reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
chodzi o kobiece hormony ale moim zdaniem nie ma to znaczenia czy invitro czy Natural. zobaczę czy znowu się pojawi i czy rzeczywiście będę długo z tym walczyć 😜 ja to miałam mega dziwnie też mi się okropnie jeść chciało też zimno raz ciepło w ogóle miałam jadłeś dziwne jazdy 🤪 na szczęście to za mną😂
Jeżeli chodzi o hormony kobiece to się zgodzę, ja hormonów żadnych nie brałam, a mały 2 tygodnie po urodzeniu miał na sutkach guzki, początkowo wystraszyłam się, ale okazało się, że to właśnie z powodu moich hormonów. Całkowicie zniknęły tak po ok 3 tygodniach, musiałam robić mu okłady z ciepłej wody. Jak z tym się ubrałam to teraz też ma trochę ciemieniuchy, smaruję ją oliwką, wyczesuję i pomału schodzi.

Podobno bakterie nie są przyczyną ropnia, one są w ropniu ale przyczyną jest zazwyczaj jak wyczytałam skłonność osobnicza do takich przypadłości. Chodzi o złe odprowadzanie śluzu przez co tworzy się ropień. Też mamy antybiotyk i pewnie jeszcze do poniedziałku tu zostaniemy ale opieka super więc nie narzekam.
Mi na gronkowca pomogło srebro koloidalne, zastosowałam mocne - 600 ppm i to pomogło, znalazłam na Allegro. Ważne jest żeby wiedzieć że prawdziwe srebro koloidalne ma kolor HERBACIANY , im większe stężenie tym jest ciemniejsze. Sprzedawane jest też bezbarwne srebro ale nie polecam takiego, bo jest otrzymywane sztucznie, za pomocą elektrod w wyniku czego traci wszystkie wartości - zostaje sama woda.

Moja chodzi spać z nami 23-24 i śpi do 8-9.potem w ciągu dnia też drzemki spore.
Zasypia późno, ale długo śpi, ekstra 🙂 Ale bez przerwy na karmienie tak długo? Czy budzi się na karmienie i śpi dalej?
Moja wczoraj miała dużo wrażeń w ciągu dnia, bo ciągle gdzie jeździliśmy i mało w ciągu dnia spała, jedynie na spacerze 40 minut i w ciągu dnia może dwa razy po pół godziny i wieczorem już była tak padnięta, że nawet z cycka nie chciała pić tak płakał, trza było ja uspokoić, żeby mogła się napić. Ale jak zasnela o 21:30 tak obudziła się dopiero o 3 na karmienie, napiła się i poszła spać dalej i wstała o 7, także nocka przespana 😁 Generalnie od 3 tygodni tak super śpi 😁
Niby powinnam byc🤷‍♀️a 4 kawy to standart😂starość nie radość 🤷‍♀️
Czy Wasze niemowlaki też tak piąstki pchają do buzi cały czas?
Moja uwielbia cyca to wiadomo i piąstki swoje, a smoczek jestem w szoku:odruch wymiotny🙈
Piąstki swoje za to ssa i cały czas pcha do buzi.
Tak, moja też pcha do buzi, teraz w sumie troszkę mniej niż 2 tygodnie temu, wtedy ta ciągle 😁 Ale to normalne u dzieciaczków i dobrze bo one poznają wtedy swoje rączki 🤗
Piąstki tak, i kupiłam jej gryzaka grzybka Mombello i jest ekstra,bo nie wypada tak z rączki a mała go bardzo lubi. O taki jest.
Zobacz załącznik 1278497

Super, że od razu widać różnicę, na pewno szybko to wyprostujecie.

U nas kuźwa szpital. Dobruśka ma zapalenie oskrzeli (kończy już antybiotyk więc jest ok), ładnie jej już zeszło, tylko trochę jeszcze kaszle, a Marcelinę teraz dopadło i mnie chyba szlag trafi. We wtorek tydzień temu byłyśmy bo.pokasływała, było ok, zeszło jej później, a kilka dni temu znowu zaczęła. Wczoraj byliśmy u pediatry, osłuchowo czysto, tylko katar i kaszel, a dzisiaj widać, że coś jest nie halo, ciężej jej się oddycha, pół godziny temu to mi biedna tak zwymiotowała, że najpierw kąpałam ją, a potem siebie, ona była od stóp do głów mokra. A jak wróciłam spod prysznica to jeszcze wycierałam podłogę i fotel 😪😳😳
Coś czuję, że jutro kolejna wizyta.
A wydawało mi się, że dziś jest lepiej. Pięknie spała w wózku, podniesiona, w nocy też była podniesiona i pięknie spała, z oddychaniem nie było źle, katar był mniejszy, kaszlu też mniej, aż tu nagle zonk...
Słyszałam o tym grzybku, że super sprawa 😁
Kurcze, przekichane, współczuję... Bo jak jedno zachowuje to już obawa, że poleci po wszystkich... Życzę dużo zdrówka dla Was wszystkich ❤️

A ja dziś mam paskudny dzień, z mężem na noc wypiliśmy po shake z mcdonalda i od zimnego czujemy się jakby chorzy, plus mloda dziś nie chce spać, i ciągle cycka cyca I wtedy zasypia ale nie na długo.

Pytanie do dziewczyn, które karmią wyłącznie piersią : co ile Wasze dzieci robią kupkę?
Moja córcia ma prawie 12 tyg. I ostatnia kupka była w środę; zachowuje się normalnie, jest pogodna, ma apetyt i dobrze sypia, czyli niby nie ma powodów do zmartwien....?

reklama
Wydaje mi się że brakuje jej smoczka i nie może ogarnąć. Niestety musimy poczekać do następnego tygodnia.

Ona po podcięciu może inaczej odbierać różne bodźce i teraz odreagowywać. Wędzidełko wpływa na napięcie w ciele, więc przez kilka dni może być niespokojna. Ale im szybciej to zrobione tym łatwiej dziecko się adaptuje. My przy starszej podcinalismy jak miała 14 miesięcy i to była masakra. Ale było warto.
Jak radzicie sobie z masazami?

Do góry