Fakt moja pediatra też powiedziała że szpital to ostateczność u lepiej tam się nie pchać. A badanie moczu z polecenia lekarza robiłyście?Ja odebrałam dziś wyniki badań moczu małej i mamy bakterie w moczu. Dziś nie było wolnych terminów na teleporade, w poniedziałek zadzwonię, mam nadzieję że nie będzie mi lekarz wymyślać że szpitalem, bo chirurg do którego chodzimy powiedział że jeżeli nic się z dzieckiem nie dzieje to lekarz rodzinny powinien dać coś do domu niż dziecko ciągać po szpitalach.
reklama
Niedługo mama
Fanka BB :)
O tak chorowanie ma teraz z dzieckiem całkiem inny wymiarAle mamy marudne dni od tych jęków to aż głową mi pęka, a ja jak mam migreny to musze się zamknąć w cichym i ciemnym pomieszczeniu. .A tu z małą nie ds rady. Pobawi się chwilę i jęczy marudzi niech ten okres minie
Wytrwałości życzę
Niedługo mama
Ja tez na 80 cm kupilamNo właśnie napisałam, że do Świąt 2 miesiące, a w pepco rozm są zanizone i po praniu są jeszcze mniejsze, a wolę by miała luźniejsze na święta obecnie ma rozmiar 74/80 ale kupuje już na 80, żeby miała ciutke luźniejsze. W pepco muszę 86 kupować.
Mary2094
Tak, co miesiąc z racji wodonercza musimy kontrolować mocz żeby właśnie w miarę szybko infekcje wyłapywać, bo ZUM może zniszczyć jej nerkę. Więc cieszę się z jednej strony że nie ma aż tak wielu leukocytow w moczu, lecz może się to zmienić, no i że nie goraczkuje, bo wtedy to już niestety szpital wita.Fakt moja pediatra też powiedziała że szpital to ostateczność u lepiej tam się nie pchać. A badanie moczu z polecenia lekarza robiłyście?
Figola3
a to tak jak w Belgii czy we Francji. co to są te 3 mce... a tak mi się przypomniało, że mam znajomych w Brukseli, koleżanka pracuje (ma dobrą pracę) a mąż zajmuje się domem. jak urodziła im się córeczka to właśnie po 3 mcach ona wróciła do pracy a tatuś został z dzieckiem; mają jeszcze troje starszych więc jest co ogarniać. on nawet sam kupuje ubranka dzieciom, widziałam go kiedyś w hm na dziecięcym ale to tylko jeden znajomy przypadekW Szwajcarii urlop macierzyński trwa zależnie od kantonu 12 - 14 tygodni.
Po zakończeniu urlopu wraca się do pracy albo z niej rezygnuje a maluszki posyła do żłobków lub wynajmuje nianie.
Popieram. Ja już nie kupuje w Papko bo niby Pio je kochałam jest w ogóle nie rozciągliwe. Trzeba naprawdę trafić na te rozciągliwe tak to to są sztywne nawet po praniu.No w sumie trzeba teraz kupować, bo potem już kolekcji świątecznej może nie być albo będzie wszystko wykupione Ja z pepco kupuje 2 rozmiary większe, a nawet body kupiłam już na 92 ale po pierwsze do Świąt jest prawie 2 msc a po drugie pepco ma zanizone rozm, a po praniu jeszcze mniejsze
Ale fakt mają piękne przynajmniej te co wylowilas
Figola3
tak, to prawda wierzcie, że na całym świecie ją znają. ja cenię za to, że mogę dokupić pojedyncze sztuki. z 10 lat temu sprawiłam rodzicom zestaw obiadowy na okrągłą rocznicę ślubu, bo mama ciągle coś mówiła ze się potłukło, że musi jakiś kolejny zestaw talerzy kupić, a miała każdy z innej parafii - byli zaskoczeni, ale z takim niepewnym po co nam to... a teraz to ciągle coś sobie dokupująOooo jak fajnie, że ktoś też ma takiego świra na ceramikę bolesławiecka ☺ to nasze dobro narodowe
kurde u nas już to się nudne robi mały 03:40 pobudka zabrałam go do nas i obyło się bez mleka i bez zabawy. Ale w ogóle do tej 03:40 to nie mogłam spać ciągle jęczałrany nie wiem może to trójki idą Potem u nas też trochę po jakich spaliśmy do 06:20 , No i dopiero jesteśmy na spacerze i ma pierwszą drzemkę I też coś jęczy przez sen
Ps nie wiem jak u was ale u nas wieje jak w kieleckim
Mary2094
Ja dostałam też porcelanę na ślub od całej brygady z pracy i sztućce Gerlacha. Czekają na przeprowadzkę w kartonachtak, to prawda wierzcie, że na całym świecie ją znają. ja cenię za to, że mogę dokupić pojedyncze sztuki. z 10 lat temu sprawiłam rodzicom zestaw obiadowy na okrągłą rocznicę ślubu, bo mama ciągle coś mówiła ze się potłukło, że musi jakiś kolejny zestaw talerzy kupić, a miała każdy z innej parafii - byli zaskoczeni, ale z takim niepewnym po co nam to... a teraz to ciągle coś sobie dokupują
reklama
Mary2094
U nas też pogoda dramat że na spacer to sobie mogę pomarzyć żeby iść bo pada i wieje. Wgl mloda też marudna I nie wiem czy to przez pęcherz i czy taki etap mamy właśnie ze maluszki nas bardziej potrzebują. (Bo temat kupki nam się unormował, nie zdążyłam podać dicopegu bo dziś rano sama się wypróżniła)kurde u nas już to się nudne robi mały 03:40 pobudka zabrałam go do nas i obyło się bez mleka i bez zabawy. Ale w ogóle do tej 03:40 to nie mogłam spać ciągle jęczałrany nie wiem może to trójki idą Potem u nas też trochę po jakich spaliśmy do 06:20 , No i dopiero jesteśmy na spacerze i ma pierwszą drzemkę I też coś jęczy przez sen