ginekolog prowadzącej moja ciążę dostałam prawo wyboru.
😔
CZyli Ty zrezygnowalaś z pracy, w sensie zwalniają Cię ? 🤔
A jak długo planujesz być z Majką w domu? Jeśli oczywiście można zapytać 😉

Oj to jak chcesz kupić mu telefon to ja bym chyba jednak zapytała go o zdanie, jaki by chciał, niech sobie wybierze, bo jak ma się mu spodobać i służyć na co dzień to jednak niech to będzie taki tel, który by mu odpowiadał 😉
Spokojnie, jeżeli chodzi o sprzęt to mąż na mnie polega, bo jestem gadżeciarą (trochę dziwne, wiem) i specyfikację sprzętowe nie są mi straszne. 😀 Więc będzie na bank zadowolony.

reklama
Do góry