reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
chodzi o kobiece hormony ale moim zdaniem nie ma to znaczenia czy invitro czy Natural. zobaczę czy znowu się pojawi i czy rzeczywiście będę długo z tym walczyć 😜 ja to miałam mega dziwnie też mi się okropnie jeść chciało też zimno raz ciepło w ogóle miałam jadłeś dziwne jazdy 🤪 na szczęście to za mną😂
Jeżeli chodzi o hormony kobiece to się zgodzę, ja hormonów żadnych nie brałam, a mały 2 tygodnie po urodzeniu miał na sutkach guzki, początkowo wystraszyłam się, ale okazało się, że to właśnie z powodu moich hormonów. Całkowicie zniknęły tak po ok 3 tygodniach, musiałam robić mu okłady z ciepłej wody. Jak z tym się ubrałam to teraz też ma trochę ciemieniuchy, smaruję ją oliwką, wyczesuję i pomału schodzi.

Podobno bakterie nie są przyczyną ropnia, one są w ropniu ale przyczyną jest zazwyczaj jak wyczytałam skłonność osobnicza do takich przypadłości. Chodzi o złe odprowadzanie śluzu przez co tworzy się ropień. Też mamy antybiotyk i pewnie jeszcze do poniedziałku tu zostaniemy ale opieka super więc nie narzekam.
Mi na gronkowca pomogło srebro koloidalne, zastosowałam mocne - 600 ppm i to pomogło, znalazłam na Allegro. Ważne jest żeby wiedzieć że prawdziwe srebro koloidalne ma kolor HERBACIANY , im większe stężenie tym jest ciemniejsze. Sprzedawane jest też bezbarwne srebro ale nie polecam takiego, bo jest otrzymywane sztucznie, za pomocą elektrod w wyniku czego traci wszystkie wartości - zostaje sama woda.

Moja chodzi spać z nami 23-24 i śpi do 8-9.potem w ciągu dnia też drzemki spore.
Zasypia późno, ale długo śpi, ekstra 🙂 Ale bez przerwy na karmienie tak długo? Czy budzi się na karmienie i śpi dalej?
Moja wczoraj miała dużo wrażeń w ciągu dnia, bo ciągle gdzie jeździliśmy i mało w ciągu dnia spała, jedynie na spacerze 40 minut i w ciągu dnia może dwa razy po pół godziny i wieczorem już była tak padnięta, że nawet z cycka nie chciała pić tak płakał, trza było ja uspokoić, żeby mogła się napić. Ale jak zasnela o 21:30 tak obudziła się dopiero o 3 na karmienie, napiła się i poszła spać dalej i wstała o 7, także nocka przespana 😁 Generalnie od 3 tygodni tak super śpi 😁
Niby powinnam byc🤷‍♀️a 4 kawy to standart😂starość nie radość 🤷‍♀️
Czy Wasze niemowlaki też tak piąstki pchają do buzi cały czas?
Moja uwielbia cyca to wiadomo i piąstki swoje, a smoczek jestem w szoku:odruch wymiotny🙈
Piąstki swoje za to ssa i cały czas pcha do buzi.
Tak, moja też pcha do buzi, teraz w sumie troszkę mniej niż 2 tygodnie temu, wtedy ta ciągle 😁 Ale to normalne u dzieciaczków i dobrze bo one poznają wtedy swoje rączki 🤗
Piąstki tak, i kupiłam jej gryzaka grzybka Mombello i jest ekstra,bo nie wypada tak z rączki a mała go bardzo lubi. O taki jest.
Zobacz załącznik 1278497

Super, że od razu widać różnicę, na pewno szybko to wyprostujecie.

U nas kuźwa szpital. Dobruśka ma zapalenie oskrzeli (kończy już antybiotyk więc jest ok), ładnie jej już zeszło, tylko trochę jeszcze kaszle, a Marcelinę teraz dopadło i mnie chyba szlag trafi. We wtorek tydzień temu byłyśmy bo.pokasływała, było ok, zeszło jej później, a kilka dni temu znowu zaczęła. Wczoraj byliśmy u pediatry, osłuchowo czysto, tylko katar i kaszel, a dzisiaj widać, że coś jest nie halo, ciężej jej się oddycha, pół godziny temu to mi biedna tak zwymiotowała, że najpierw kąpałam ją, a potem siebie, ona była od stóp do głów mokra. A jak wróciłam spod prysznica to jeszcze wycierałam podłogę i fotel 😪😳😳
Coś czuję, że jutro kolejna wizyta.
A wydawało mi się, że dziś jest lepiej. Pięknie spała w wózku, podniesiona, w nocy też była podniesiona i pięknie spała, z oddychaniem nie było źle, katar był mniejszy, kaszlu też mniej, aż tu nagle zonk...
Słyszałam o tym grzybku, że super sprawa 😁
Kurcze, przekichane, współczuję... Bo jak jedno zachowuje to już obawa, że poleci po wszystkich... Życzę dużo zdrówka dla Was wszystkich ❤️

A ja dziś mam paskudny dzień, z mężem na noc wypiliśmy po shake z mcdonalda i od zimnego czujemy się jakby chorzy, plus mloda dziś nie chce spać, i ciągle cycka cyca I wtedy zasypia ale nie na długo.

Pytanie do dziewczyn, które karmią wyłącznie piersią : co ile Wasze dzieci robią kupkę?
Moja córcia ma prawie 12 tyg. I ostatnia kupka była w środę; zachowuje się normalnie, jest pogodna, ma apetyt i dobrze sypia, czyli niby nie ma powodów do zmartwien....?

reklama
Wydaje mi się że brakuje jej smoczka i nie może ogarnąć. Niestety musimy poczekać do następnego tygodnia.

Ona po podcięciu może inaczej odbierać różne bodźce i teraz odreagowywać. Wędzidełko wpływa na napięcie w ciele, więc przez kilka dni może być niespokojna. Ale im szybciej to zrobione tym łatwiej dziecko się adaptuje. My przy starszej podcinalismy jak miała 14 miesięcy i to była masakra. Ale było warto.
Jak radzicie sobie z masazami?

Do góry