reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja odebrałam dziś wyniki badań moczu małej i mamy bakterie w moczu. Dziś nie było wolnych terminów na teleporade, w poniedziałek zadzwonię, mam nadzieję że nie będzie mi lekarz wymyślać że szpitalem, bo chirurg do którego chodzimy powiedział że jeżeli nic się z dzieckiem nie dzieje to lekarz rodzinny powinien dać coś do domu niż dziecko ciągać po szpitalach.
Fakt moja pediatra też powiedziała że szpital to ostateczność u lepiej tam się nie pchać. A badanie moczu z polecenia lekarza robiłyście?

reklama
Ale mamy marudne dni 😑od tych jęków to aż głową mi pęka, a ja jak mam migreny to musze się zamknąć w cichym i ciemnym pomieszczeniu. .A tu z małą nie ds rady. Pobawi się chwilę i jęczy marudzi niech ten okres minie🙏
O tak chorowanie ma teraz z dzieckiem całkiem inny wymiar😅
Wytrwałości życzę 😘

Fakt moja pediatra też powiedziała że szpital to ostateczność u lepiej tam się nie pchać. A badanie moczu z polecenia lekarza robiłyście?
Tak, co miesiąc z racji wodonercza musimy kontrolować mocz żeby właśnie w miarę szybko infekcje wyłapywać, bo ZUM może zniszczyć jej nerkę. Więc cieszę się z jednej strony że nie ma aż tak wielu leukocytow w moczu, lecz może się to zmienić, no i że nie goraczkuje, bo wtedy to już niestety szpital wita. 😔

W Szwajcarii urlop macierzyński trwa zależnie od kantonu 12 - 14 tygodni.
Po zakończeniu urlopu wraca się do pracy albo z niej rezygnuje a maluszki posyła do żłobków lub wynajmuje nianie.
a to tak jak w Belgii czy we Francji. co to są te 3 mce... a tak mi się przypomniało, że mam znajomych w Brukseli, koleżanka pracuje (ma dobrą pracę) a mąż zajmuje się domem. jak urodziła im się córeczka to właśnie po 3 mcach ona wróciła do pracy a tatuś został z dzieckiem; mają jeszcze troje starszych więc jest co ogarniać. on nawet sam kupuje ubranka dzieciom, widziałam go kiedyś w hm na dziecięcym:) ale to tylko jeden znajomy przypadek

No w sumie trzeba teraz kupować, bo potem już kolekcji świątecznej może nie być albo będzie wszystko wykupione 😁 Ja z pepco kupuje 2 rozmiary większe, a nawet body kupiłam już na 92 😅 ale po pierwsze do Świąt jest prawie 2 msc a po drugie pepco ma zanizone rozm, a po praniu jeszcze mniejsze 😂
Popieram. Ja już nie kupuje w Papko bo niby Pio je kochałam jest w ogóle nie rozciągliwe. Trzeba naprawdę trafić na te rozciągliwe tak to to są sztywne nawet po praniu.
Ale fakt mają piękne przynajmniej te co wylowilas 😍

Oooo jak fajnie, że ktoś też ma takiego świra na ceramikę bolesławiecka ☺ to nasze dobro narodowe 🤗
tak, to prawda:) wierzcie, że na całym świecie ją znają. ja cenię za to, że mogę dokupić pojedyncze sztuki. z 10 lat temu sprawiłam rodzicom zestaw obiadowy na okrągłą rocznicę ślubu, bo mama ciągle coś mówiła ze się potłukło, że musi jakiś kolejny zestaw talerzy kupić, a miała każdy z innej parafii - byli zaskoczeni, ale z takim niepewnym po co nam to... a teraz to ciągle coś sobie dokupują

kurde u nas już to się nudne robi mały 03:40 pobudka zabrałam go do nas i obyło się bez mleka i bez zabawy. Ale w ogóle do tej 03:40 to nie mogłam spać ciągle jęczał😢rany nie wiem może to trójki idą🤷🏻‍♀️ Potem u nas też trochę po jakich spaliśmy do 06:20 , No i dopiero jesteśmy na spacerze i ma pierwszą drzemkę🙄 I też coś jęczy przez sen😱

Ps nie wiem jak u was ale u nas wieje jak w kieleckim😂😂😂

tak, to prawda:) wierzcie, że na całym świecie ją znają. ja cenię za to, że mogę dokupić pojedyncze sztuki. z 10 lat temu sprawiłam rodzicom zestaw obiadowy na okrągłą rocznicę ślubu, bo mama ciągle coś mówiła ze się potłukło, że musi jakiś kolejny zestaw talerzy kupić, a miała każdy z innej parafii - byli zaskoczeni, ale z takim niepewnym po co nam to... a teraz to ciągle coś sobie dokupują
Ja dostałam też porcelanę na ślub od całej brygady z pracy i sztućce Gerlacha. Czekają na przeprowadzkę w kartonach 🙂

reklama
kurde u nas już to się nudne robi mały 03:40 pobudka zabrałam go do nas i obyło się bez mleka i bez zabawy. Ale w ogóle do tej 03:40 to nie mogłam spać ciągle jęczał😢rany nie wiem może to trójki idą🤷🏻‍♀️ Potem u nas też trochę po jakich spaliśmy do 06:20 , No i dopiero jesteśmy na spacerze i ma pierwszą drzemkę🙄 I też coś jęczy przez sen😱

Ps nie wiem jak u was ale u nas wieje jak w kieleckim😂😂😂
U nas też pogoda dramat że na spacer to sobie mogę pomarzyć żeby iść bo pada i wieje. Wgl mloda też marudna I nie wiem czy to przez pęcherz i czy taki etap mamy właśnie ze maluszki nas bardziej potrzebują. (Bo temat kupki nam się unormował, nie zdążyłam podać dicopegu bo dziś rano sama się wypróżniła)

Do góry