Mój urodził się w 35 i 4 ale żadnych kontroli nie musimy mieć. Miał 52 cm i 3020 g wagę. Z tym, że u nas istnieje prawdopodobieństwo, że trochę źle był termin wyliczony bo na pierwszych prenatalnych było około 2 tyg różnicy. I myślę, że nieraz tak bywa. Pediatrzy w szpitalu mówili, że na pewno o co najmniej tydzień starszy. W każdym razie rozwija się super i póki co nie ma żadnych problemów.Właśnie moja przyjaciółka urodziła w 36tc i jestem ciekawa czy będzie musiała młodego wszędzie kontrolować. Jak na późnego wczesniaka i tak fajnie ważył bo 3070 i miał 54cm.
reklama
Mary2094
Fanka BB :)
Mój urodził się w 35 i 4 ale żadnych kontroli nie musimy mieć. Miał 52 cm i 3020 g wagę. Z tym, że u nas istnieje prawdopodobieństwo, że trochę źle był termin wyliczony bo na pierwszych prenatalnych było około 2 tyg różnicy. I myślę, że nieraz tak bywa. Pediatrzy w szpitalu mówili, że na pewno o co najmniej tydzień starszy. W każdym razie rozwija się super i póki co nie ma żadnych problemów.
No ja też liczę na to aby przyjaciółce mały się rozwijał jak najbardziej ok. U niej wyszło że niby na USG końcówka 35 tygodnia a w papierach wpisane ze 36+2 dni
Spokojnie, takie wcześniactwo to nie problem ale oczywiście u każdego dziecka może być trochę inaczej. Moja koleżanka urodziła dokładnie tak samo jak ja i też mały bez żadnych problemów rósł więc nie ma co się martwićNo ja też liczę na to aby przyjaciółce mały się rozwijał jak najbardziej ok. U niej wyszło że niby na USG końcówka 35 tygodnia a w papierach wpisane ze 36+2 dni
ilmenau
My skończyłyśmy 3 miesiace z wagą 5,8kg
To mój tyle miał na 7 tyg mały cyckoholik
Lipaaa
Ja mogę się pochwalić, że moja córcia już po chrzcie, jest teraz pełnoprawnym aniolkiemZa tydzień u mnie chrzciny aż się boje jak moja córka to wytrzyma z reguły w czasie tej godziny co jest chrzest ma czas na spanie ale czy zaśnie jak tyle będzie się wokół niej działo oby nie płakała
Cała mszę była na rękach przodem do ołtarza, większość czasu oglądała witraże, trochę kimala a w sumie to jęknęła dwa razy.
Maluch ma już 6kg ale czego się nie robi dla fajnego bicka
A na przyjęciu prawie spać nie chciała, były tylko krótkie drzemki, oglądała sale, dekoracje i oczywiście mnóstwo twarzy, które widziała po raz pierwszy
Wszysyc mówili, że pogodna i spokojna jak aniołek. Udało się
Natulia będzie dobrze!
Mary2094
A ja mam laski problem. Na leżąco KP idzie nam super, a jak mam karmić w pozycji klasycznej to jest wielki płacz. Ale do rzeczy. Jutro jedziemy do fizjoterapeuty I na zakupy. W galerii jest miejsce dla mam karmiących i tu już nie wiem jak się mam nagimnastykować żeby ona zechciała pić. Chyba że się uda na śpiocha.
Oby trzymam za to kciukiJa mogę się pochwalić, że moja córcia już po chrzcie, jest teraz pełnoprawnym aniolkiem
Cała mszę była na rękach przodem do ołtarza, większość czasu oglądała witraże, trochę kimala a w sumie to jęknęła dwa razy.
Maluch ma już 6kg ale czego się nie robi dla fajnego bicka
A na przyjęciu prawie spać nie chciała, były tylko krótkie drzemki, oglądała sale, dekoracje i oczywiście mnóstwo twarzy, które widziała po raz pierwszy
Wszysyc mówili, że pogodna i spokojna jak aniołek. Udało się
Natulia będzie dobrze!
To może faktycznie sprobuj wcześniej ja nakarmić na śpiocha bo inaczej to tylko wrócić do auta jak nim jedziesz i na tylnim siedzeniu spróbować na leżącoA ja mam laski problem. Na leżąco KP idzie nam super, a jak mam karmić w pozycji klasycznej to jest wielki płacz. Ale do rzeczy. Jutro jedziemy do fizjoterapeuty I na zakupy. W galerii jest miejsce dla mam karmiących i tu już nie wiem jak się mam nagimnastykować żeby ona zechciała pić. Chyba że się uda na śpiocha.
reklama
Mary2094
To może faktycznie sprobuj wcześniej ja nakarmić na śpiocha bo inaczej to tylko wrócić do auta jak nim jedziesz i na tylnim siedzeniu spróbować na leżąco
Tez o tym myslalam że jedynym wyjściem będzie jeszcze podkarmienie na tylnym siedzeniu w aucie