reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
No i trzymam kciuki, żeby tak bylo! U nas czwarta doba i czuję, że zaraz będę miała nawał. Starszaczka się ucieszy, chyba wyparzę dziś laktator.

O matko!! U nas jest w jednym oku plamka, ale podejrzewam, że to po porodzie. Trzymaj się mamusiu!!

Oo, a czemu?

Ja w piątek przez internet składałam wniosek o akt urodzenia i pesel, zadzwoniłam dzisiaj do urzędu i już mają wszystko gotowe, jutro wysyłają pocztą ❤

Bo tak idzie długo akt ze jestem w czarnej d. Dziś miał być, mąż będzie musiał skontaktować się z teściowa bo do niej miał przyjść (na adres meldunku). Jeszcze z tego co wiem położna powinna mi dzieciaka zapisać do przychodni, a tutaj jakieś dziwne rzeczy i właśnie zaczynam papiery wypełniać by wgl mloda miała jakiegoś lekarza.

Mój synek jeszcze w środku. Termin mam na 23 marca więc się nie stresuję😆18 mam zgłosić się do wybranego przeze mnie szpitala na KTG dzidzi i ocenę jej wielkości/ułożenia😁 Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, tak, jak do tej pory😄 Gratulacje dla wszystkich dziewczyn, które mają już swoje maleństwa ze sobą😀

Cześć Kobietki, a ja jestem sfrustrowana tym całym karmieniem.
Przepraszam Was z góry, wiem jak się starałyście i staracie o laktację.
Ale nie muszę chyba tutaj udawać😔
Mój biust jest pokaźnych rozmiarów a teraz mam taki nawał pokarmu, że masakra😭 wczoraj schyliłam się po kąpieli a tam ciurkiem, jak z kranu.
Mały się krztusi, bo jak położna mówi, sama buzia mu się napełnia. Czuję sie jak dojna krowa 😭 Bolą mnie plecy od ciężaru, bolą mnie piersi i sutki też jeszcze nie najlepiej.
Eh, to się nagderalam😔 ale już nie czuję tego mistycyzmu raczej męka.
Laktatorem też odciągam ale tylko ciut bo na następny dzień będzie jeszcze większa "produkcja"

Nikt nie będzie Cię oceniał :) bo to nie jest jakieś mistyczne przeżycie. (Ja mam czasem nerwy jak moja się bawi cyckiem albo ja jej cyk do buzi sutek a ona zapomina jak ssać). Mi zależało na tym by karmić, bo bardzo tego chciałam i tu też dochodzi kwestia samej wygody. Ale się nie dlziwię ze czujesz dyskomfort z tym że Ci leci ciurkiem. Ja nienawidzę jak mloda spi 3h i już zaczynają mnie boleć cyce i twardnieć.

A dodam żeby było śmiesznie żeby Was pocieszyć mam dwie różne piersi. Wyglądam jak mutant. Lewa wielka i wyciągnięta a prawa pipmek taki.
Każda z nas ma asymetrię podobno nie ma takich samych chyba że silikon 😜 oczywiście nie urazająć nikogo.
Ja mam większą lewa i chętnie bym zmniejszyła 😘

Ostatnia edycja:
No i trzymam kciuki, żeby tak bylo! U nas czwarta doba i czuję, że zaraz będę miała nawał. Starszaczka się ucieszy, chyba wyparzę dziś laktator.

O matko!! U nas jest w jednym oku plamka, ale podejrzewam, że to po porodzie. Trzymaj się mamusiu!!

Oo, a czemu?

Ja w piątek przez internet składałam wniosek o akt urodzenia i pesel, zadzwoniłam dzisiaj do urzędu i już mają wszystko gotowe, jutro wysyłają pocztą ❤
U mnie poród był 12.02 więc odpada.
Oczywiście jestem tak wk.... Nfz badziew pojechaliśmy z małym do centrum zdrowia dziecka 14 h czekania chyba ich ku...popierdzieliło.
Zapytałam priv na środę muszę wytrzymać😥🙄😷
Pytam się po co ja te składki płace co za kraj i jeszcze dzień izolacji bo covid matko!!!😷🤬🤬🤬
Ps przepraszam cywilizowanych za bluzgi!

Bo tak idzie długo akt ze jestem w czarnej d. Dziś miał być, mąż będzie musiał skontaktować się z teściowa bo do niej miał przyjść (na adres meldunku). Jeszcze z tego co wiem położna powinna mi dzieciaka zapisać do przychodni, a tutaj jakieś dziwne rzeczy i właśnie zaczynam papiery wypełniać by wgl mloda miała jakiegoś lekarza.
Możesz zamówić przez profil zaufany wersję elektroniczną. A gdzieś już pisałam że nie musisz mieć Pesel tylko wypis ze szpitala.

reklama

U nas jest tak, że w szpitalu podaje się wybranego pediatrę a potem w ciągu 3 tygodni od urodzenia trzeba się do niego na pierwszą wizytę umówić. On już ma część dokumentacji od szpitala a resztę papierów wypełnia się na miejscu.
Myślałam, że wszędzie tak jest. Chyba, że Ty nie w Polsce to sorka, nie orientuję się kto tu tutejszy a kto nie. :)

Do góry