reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Hej dziewczyny melduje się 🙂w piatek wylądowałam w szpitalu dostałam balonik wypadł zrobiło się rozwarcie , w soboty mieli dużo porodów wiec czekałam a w niedziele o 11 podłączyli mi oksytocynę i o 19 przyszła na świat moja księżniczka Julia🙂3250 gram szczęścia 10/10😍😍😍 nie pisałam bo tu nie ma zasięgu. Dzisiaj wyszłam na korytarz i znalazłam kilka kresek zasięgu 🙂 Jutro wychodzimy jak mała nie schudnie bo wodami płodowymi się opiła i pierwszego dnia nic nie jadła i cycki mi się przystosowały dzisiaj nauczyli mnie przystawiać ja do piersi i o dziwo trochę poje i śpi to może coś tam mam🙂 krocze mi pękło i zszywali mnie w kilku miejscach to tak boli a w szpitalu nawet ciężko zadbać o krocze jak jestem sama z małą w pokoju. Do tego taki obrzęk mi się siny zrobił jakbym siniaka z krwią miała taki napęczniały pani twierdzi ze przejdzie ale boli jak siadam 😔no ale warto było🙂
Super, gratuluję z całego serducha!
Czyli mamy Dzieciaczki z jednego dnia 😁
Miłego poznawania, odpoczynku 😘

reklama
Pytanie z innej półki macie poskładane łóżeczka i uszykowne już pościele i wózki złożone już, pytam dziewczyn które jeszcze w dwupaku?
Ja mam wszystko jak zamówiłam w pudłach jeszcze. Nie wiem czy na tydzień przed cc już wyciągać i składać.
Moje zdanie, lepiej poskładaj.
Pościeli nie ubierałam ale wszystko było naszykowane w dużym worku w łóżeczku. Wózek nakryty poszewką itd.. I dobrze zrobiliśmy bo naprawdę po powrocie nie chciałoby mi się wszystkiego szykować i nagadać się do mojego Love 😉

Patii jak w sobotę w południe robili mi usg to Mały waga 3700 a urodził się 3450.
Wczoraj wróciliśmy do domu.
Jakiś taki dziwny i trudny wieczór.
Ja chyba za bardzo sfrustrowana, mój Love chce się wszystkiego nauczyć a ja go ciągle obsztorcowuję😔 Taki zajęty Małym, że w końcu go w nocy tak "bawił" że nie spaliśmy wszyscy 😳 eh.. Okropna jestem.
Córa brata przyjęła super, zachwycona torebką, którą jej sprezentował (Mamiś, skąd On tyle wie o mnie? 😁)
I mówi mi, nie jest taki zły jak myślałam 😂 nawet ubranka do snu mu wybrała👌 oby tak dalej.

Jakbym mogła to klapa bym Ci sprzedała😠 proszę mi tu głupot nie gadać o instynktach.
Jesteś dla swojego Skarba najlepszą Mamą pod słońcem!!
Rozumiem rozczarowanie, hormony i zmianę planów ale szczęście, dobre samopoczucie Was obojga i dobry rozwój są ważniejsze niż mleko z piersi czy z butli.
Jesteś Mamą w dechę😘
No już mi przeszło zastanawiam się dzisiaj ile kobiety zostaje bez żadnego wsparcia i dobrego słowa 😓. Nie myślałam że tak będzie bo dopiero w ciąży i po łapią mnie jakieś smuty kiedyś to wogole bym się nie przejęła takim gadaniem - ja nie wiem co się dzieje ale raczej u mnie hormony nie odpuściły 🤨 raz lepie raz gorzej.
Kurde a zawsze byłam zdania że kobiety to raczej sobie dowalić potrafią😖 no przynajmniej w pracy😡. Ach nie będzie mi się chciało wracać. A przed ciąża myślałam że wroce po 3 ms. Teraz już wiem co najmniej rok😂❤️

Dzięki Ty też jesteś super mama 😘 wszystkie jesteśmy super babki 👍 ekipa marcowa wdeche 😎.
Ps no niektórzy wyladawali w lutym (jak ja) albo wylądują w kwietniu. Ale zostajemy na marcu🤣

Oj w szpitalu lepiej nie odpoczywać, uwierz 😊
Ja od poniedziałku tu jestem i już mam dość, można jako znieść. Rozwarcie na dwa cm i nic dalej. Lekarz skwitował to najlepiej: żebym już urodziła to i ciśnienie się unormuje, a jak wspomniałam o wadze to powiedział, że to tylko orientacyjna waga, a tak naprawdę dowiemy się ile waży jak się urodzi🤔
Ale może po tym badaniu coś się ruszy, bo nie był delikatny🙉🙈
Ja wiem jak to w szpitalu, teraz się nastawilam, że kilka dni poleżę, mam czytaka z milionem książek, które chciałam poczytać, tu ktoś ma dla mnie inne plany 🤷‍♀️

No już mi przeszło zastanawiam się dzisiaj ile kobiety zostaje bez żadnego wsparcia i dobrego słowa 😓. Nie myślałam że tak będzie bo dopiero w ciąży i po łapią mnie jakieś smuty kiedyś to wogole bym się nie przejęła takim gadaniem - ja nie wiem co się dzieje ale raczej u mnie hormony nie odpuściły 🤨 raz lepie raz gorzej.
Kurde a zawsze byłam zdania że kobiety to raczej sobie dowalić potrafią😖 no przynajmniej w pracy😡. Ach nie będzie mi się chciało wracać. A przed ciąża myślałam że wroce po 3 ms. Teraz już wiem co najmniej rok😂❤️

Dzięki Ty też jesteś super mama 😘 wszystkie jesteśmy super babki 👍 ekipa marcowa wdeche 😎.
Ps no niektórzy wyladawali w lutym (jak ja) albo wylądują w kwietniu. Ale zostajemy na marcu🤣
Bo w większości baby są podłe! Nie wiem, z czego to wynika, naprawdę, chyba z wewnętrznych kompleksów i ciężkiej zazdrości...

Laski, ja juz po, moja młoda waży około 3400, w poniedziałek do szpitala mam przyjechać, chyba, że samo się ruszy, bo mam 3 cm rozwarcia i praktycznie zgładzoną szyjkę, więc mogę zacząć w każdej chwili 🤣🤣🤣
O kurde, jak napisałaś, że już po to myślałam, że urodziłaś 😂
To życzę aby się samo rozkręciło 😉 Ja jutro wizyta u gin 39+0 i zobaczymy co mi powie na tą szyjkę, czy już jakieś rozwarcie jest 😁 Bo moja mała to się wgl nie spieszy, cały czas siedzi i tylko się wierci. W dzień kobiet nawet z narzeczonym podziałaliśmy by coś ruszyło, wczoraj kręcenie biodrami, drażnienie brodawek i nic, nie zamierza wyjść, a za tydzień w czwartek termin 😜

Patii jak w sobotę w południe robili mi usg to Mały waga 3700 a urodził się 3450.
Wczoraj wróciliśmy do domu.
Jakiś taki dziwny i trudny wieczór.
Ja chyba za bardzo sfrustrowana, mój Love chce się wszystkiego nauczyć a ja go ciągle obsztorcowuję😔 Taki zajęty Małym, że w końcu go w nocy tak "bawił" że nie spaliśmy wszyscy 😳 eh.. Okropna jestem.
Córa brata przyjęła super, zachwycona torebką, którą jej sprezentował (Mamiś, skąd On tyle wie o mnie? 😁)
I mówi mi, nie jest taki zły jak myślałam 😂 nawet ubranka do snu mu wybrała👌 oby tak dalej.
Ooo, to faktycznie różnica, aż o 250 gram. No ale w usg to tylko pomiary, a dzieci mogą się rodzic mniejsze lub większe, także już się nie przejmuje tak tą wagą 🙂

Ooo, jaka kochana 🥰

O kurde, jak napisałaś, że już po to myślałam, że urodziłaś 😂
To życzę aby się samo rozkręciło 😉 Ja jutro wizyta u gin 39+0 i zobaczymy co mi powie na tą szyjkę, czy już jakieś rozwarcie jest 😁 Bo moja mała to się wgl nie spieszy, cały czas siedzi i tylko się wierci. W dzień kobiet nawet z narzeczonym podziałaliśmy by coś ruszyło, wczoraj kręcenie biodrami, drażnienie brodawek i nic, nie zamierza wyjść, a za tydzień w czwartek termin 😜
Mój ginekolog zaleca seks codziennie żeby coś podziałało😂 także jak wczoraj nic nie było to dzisiaj X 2 musisz 😂😂😂

reklama
Mój ginekolog zaleca seks codziennie żeby coś podziałało😂 także jak wczoraj nic nie było to dzisiaj X 2 musisz 😂😂😂
Niestety nie jestem w stanie uprawiać seksu codziennie, bo w środku jestem tak ciasna i opuchnieta w trakcie ciąży ( w 3 trymestrze) , że sprawia mi to ból, więc po jednym razie mam całe wejście obolale i muszę smarować maścią, a nie chce w trakcie porodu mieć krocza szczypiącego, bo będzie kosmos boleć 😋

Do góry