reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ciąża donoszona już na szczęście, więc jak będzie się coś dziać to będzie dobrze 😊 W każdym bądź razie będziemy trzymać kciuki za prawidłowe i szybkie rozwiązanie, gdyby Cię w nocy dopadło 😘
Udało mi się wyciszyć chociaż nocka ciężka w środę mam usg to się dowiem czy wcześniej się spodziewać porodu ale już dziś w końcu skończę pakować torbę czas najwyższy 😊

reklama
A teraz pomyśl jak dziecko na nich będzie się pocić na dłuższą metę 😉.
Ja używam w domu Canpol one są i dla dzieci i dla kobiet- wielofunkcyjne polecam a mam porównanie z e szpitalnymi masakra na tamtych to wstawałam zlana potem 😬.
Źle napisałam, podkład pod prześcieradło dałam. Ale ściągnęłam go, dzisiaj dam podkład poporodowy z Seni mam. To co dałam to jest podkład do przewijania, dziecko na tym nie będzie mi leżało ani spało, broń Boże. Tylko z tego będę korzystała w szpitalu w trakcie przewijania, żeby nie zasiusialo łóżka czy czegoś 😉

Też śpię na podkładzie już pod prześcieradłem jakby poleciało, bo mam nowy narożnik a ponoć wody płodowe strasznie niszczą tapicerkę.
U mnie 38+3 - już nie wiem co robić, wczoraj przechodziłam tyle że uhuhu, chodziłam po schodach, zjadłam ostre, kawę pije, i coś miałam trochę skurcze ale usnęłam i już było po zawodach.
Mąż nie chce wspomóc seksem bo się boi. A ja juz jestem bardziej zdesperowana by się zaczęło bo się naczytałam o wywoływaniu i zdecydowanie wolałabym tego bardzo uniknąć.
Kiedy wywoływanie? Jak samo nie pójdzie.
Ale to dadzą Ci oksytocyne i pójdzie. Nie na sie czego bać.

Ja włożyłam podkład pod kości prześcieradło. Jakby odeszły mi wody to szkoda byłoby mi łóżka bo mamy narożnik i tu materaca nie wymienię samego. Nie czuje tego podkładu tak włożonego. Ja też nie chce wywolywania i dwoje się i troje by samo ruszyło.

Miłego dnia, jest piękne słońce

Źle napisałam, podkład pod prześcieradło dałam. Ale ściągnęłam go, dzisiaj dam podkład poporodowy z Seni mam. To co dałam to jest podkład do przewijania, dziecko na tym nie będzie mi leżało ani spało, broń Boże. Tylko z tego będę korzystała w szpitalu w trakcie przewijania, żeby nie zasiusialo łóżka czy czegoś 😉
☺️

Kiedy wywoływanie? Jak samo nie pójdzie.
Ale to dadzą Ci oksytocyne i pójdzie. Nie na sie czego bać.

W środę mam się stawić ale czy będą od razu działać czy będę dzień czekać to tego nie wiem. Mnie bratowa nastraszyła że miała z pierwszą wywołanie , i po wielu godzinach męczarni skończyło się na cc. Już głowa od tego myślenia pęka 🤷‍♀️

Ja włożyłam podkład pod kości prześcieradło. Jakby odeszły mi wody to szkoda byłoby mi łóżka bo mamy narożnik i tu materaca nie wymienię samego. Nie czuje tego podkładu tak włożonego. Ja też nie chce wywolywania i dwoje się i troje by samo ruszyło.

Miłego dnia, jest piękne słońce
No ja bym też chciała by wszystko zaczęło się samo. Dzisiaj mam 36+3, więc jeszcze 3 dni i ciąża donoszona, więc zacznie się sprzątnie, spacery itp 😁 Wczoraj już byłam z narzeczonym na godzinnym spacerku bo pogoda przepiękna, słoneczko świeciło 😍 Dzisiaj tak samo jest, chciałam iść na spacer ale jednak dziś sobie jeszcze daruje 😉 Choć ciężko siedzieć w domu jak na dworze tak pięknie 😫 ale jeszcze się nachodzę z malutką, akurat będzie wiosna, później lato 😄

No ja bym też chciała by wszystko zaczęło się samo. Dzisiaj mam 36+3, więc jeszcze 3 dni i ciąża donoszona, więc zacznie się sprzątnie, spacery itp 😁 Wczoraj już byłam z narzeczonym na godzinnym spacerku bo pogoda przepiękna, słoneczko świeciło 😍 Dzisiaj tak samo jest, chciałam iść na spacer ale jednak dziś sobie jeszcze daruje 😉 Choć ciężko siedzieć w domu jak na dworze tak pięknie 😫 ale jeszcze się nachodzę z malutką, akurat będzie wiosna, później lato 😄
Ja, też odliczam do 37plus0 z oszczędzaniem się, ale już tylko będzie ten dzień 37plus 0 i zaczynam sprzątać, chociaż ja planowa cc więc też w sumie bym wolała już dotrzymać bo tak to nieplanowany termin jednak stres będzie.

U mnie ciąża już donoszona 😄ale nie zaczynam żadnych działań przyspieszających😉 na poczatku ciazy zrezygnowałam z pracy zawodowej ale pozatym całą ciążę w domu jestem aktywna w miarę swoich możliwości (oczywiście nie dzwigam i nie wykonuje ciężkich prac) ale sprzatanie spacery itp. to codzienność niczego nie zmieniam😉 wszystko przyjdzie w swoim czasie😅

reklama
U mnie ciąża już donoszona 😄ale nie zaczynam żadnych działań przyspieszających😉 na poczatku ciazy zrezygnowałam z pracy zawodowej ale pozatym całą ciążę w domu jestem aktywna w miarę swoich możliwości (oczywiście nie dzwigam i nie wykonuje ciężkich prac) ale sprzatanie spacery itp. to codzienność niczego nie zmieniam😉 wszystko przyjdzie w swoim czasie😅
Ja to nawet nie chce przyspieszać jak będzie 37plus 0,tylko normalnie żyć, czyli w domu porobić więcej, bo teraz po prostu od razu plecy bolą albo twardnienia brzucha jak zrobię byle co, w 37plus 0 nie będę miała wyrzutów sumienia ze cos robiłam a nie ze nie uważałam i się nie oszczędzałam. U mnie dziś 35plus 3. Jeszcze 1,5tyg😱🙈

Do góry