reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No wiem właśnie, ja też mam zalecane 400j, ale na ulotce pisze, że niemowlaki jedna kropla, więc tyle dajesz a i tak na łyżeczce coś zawsze zostanie, więc akurat 😁

Przy vigantolu mi położna poleciła, żeby dawać przez 6 dni w tygodniu a 7 zrobić przerwę. Ale jeszcze kończymy d-vitum, potem przejdziemy na vigantol.

W sensie miało być, że ja podaje na łyżeczce, bo moja tak majta nogami, rękami i rusza głową, że prędzej pół butelki trafiłoby na jej twarz niż do buzi 😅
Domyślam się 🤣🤣
Ja celuję.
Raz wcelowałam do nosa 🤷‍♀️🤷‍♀️

O ciekawe czemu tak, tego jeszcze nie słyszałam.
Pewnie żeby nie przekroczyć dawki ale nie słyszałam o tym w ujęciu tygodniowym. Koleżanka pediatra mówiła, że spokojnie można podawać raz na dwa-trzy dni i wtedy odpowiednią dawkę, co mi pasuje, bo ja ciągle zapominam 🙈🙈

Domyślam się 🤣🤣
Ja celuję.
Raz wcelowałam do nosa 🤷‍♀️🤷‍♀️

Pewnie żeby nie przekroczyć dawki ale nie słyszałam o tym w ujęciu tygodniowym. Koleżanka pediatra mówiła, że spokojnie można podawać raz na dwa-trzy dni i wtedy odpowiednią dawkę, co mi pasuje, bo ja ciągle zapominam 🙈🙈
Hahaha, to i tak masz cela jak do nosa, bo jak ja mojej chce wyczyścić nos i zakroplić przed tym nos to wszędzie trafiam tylko nie w dziurki od nosa, bo jak ona tylko zobaczy buteleczkę z solą fizjologiczną to od razu głową rusza na prawo i lewo 😅

reklama
Hahaha, to i tak masz cela jak do nosa, bo jak ja mojej chce wyczyścić nos i zakroplić przed tym nos to wszędzie trafiam tylko nie w dziurki od nosa, bo jak ona tylko zobaczy buteleczkę z solą fizjologiczną to od razu głową rusza na prawo i lewo 😅

Temu przerzuciłam się na wodę morską , bo było to samo u nas. A tak szybko wceluje w nosek, jeden plik i już jest ok :-)

Do góry