reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No wiem właśnie, ja też mam zalecane 400j, ale na ulotce pisze, że niemowlaki jedna kropla, więc tyle dajesz a i tak na łyżeczce coś zawsze zostanie, więc akurat 😁

Przy vigantolu mi położna poleciła, żeby dawać przez 6 dni w tygodniu a 7 zrobić przerwę. Ale jeszcze kończymy d-vitum, potem przejdziemy na vigantol.

W sensie miało być, że ja podaje na łyżeczce, bo moja tak majta nogami, rękami i rusza głową, że prędzej pół butelki trafiłoby na jej twarz niż do buzi 😅
Domyślam się 🤣🤣
Ja celuję.
Raz wcelowałam do nosa 🤷‍♀️🤷‍♀️

O ciekawe czemu tak, tego jeszcze nie słyszałam.
Pewnie żeby nie przekroczyć dawki ale nie słyszałam o tym w ujęciu tygodniowym. Koleżanka pediatra mówiła, że spokojnie można podawać raz na dwa-trzy dni i wtedy odpowiednią dawkę, co mi pasuje, bo ja ciągle zapominam 🙈🙈

Domyślam się 🤣🤣
Ja celuję.
Raz wcelowałam do nosa 🤷‍♀️🤷‍♀️

Pewnie żeby nie przekroczyć dawki ale nie słyszałam o tym w ujęciu tygodniowym. Koleżanka pediatra mówiła, że spokojnie można podawać raz na dwa-trzy dni i wtedy odpowiednią dawkę, co mi pasuje, bo ja ciągle zapominam 🙈🙈
Hahaha, to i tak masz cela jak do nosa, bo jak ja mojej chce wyczyścić nos i zakroplić przed tym nos to wszędzie trafiam tylko nie w dziurki od nosa, bo jak ona tylko zobaczy buteleczkę z solą fizjologiczną to od razu głową rusza na prawo i lewo 😅

reklama
Hahaha, to i tak masz cela jak do nosa, bo jak ja mojej chce wyczyścić nos i zakroplić przed tym nos to wszędzie trafiam tylko nie w dziurki od nosa, bo jak ona tylko zobaczy buteleczkę z solą fizjologiczną to od razu głową rusza na prawo i lewo 😅

Temu przerzuciłam się na wodę morską , bo było to samo u nas. A tak szybko wceluje w nosek, jeden plik i już jest ok :-)

Do góry