I czy taki masaż jest bardzo bolesny? Słyszałam, że okropnie, ale już kilkukrotnie miałam dość mocno obmacywaną szyjkę przy badaniu przez ginekologa i zastanawiam się, czy to przypadkiem nie takie uczucie właśniejaakby szorowania paluchami.Dziewczyny macie jakieś doświadczenia związane z masażem szyjki?
Jak tak, to jak u Was to poskutkowało?
W necie doczytałam, że porod może ale nie musi nastąpić w ciągu 48h. U mnie po tym "masażu" nic się jeszcze nie dzieje, nie mam skurczy, czop nie odszedł...
Wiecie coś?
reklama
Lipaaa
Fanka BB :)
Owszem, mnie trochę bolało... Ale kierowałam się myśla, że porod będzie znacznie bardziej bolesny.I czy taki masaż jest bardzo bolesny? Słyszałam, że okropnie, ale już kilkukrotnie miałam dość mocno obmacywaną szyjkę przy badaniu przez ginekologa i zastanawiam się, czy to przypadkiem nie takie uczucie właśniejaakby szorowania paluchami.
Tragedii nie ma, da się wytrzymać, zwłaszcza, że to trwa tylko chwilkę.
Patii26
Jejku, z żylakami to już wgl pewnie dramat No takie uroki ciążyWiem o co chodzi u mnie jeszcze w pochwie żylaki, a on mi mówi ze od czwartku codziennie seks juz to widzę a jeszcze teraz jestem na tabletkach dopochwowych
Mój był że ma dzień i noc 24hA pytanie do dziewczyn, które już urodziły, w którym momencie porodu Wasi panowie mogli do Was wejść?
karoo-kp
Mama Jagodzianki
U mnie poskutkowało tylko tym, że przy pierwszym porodzie mogłam dostać znieczulenie zewnątrzoponowe, bo musiało być 4 cm, nic poza tym. Dzisiaj też miałam. Mam skurcze, ale nieregularne więc pewnie do rana się uspokoi.Dziewczyny macie jakieś doświadczenia związane z masażem szyjki?
W necie doczytałam, że porod może ale nie musi nastąpić w ciągu 48h. U mnie po tym "masażu" nic się jeszcze nie dzieje, nie mam skurczy, czop nie odszedł...
Wiecie coś?
No boli, ale żeby jakoś okropnie to nie. Poród boli znacznie bardziej. Robienie zęba na żywca teżI czy taki masaż jest bardzo bolesny? Słyszałam, że okropnie, ale już kilkukrotnie miałam dość mocno obmacywaną szyjkę przy badaniu przez ginekologa i zastanawiam się, czy to przypadkiem nie takie uczucie właśniejaakby szorowania paluchami.
Miałam masaż we wtorek, od środy czop odchodził- w niedziele urodziłamDziewczyny macie jakieś doświadczenia związane z masażem szyjki?
Wiecie coś?
karoo-kp
Mama Jagodzianki
No jednak moja gin ruszyła, bo nie miałam plamień ani nic, a właśnie zaczął mi pomalutku czop odchodzić. (Małe strzępki, ale odchodzi)Miałam masaż we wtorek, od środy czop odchodził- w niedziele urodziłam
Mama_Mii2021
U nas było tak, że mąż był ze mną od początku do końca. A po porodzie miał być też ze mną, ale trzy godziny po porodzie powiedziałam mężowi żeby już poszedł do domu odpocząć, bo nie spał już dwie noce. Później na drugi dzień siedział z nami 4 godziny i pojechał i tak do naszego wyjściaA pytanie do dziewczyn, które już urodziły, w którym momencie porodu Wasi panowie mogli do Was wejść?
Niedługo mama
To u Was super bo u nas nie ma odwiedzin a jak Twoja córcia?U nas było tak, że mąż był ze mną od początku do końca. A po porodzie miał być też ze mną, ale trzy godziny po porodzie powiedziałam mężowi żeby już poszedł do domu odpocząć, bo nie spał już dwie noce. Później na drugi dzień siedział z nami 4 godziny i pojechał i tak do naszego wyjścia
reklama
M
Monini92
Gość
Ja też dzisiaj miałam taki masaż i widzę że zaczął czop odchodzić, ale taki gęsty bezbarwny, a tobie odchodzi czysty czy zabarwiony krwią?No jednak moja gin ruszyła, bo nie miałam plamień ani nic, a właśnie zaczął mi pomalutku czop odchodzić. (Małe strzępki, ale odchodzi)