reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

No to Jasiek ma podobny tylko na żebrach.. Powierzchniowo nie jakiś wielki ale odstający.. Wogole skąd to się bierze... Nasza pediatra mówiła że ostatnio ma bardzo dużo niemowlakow z naczyniakami... 😐
nie wiadomo 🤷🏻‍♀️ prawdopodobnie genetyczne
ale to dziwne bo mi takie kropeczki po wyskakiwały w ciąży szczególnie na piersiach ☹️
też biedny ☹️ ale będzie dobrze 🙏
my w IMID poznaliśmy dziewczynkę która miała pół języka naczyniaka i miała zamrażane i zeszło
z komisji dowiedzieliśmy się że kwalifikują dzieci tylko takie których naczyniaki są w fałdach i zgięciach
one znikają nawet do 10 lat ale i tak najbardziej mi szkoda dzieci z tymi wew np jest z nami chłopiec który ma na wątrobie 😢 będzie czekał na operacje
my jak pojedziemy do tego IMID to szybko uciekamy bo to oddział onkologiczny mi jest tak przykro że bym cały czas tak płakała 😭

reklama
ale to dziwne bo mi takie kropeczki po wyskakiwały w ciąży szczególnie na piersiach ☹️
my w IMID poznaliśmy dziewczynkę która miała pół języka naczyniaka i miała zamrażane i zeszło
z komisji dowiedzieliśmy się że kwalifikują dzieci tylko takie których naczyniaki są w fałdach i zgięciach
one znikają nawet do 10 lat ale i tak najbardziej mi szkoda dzieci z tymi wew np jest z nami chłopiec który ma na wątrobie 😢 będzie czekał na operacje
my jak pojedziemy do tego IMID to szybko uciekamy bo to oddział onkologiczny mi jest tak przykro że bym cały czas tak płakała 😭
Straszne to ile niektóre maluszki muszą się wycierpieć.. 😔

Akurat doskonale rozumiem. Bo my z Nelką leżałyśmy w maju na onkologii kilka dni i widok tych dzieci z białaczką straszny 😞 Była tam taka dziewczynka chhba 3 latka miała, taka słodka i rozmawiałyśmy z jej mamą to mówiła, że zaczęło się od głupiej wysypki na ciele, poszła z tym do lekarza i innych specjalistów i w badaniach krwi wyszło, że to białaczka 😞 Mówiła, że są w szpitalu 50 dni, potem 2 tygodnie w domu ( przerwa od chemii i leków) i potem znów na 50 dni do szpitala 😭 Tak im współczułam, bo ja sobie tego nie wyobrażam, tyle czasu w szpitalu leżeć z chorą córeczka 😭 Mówiła, że jest jej ciężko, ale musi się trzymać dla niej, nic innego nie da się zrobić tylko mieć nadzieję i walczyć.

Czajo czy Ty mimo wszystko 😉zauważyłaś u swojej córci wzrost apetytu na mleku neocate bo mój syn w nocy domaga się dodatkowego karmienia i nie wiem czy to naprawdę głód bo to mleko szybciej się trawi czy cofamy sie do początków karmienia 🤣zauważyłam też że na neocate są zalecane 4 karmienia a na bebilonie w tym wieku 2-3 więc tak jakby zapotrzebowanie było większe. Oczywiście wiem że każde dziecko inne i nie trzeba się trzymać tych tabelek ale się już zastanawiam czy idziemy w złe nawyki żywieniowe czy on faktycznie głodny. Pamiętam że Twoja córcia nadrabia jedzenie nocą ale mój nie musi bo apetyt mu w dzień dopisuje😉
No to już wszystko sprawdziłam....na początku jak już byłyśmy na tym samym mleku neocate to nawet na początku jadła mniej o około 30 ml....a po około tyg 60-80 ml więcej dziennie...więc nie jakoś dużo chociaż w naszym przypadku to i tak sukces:)Ale nie wiem czy to zasługa mleka czy po prostu dojrzała do większej pojemności:)

Bo ja kupiłam plastikową biedronkę, ale bez szału jeżeli chodzi o raczkowanie
Ja to bym w życiu na tak dziwny pomysł nie wpadła
ba ja nawet nie wiedziałam że coś takiego jest 😂😂😂
ale się sprawdza najlepsze jest łapie kota żeby się nie turlał kot się śmieje ale tak do rozpuku (posłuchaj na YouTube
)
a ten go wyrzuca i się śmieje😂

reklama
A potem się niech nie dziwią że na odkurzacz będzie wsiadał 😂
mój to już by potrzebował robota za którym będzie ganiał bo z raczkowaniem kłopotu nie ma 😜
Jasiek nie potrafi rąk zgrać z nogami 😆 stoi na czterech i się buja😃nogi idą do przodu a ręce przyklejone do podłogi i ląduje na twarzy.. Nie wiem kiedy on to ogarnie.. Prędzej się wykończę psychicznie bo jest tyle krzyku przy tym że masakra.. 😵

Do góry