reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Dzięki Wam 👍😍już zamówiłam oba termoforki zobaczymy który się sprawdzi. Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest bo i skąd 🤷🏻‍♀️. Zobaczymy co z tego wyjdzie narazie był masaż i kolejna wersja poszedł spać 😂 nie posiadamy się że szczęścia oby tak dalej zobaczymy dzisiejsza nocka!
Dzisiaj nawet kangurowanie nie pomogło 😢
Nerwy niestety nieuniknione chciałabym mu ulżyć nie wiem jak. Musiałam go oddać Mężowi bo się aż popłakałam. Zrobiłam się przez tą ciążę taka beksą że szok 🙄
Ja przez całą ciążę właśnie z emocjami na luzie, owszem, nerwowa byłam, wkurzałam się często bez powodu, ale w ogóle nie płakałam. A ostatnie 2 tygodnie to jakiś dramat, wyję codziennie. Dzisiaj wzięłam moją nastolatkę na rozmowę i całą przeryczałam 😳😳 wcześniej też płakałam, wczoraj to samo, jutro jadę badania zrobić i mam nadzieję, że tam się nie rozkleję 🤣🤣

reklama
Dzięki Wam 👍😍już zamówiłam oba termoforki zobaczymy który się sprawdzi. Nawet nie wiedziałam że coś takiego jest bo i skąd 🤷🏻‍♀️. Zobaczymy co z tego wyjdzie narazie był masaż i kolejna wersja poszedł spać 😂 nie posiadamy się że szczęścia oby tak dalej zobaczymy dzisiejsza nocka!
Dzisiaj nawet kangurowanie nie pomogło 😢
Nerwy niestety nieuniknione chciałabym mu ulżyć nie wiem jak. Musiałam go oddać Mężowi bo się aż popłakałam. Zrobiłam się przez tą ciążę taka beksą że szok 🙄
Vanes nie wiem które hormony i nastroje gorsze, ale chyba te po porodzie jednak.
Ja to listonoszowi otwierałam i płakałam 🙄😁
Już sobie notuję te pomysły na kołki i pierdziochy.
Oczywiście, żeby za różowo nie było to mój synuś siku jeszcze nie zrobił, prosiły położne aby zwrócić uwagę po nocy. Smulka była i to 3 razy juz w sumie a siku nie ma😔 i już się denerwuję

To ja kupiłam sobie specjalne kompresy żelowe na piersi, można je i mrozić aby zrobić okłady zimne, i podgrzać w mikrofali by zrobić okłady ciepłe 😉 I jednocześnie nie trzeba kupować dziecku termoforku, bo te kompresy świetnie się sprawdza 😊 Moja przyjaciółka mi je poleciła i też biorę je do szpitala. Niżej podaje linka do nich.

Ojeeej, w końcu się doczekałaś 😍 Gratulacje kochana ❤️ Poród faktycznie trudny, ale ważne, że szczęśliwie się zakończyło i już masz to za sobą. Teraz dużo odpoczywaj i ciesz się synkiem 😊

No to wagę ma ładną jak na 37+3, wcale nie mało 🙂 Moja 36+4 miała 3050g, dzisiaj 38+3, a w czwartek wizyta, więc jestem ciekawa ile będzie ważyć 😊
U mnie dobrze, na razie nic się nie zapowiada. Zero przepowiadających, jedynie 3 razy twardnienia w ciągu dnia z lekkim bólem podbrzusza jak na okres. Także na razie czekamy w dwupaku.
Która ma teraz najbliższy termin porodu?
Ja mam na 18.03, jeszcze półtorej tygodnia 😁 Wiem, że Monia ma ten sam dzień terminu co ja 😜😑 Ciekawe czy polecimy teraz terminami czy misz masz 😀

Hahahaha, to Ty w szpitalu faktycznie odpoczniesz, wierzę 😅 Będziesz miała chwilę dla siebie, bo dziecko i tak będzie w większości spało 😀

Chwila dla siebie w szpitalu to tylko przy laktatorze 😂😂

No to wagę ma ładną jak na 37+3, wcale nie mało 🙂 Moja 36+4 miała 3050g, dzisiaj 38+3, a w czwartek wizyta, więc jestem ciekawa ile będzie ważyć 😊
U mnie dobrze, na razie nic się nie zapowiada. Zero przepowiadających, jedynie 3 razy twardnienia w ciągu dnia z lekkim bólem podbrzusza jak na okres. Także na razie czekamy w dwupaku.
Która ma teraz najbliższy termin porodu?
Ja mam na 18.03, jeszcze półtorej tygodnia 😁 Wiem, że Monia ma ten sam dzień terminu co ja 😜😑 Ciekawe czy polecimy teraz terminami czy misz masz
Chyba ja - 15.03 :) ale my się nie spieszymy, dalej nic się nie dzieje, zero boli itp. Więc może być, że do pierwszego dnia wiosny będziemy w dwupaku ❣️

reklama
Do góry