Mary2094
Fanka BB :)
Mnie też od kilku dni boli brodawki lewa, ale wydaje mi się, że dlatego, że częściej ją przystawiałam do lewej piersi bo częściej jest napełniona.
Co do karmienia to może nie to, że ja wszystko inne interesuje, ale musi mieć spokój i ciszę, bo inaczej to cała się rusza, majta rękami, nogami, cała sobą i ciągle odrywa się od piersi, potem znów ją chce, potem zaczyna marudzić umi znów wypluwa i nie umie się skupić na jedzeniu. Nawet czasem jak mamy spokój i jesteśmy same zamknięte w pokoju to jak jest bardzo głodna i śpiąca to też nie umie spokojnie jeść tylko robi to samo. Także u nas musi być cichy kącik bez hałasu i głosów i wtedy spokojnie je, nie może też być przetrzymane karmienie i spanie. No i moja też podczas karmienia zawsze musi trzymać coś w dłoniach, w sensie moje palce, więc zawsze jej podkładam palce to je trzyma i je spokojnie. Próbowałam jej podkładać pieluszki by trzymała ale ona ich nie chce trzymać, jak dotknie to jakby ją oparzyło, od razu odrywa ręce haha
My się karmimy w domu tylko na leżąco Tak jest najwygodniej i mi i małej. Nie raz karmimy się też na siedząco na kanapie jak np. oglądam coś albo chce ona sobie dopić, bo przed chwilą jadła to raz jest spokojnie ale w większości je jakoś nie spokojnie na siedząco bo jej nie wygodnie. Jedynie jak jestem u kogoś to na siedzącobkarmie w innym pomieszczeniu.
No mnie na szczęście na razie nie wypadają. W ciąży wgl kompletnie mi nie wypadały, o dziwo miałam zawsze czystą szczotkę bez włosów po czesaniu. Ale podejrzewam, że to też dlatego, że farbowałam włosy w ciszy tylko 2 razy i to jeszcze farbą bez amoniaku taką bezpieczną dla ciężarnych. Bo przed ciąża jak farbowałam włosy normalną farbą to włosy mi zawsze wypadały.
Teraz zafarbowałam włosy 2 tyg temu i już trochę wypada, ale to przez farbę.
U mnie czy hałas czy spokój to jak na leżąco je to jak zobaczy ze może się odpychac o coś nogami to tak robi. Odkąd nóżki się uaktywniły to tak nimi kombinuje. Nawet jak się kąpie to w wanniece się oddycha i chlapie.
Dziewczyny a wasze dzieciaki też plują? Bo moja to ciągle pluje że potrafi zapluć mi okulary