Patii26
Fanka BB :)
Ja właśnie też stawiam na oddychanie, codziennie ćwiczę i najlepiej się ćwiczy tak jak położna mówiła przy wypróżnianiu się w toalecie. I to naprawdę super działa, wszystko samo wychodzi bez ciśnięciaMoje maleństwo przyszło na świat siłami natury. Licząc od odejścia wód płodowych do jej narodzin minęło 18 godzin.
Stawilam się ponownie w szpitalu ok. 10.30 z regularnymi skurczami co 5 minut. Jak tylko położono mnie na łóżko, skurcze zaczęły słabnąć i wydłużały się przerwy, żeby po 30 min przybrać na sile. Potem godzina siedzenia w ciepłej wodzie, następnie decyzja o znieczuleniu w kręgosłup przy rozwarciu 6cm. Podczas znieczulenia dozowano oksytocyne żeby Pobudzić akcje. Przy 9.5cm mała ciągle się cofała, jakby jednak wolała nie wychodzić dlatego wjechał gaz, piłka i pozycja klęku podpartego - od 18.00 skurcze parte i o 20.30 moja mała przyszła na świat.
Dziewczyny, działo się, bolało jak cholera, trochę popękało ale to co wcześniej czytałam sprawdziło się w 100% - jak tylko dzidzia jest w Waszych ramionach to zapominacie o wszystkim...
Tatuś i polozne byli ze mną podczas całej akcji, niesamowite wsparcie i ostoja.
Do dziewczyn co jeszcze w dwupakach - polecam dobre oddychanie! Spokojne, długie wdechy nosem i jeszcze dłuższe wydechy ustami. Mi bardzo pomagały.
Dziękuję za wszystkie gratulacje!!!
No możliwe, że będziesz zamykać, no ale masz najpóźniejszy termin Ja za to będę najpóźniej rodziła jeśli chodzi o tygodnie, bo w 42 tc O ile do tygodnia samo się nie zacznie. Na razie się nie zapowiada. Jedynie dzisiaj pierwszy raz od 2 miesięcy mnie przeczyściło do toalety. Więc może się coś dzieje, no zobaczymy jak to będzieEh... Ty 25.03 będziesz tydzień po terminie a ja jeszcze 5 dni przed terminem... Więc ja gaszę światło w tematach porodowych. Ja mam wizytę 24.03, zobaczymy, czy moje rozwarcie ruszyło, czy nadal stoi na 1cm od 22.02. Ale nic się nie dzieje, więc kwiecień jest dla mnie coraz bardziej prawdopodobny.
A to tym razem chcesz próbować naturalnie skoro ostatnio miałaś cc tak? Nie masz przeciwwskazań do SN?
Ja w 1 trymestrze schudłam 6 kg, i teraz te 6 kg nadrobiłam, w sensie mała 3500, wody płodowe 1kg, łożysko 1kg, no i reszta także ja nie przytyłam nic. A jak urodzę to będę o te 6 kg chudsza, więc będę miała mniej kg niż przed ciążą, tak to ja mogę zachodzić w ciążęJa mam od początku ciazy na minusie 11tylko w ciąże zachodzić