reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Cierpliwości. Nam się też to zdarza i tylko się cieszyć że ma taki odruch. Uczy się w ten sposób by się nie zadławić. 👍
Nie ma co się poddawać, bo dziecko ma sobie tam ciumkać a nie się najadać. Też bym chciała aby moja wszystko super jadła, lecz do roku podstawą jest mleko.
Moje dziecko niestety nie ma tego odruchu i raz już się zadławił... Dlatego tak niechętnie podchodzę do dawania jedzenia w kawałkach 😐

rany jaki traf 🥰
ja mam tylko nadzieję że jak nasze dzieci dorosną to medycyna pójdzie do przodu bo niestety przez rozwój cywilizacji coraz większe problemy mają i kobiety i mężczyźni!
Prawda, panuje epidemia niepłodności, większość dobrze sytuowanych osób ma problemy z zajściem w ciążę. Wiadomo stres, jedzenie oraz genetyka robi swoje.

Tak, przyznaje że Nastka była tym złotym strzałem, jeszcze stworzona pod wpływem alkoholu bo byliśmy z mężem po poprawinach wesela znajomych 😂😂 I jestem szczęśliwa że pomimo tych wszystkich perypetii jest ona z nami. 😀
Lecz niestety czuję że o drugie to dopiero będzie walka.

świetny humor zapodajesz Mary:D jakie to wszystko prawdziwe. a ostatnio Vanes pisała o śmietniku😂
😂😂😂 ta ale ja się poddałam, codziennie dezynfekuje i niech sobie liże😜
ale z odkurzaczem 1-0 dla mamy sąsiadka pożyczyła mi kota cały dzień z głowy a odkurzacz jako stał tak stoi
właśnie zamówiłam dla nas kota 😂😂😂

Ja uważam, że powinnaś uzbroić się w cierpliwość i próbować dalej 👍

Ja dzisiaj zdalam sobie sprawę, że mała piła z piersi tylko 4 razy ... wiec nocka może być ciekawa 🙆‍♀️
Jasiek zazwyczaj piję z piersi w dzień 4 razy i czasem zdarzają się takie noce ze i w nocy ma 4 posiłki 😵 wtedy rano jestem nieprzytomna..

na Twoim miejscu bym spróbowała zmieniać konsystencje
np tydzień zupełne papki
potem tydz papki z kasza jaglana
potem z ryżem
potem makaron
tak samo owoce najpierw papki potem tarka grubsze oczka
potem frytki
potem kawałki
nikt przecież nie powiedział że blw to ósmy cud świata a papki to samo zło 😂
co więcej powiem Ci w siebie że w ten sposób doszliśmy do blw😜
ale mój ma 8 ms 3 tc zaczyna 🥰masakra!🥶
dacie radę 🤪👍
Popieram, też wszystko początkowo podawałam w miękkiej konsystencji aby się przyzwyczajała do czegoś innego, i pierwszy był banan - bo miękki.

reklama
I teraz mi tutaj złotą myśł podsunełyście! We wtorek będę w Auchan to idę szukać jakiegoś psa lub kota co ucieka, może ośmieli to młodą do czworakowania, a Lucyna odpocznie sobie z ulgą że jej nie goni 😃
Ja kupiłam swojemu siostrzeńcowi "miaukurzacz" do nauki raczkowania🤣

Do góry