reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Nie radzimy sobie z obiadami, chyba, że ktoś mi dziecko ogarnie. Ja się właśnie zastanawiam, czy puścić moją do przedszkola, czy nie zostawić jej do końca maja, wtedy będziemy już po meningokokach u Dobrusi, pierwszych szczepieniach z pneumokokami i kompletem meningokoków u Marcysi, a my z mężem po pierwszej dawce szczepionki na Covid. Z drugiej strony dziecko mi dziczeje, a ja dostaję z nią pierdolca...
Kochana karmisz piersią? Pytam bo piszesz o szczepionce na Covid?
Ja też chcę się zaszczepić najszybciej jak to możliwe ale ja karmie to się boje.
Za tydzień mam lekarza ginekologa to zapytam co myśli o szczepionce.
W sumie byłam dziś i pediatry na bilansie z, Mała moja dziś 4 tyg skończyła i nie zapytałam o to co on myśli. (teraz jak czytam że piszesz o szczepionce to przeszło mi to do głowy)

reklama
Mam pytanie pewnie był już ten temat ale nie czytałam, o pleśniawki?
Dziś byłam na bilansie z, mala i lekarz zobaczy w buzi biały nalot i przepisał żel nastyne.
Boże a, ja myślałam że to od mleka🙈🙉taki biały język. 🙉🙈
Czy miały Wasze dzieci te pleśniawki i czy łatwo tego się pozbyć?
Poza tym mała waży 4780gr także dobrze przybiera i rośnie.
Wszystko poza tym ok.

Kochana karmisz piersią? Pytam bo piszesz o szczepionce na Covid?
Ja też chcę się zaszczepić najszybciej jak to możliwe ale ja karmie to się boje.
Za tydzień mam lekarza ginekologa to zapytam co myśli o szczepionce.
W sumie byłam dziś i pediatry na bilansie z, Mała moja dziś 4 tyg skończyła i nie zapytałam o to co on myśli. (teraz jak czytam że piszesz o szczepionce to przeszło mi to do głowy)
Karmię piersią i będę się szczepić. Nie ma przeciwwskazań przy karmieniu. To są martwe szczepionki i z informacji o składnikach oraz działania wiadomo, że są bezpieczne. Polskie Towarzystwo Wakcynologii zaleca szczepienia i w ciąży i przy karmieniu. Dodatkowo Pfizer i Moderna przeprowadziły wstępne badania na karmiących na rynku USA i okazuje się, że podczas karmienia przekazywane są przeciwciała w mleku. Oczywiście nadal w ChPL jest napisane, że nie było badań, bo rzeczywiście nie było, i żeby rozważyć korzyści nad ryzykiem. Więc nie ma przeciwwskazania, jednak lekarz musi poinformować i wraz z pacjentką powinien być bilans zrobiony. Ja akurat znam za i przeciw i właściwie jestem zdania, że nie ma przeciw, rozmawiałam też z naszą pediatrą i z moją lekarką POZ, żadna nie ma obiekcji.

U nas w czwartek 5 tygodni i też jest jeszcze na buzi zażółcony i białka w kącikach żółte. Będę na pierwszym szczepieniu to podpytać czy robić badanie z krwi w celu sprawdzenia.

Dzis gadałam z lekarką to zostaje pod obserwacją i będzie wolno schodzić bo karmię piersią.
Tak jak do tej pory termofor pomagał to dzisiaj nawet on nie skutkuje. Pojękuje i płacze nawet otulacz nie pomógł. Ehh

Wspolczuje, a dawałaś jakieś kropelki typu espumisan?
U nas zatwardzenia ale nic zbytnio z tym nie można zrobić w ostateczności mam małej czopka zapodać.
Mam pytanie pewnie był już ten temat ale nie czytałam, o pleśniawki?
Dziś byłam na bilansie z, mala i lekarz zobaczy w buzi biały nalot i przepisał żel nastyne.
Boże a, ja myślałam że to od mleka🙈🙉taki biały język. 🙉🙈
Czy miały Wasze dzieci te pleśniawki i czy łatwo tego się pozbyć?
Poza tym mała waży 4780gr także dobrze przybiera i rośnie.
Wszystko poza tym ok.

My walczymy z pleśniawki, fioletem smaruje i powoli to złazi. I cycki też fioletem robię

Nie radzimy sobie z obiadami, chyba, że ktoś mi dziecko ogarnie. Ja się właśnie zastanawiam, czy puścić moją do przedszkola, czy nie zostawić jej do końca maja, wtedy będziemy już po meningokokach u Dobrusi, pierwszych szczepieniach z pneumokokami i kompletem meningokoków u Marcysi, a my z mężem po pierwszej dawce szczepionki na Covid. Z drugiej strony dziecko mi dziczeje, a ja dostaję z nią pierdolca...
na który rodzaj meningokow szczepicie Marcysię?

Dzis gadałam z lekarką to zostaje pod obserwacją i będzie wolno schodzić bo karmię piersią.

Wspolczuje, a dawałaś jakieś kropelki typu espumisan?
U nas zatwardzenia ale nic zbytnio z tym nie można zrobić w ostateczności mam małej czopka zapodać.

My walczymy z pleśniawki, fioletem smaruje i powoli to złazi. I cycki też fioletem robię
Daje tylko delicol i biogaia , kupa dzisiaj była , a tak z mężem na zmianę nosimy . Na chwile jest ok i znowu płacz 2 minutowy i spokoj 😳i tak cały czas. Nie wiem o co chodzi jutro mam do poradni neonatologicznej na rano i pewnie będzie płakać i będą patrzeć na mnie jak na wyrodną matkę 😔

Pocieszyłyście mnie z tymi obiadami, myślałam, że tylko ja tak mam.
@karoo-kp też o tym myślałam, ale Mała jest ciągle z dorosłymi i tak jak mówisz-można oszaleć pomału.
Jeszcze ogarnąć musimy jej odprowadzanie🙄
@Natulia u mnie dziś to samo, nie wiem o co chodzi. Cały dzień tulasy, bujanie i odkładanie. Dziwnie je, bo co 2 godziny i pierdki idą, kupa była ale to nic nie zmieniło. Termofor, masaże, Espumisan i boroczek płakusia😔 po kąpieli się wyciszył i teraz zasypia w łóżeczku. Sam już jest zmęczony tym dniem 😥

reklama
na który rodzaj meningokow szczepicie Marcysię?
Robimy komplet, Bexsero (B) i Nimenrix (A, C, W, Y) jednocześnie, plus Infanrix Hexa i synflorix - pneumo tych płatnych już nie ogarnę. No i rota, ale to doustne, więc nie liczymy. Dobrusia też była szczepiona Bexsero i Nimenrix, teraz ma do powtórki Bexsero właśnie. Wy z wcześniakiem to chyba będziecie miec sporo bezplatnie? Na pewno skojarzone są, tylko nie wiem czy 5w1 czy 6w1.

Do góry