reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Mój za to nie trawi leżenia na brzuchu. No nawet minuty nie chce uleżeć a powinien, choćby ze względu na możliwość przepukliny. No już nie mam pomysłu na Niego.

Dziewczyny pomysł na jutrzejszy szybki obiad?
Wogóle jak sobie radzicie z gotowaniem przy Maluchach?

Mała od poniedziałku do przedszkola, w sumie się cieszę bo nie ma kontaktu z dziećmi. Nie wiem co z nich powyrasta jak ta cała sytuacja będzie się przeciągać 🤔😤
Nie radzimy sobie z obiadami, chyba, że ktoś mi dziecko ogarnie. Ja się właśnie zastanawiam, czy puścić moją do przedszkola, czy nie zostawić jej do końca maja, wtedy będziemy już po meningokokach u Dobrusi, pierwszych szczepieniach z pneumokokami i kompletem meningokoków u Marcysi, a my z mężem po pierwszej dawce szczepionki na Covid. Z drugiej strony dziecko mi dziczeje, a ja dostaję z nią pierdolca...

Mój za to nie trawi leżenia na brzuchu. No nawet minuty nie chce uleżeć a powinien, choćby ze względu na możliwość przepukliny. No już nie mam pomysłu na Niego.

Mała od poniedziałku do przedszkola, w sumie się cieszę bo nie ma kontaktu z dziećmi. Nie wiem co z nich powyrasta jak ta cała sytuacja będzie się przeciągać 🤔😤
Z obiad ami to różnie nieraz zdążę sporą część zrobić ale dzisiaj to tylko jjaka do żurku ugotowalam, bo jakiś dzień bez spania dzisiaj mamy 🙇

no fakt ale może następną🤣
zielona kupa to nie jest źle nasz ma taką po tym mleku mm
ale wcześniej tez miał podbarwione zielenią bo przyjmuje żelazo więc też ok
generalnie jak robi tą kupę tylko co ileś dni to chyba ok gorzej jak widzisz, że ma trudności pręży się , boli brzuszek itd i to po samym kp więc wtedy bym z Pediatra skonsultowała
ale wiadomo mądry człowiek po szkodzie ja już moje maleństwo mam 2 ms swoje już przeżyłam z nim i też ze mnie panikara 😁 więc dla świetego spokoju weź pogadaj z pedi.

No właśnie boli ją bo pręży się, próbuje robić, z termoforem spi, albo budzi się z krzykiem bo ją jakby zabolało i to jest taki chwilowy krzyk jakby ją skurcz wziął, i masować brzuszek sobie daje bez problemu i bez płaczu bo widocznie to dla niej ulga.

Mi mloda dziś dala posprzątać mieszkanie i zrobić obiad - ponad 3h miała drzemki z rana , i szybko gotowałam pieczarkowa (mieszkanka pieczarkowa z paczki a wywar na indyku)

U nas znowu kryzys caly dzień na rękach 😳i bez snu aż się popłakałam bo ile można bujać a jutro jeszcze lekarz nas czeka ci mnie stresuje bo ona płacze na wyjazdach. Nie mam siły o obiadach już noe wspomnę ...

Wspolczuje, a może też ma bol Brzuszka? U nas termofor i masaże załatwiają sprawę i chyba trochę delicol na kolkę. No i młoda śpi w rożku to jej wkładam termoforek i tak chyba jej dobrze.
Ogólnie dziś pestki uwędziłam w tym termoforze 😂😂 zapach niczym popcorn

Wspolczuje, a może też ma bol Brzuszka? U nas termofor i masaże załatwiają sprawę i chyba trochę delicol na kolkę. No i młoda śpi w rożku to jej wkładam termoforek i tak chyba jej dobrze.
Ogólnie dziś pestki uwędziłam w tym termoforze 😂😂 zapach niczym popcorn
Tak jak do tej pory termofor pomagał to dzisiaj nawet on nie skutkuje. Pojękuje i płacze nawet otulacz nie pomógł. Ehh

reklama
Dostałam telefon bilirubina słabo spada jest 8.8 a mamy dziś 6 tydzień. Jutro dzwonie do pediatry co z tym fantem. No i znów mała ma zaparcia aż budzi się z krzykiem bo próbuje robić. Dziś się oby dwie kiepsko czujemy
U nas w czwartek 5 tygodni i też jest jeszcze na buzi zażółcony i białka w kącikach żółte. Będę na pierwszym szczepieniu to podpytać czy robić badanie z krwi w celu sprawdzenia.

Do góry