Moja ma 10 tygodni. Na początku po urodzeniu to robiła kupkę po każdym karmieniu, kilka razy dziennie i tak było przez miesiąc, a później zaczęło się, że bączki ją męczyły, ciągle się prężyła i ewidentnie nie umiała zrobić kupki. Nie raz płakała i była marudna, bo ciągle cisła a nie mogła. Ale stosuje Espumisan od 3 tygodni i jak widzę, że ma dzień taki, że bąki ją męczą i ciągle się pręży i nie umie kupki zrobić to podaje jej kropelki przed karmieniem. Wtedy zawsze po kilku godzinach uda jej się zrobić kupkę i to taką porządną
ale góra jeden dzień mi nie robiła kupki, czasem było, że właśnie co drugi dzień zrobiła. Ale to wtedy się męczyła przez gazy. A jeśli bym jej nie podała kropli to byłby płacz i ból brzuszka pewnie a jak nie to ciągle prężenie i marudzenie.
Ale położna mówiła mi, że niemowlaki karmione piersią mogą robić kupkę kilkanaście razy na dzień albo raz na tydzień i że to jest normalne. Jeśli brzuszek nie boli i sypia dobrze itp to jest ok
A Wy dziewczyny stosujecie jakieś krople na brzuszek dzieciom? I jaką macie witaminę D? Z apteki w kapsułkach na bazie oleju czy w kropelkach na bazie wody?