reklama
Mama_Mii2021
Fanka BB :)
Hejka, ja tak mam że nawydzieram się na tego mojego męża a on nic się nie odzywa. Czasami to aż mi się go szkoda robiHej dziewczyny! Czy też tak macie, że jak Was mąż czy partner wkurzy to jest płacz przez kilka godzin? Mój jak mi rano napsuje krwi, to cały dzień mam przeplakany, czuję się samotna, jego moje łzy nie ruszają, tym bardziej fakt, że jestem w 37 + 5 tc.
Jak jest u Was? To wina hormonów, czy mój po prostu jest jakimś potworem?
Mama_Mii2021
Ja biorę rogaliki z czekoladą bo bez nich nie przetrwam. Aaa i herbatnikiDziewczyny, jakie przekąski bierzecie do szpitala? Bo ja na razie kupiłam biszkopty i herbatniki i oczywiście gumy do żucia wezmę, ale nie wiem co może się jeszcze przydać
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Zabiorę na pewno czekoladę, po porodzie wpieprzę całąDziewczyny, jakie przekąski bierzecie do szpitala? Bo ja na razie kupiłam biszkopty i herbatniki i oczywiście gumy do żucia wezmę, ale nie wiem co może się jeszcze przydać
Saszetki DayUp, wafle ryżowe, pieczywo żytnie pełnoziarniste z Lidla, jakąś pastę warzywną , masło orzechowe (juz mam fajne w tubce), może trochę owoców, kawę rozpuszczalną i mleko w małych opakowaniach - jak znajdę to takie 200 ml, i może kabanosy.
Na patologię ciąży wysyłają przy wywoływaniu porodu. Tam Cię przyjmują i dostajesz cewnik/oksytocynę, czy tam inne rzeczy do wywołania. Jeśli akcja porodowa się rozkręca, to wtedy przerzucają na porodówkę i potem na salę poporodową.A co się dzieje jeżeli mogę spytać ze wysyłają na patologie? Musimy być silne.
Ja już wszystko przeżyje, tylko żeby moje dziecko dostało szybko odpowiednią opiekę. Też tak myślę że organizm świetnie wie kiedy, lecz tylko bardzo bym chciała żeby samo się stało. I sądzę że organizm jest na tyle sprytny ze przez stres się człowiek teraz blokuje
Ja jestem spakowana do porodu plus mam dodatkowe dwie koszule nocne, legginsy, skarpetki, majtki, staniki, maszynki do golenis, żel pod prysznic zwykły (na po porodzie mam dziecięcy), tak, żeby jeszcze 3-4 dni na patologii mieć jak się ogarnąć. Biorę też korki do uszu, słuchawki i czytnik ebooków, żeby móc się odizolować - mam szczęście do babek mocno chrapiacych albo oglądających TV, a ja w ogóle TV nie oglądam od 13 lat i na pewno nie zamierzam zaczynać z jakimś M jak Mdłości (bez urazy, ja po prostu nie cierpię telenowel). Choć ostatnio jakaś pani w oburzeniu żądała, żebym się dorzuciła do TV, to ją wyśmiałam (cały czas byłam w słuchawkach i oglądałam Netflixa albo czytałam).Wiem, że to najmniejszy problem ale nawet spakowana jestem jak do porodu. A tu wizja szpitala na horyzoncie...
Uff, ja już na wykończeniu z pakowaniem,chyba dzisiaj będę już na etapie, że zostaną mi tylko bieżące rzeczy.
Nadja_n
Ja w 1 ciąży plus 12kg,w ciągu 1 miesiąca wróciłam do wagi sprzed ciąży albo mniej bo karmienie tak wpływało a teraz to tylko 7kg na plusie aż dziwne bo jestem starsza o 15lat zobaczymy ile jeszcze mi przybędzie, cc za 3,5tygodnia.A dziewczyny jak wyglądała wasza waga tuż po porodzie dużo od razu z was zeszło w poprzednich ciążach?
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Po porodzie ze starszą nigdy nie wrócilam do wagi sprzed.A dziewczyny jak wyglądała wasza waga tuż po porodzie dużo od razu z was zeszło w poprzednich ciążach?
Po drugim w ciągu 8 tygodni zjechałam do wagi startowej.
Teraz mam na plusie 6 kg, więc spodziewam się, że po porodzie bezpośrednio będę lżejsza niż waga startowa
Mary2094
Zabiorę na pewno czekoladę, po porodzie wpieprzę całą
Saszetki DayUp, wafle ryżowe, pieczywo żytnie pełnoziarniste z Lidla, jakąś pastę warzywną , masło orzechowe (juz mam fajne w tubce), może trochę owoców, kawę rozpuszczalną i mleko w małych opakowaniach - jak znajdę to takie 200 ml, i może kabanosy.
Na patologię ciąży wysyłają przy wywoływaniu porodu. Tam Cię przyjmują i dostajesz cewnik/oksytocynę, czy tam inne rzeczy do wywołania. Jeśli akcja porodowa się rozkręca, to wtedy przerzucają na porodówkę i potem na salę poporodową.
Ja jestem spakowana do porodu plus mam dodatkowe dwie koszule nocne, legginsy, skarpetki, majtki, staniki, maszynki do golenis, żel pod prysznic zwykły (na po porodzie mam dziecięcy), tak, żeby jeszcze 3-4 dni na patologii mieć jak się ogarnąć. Biorę też korki do uszu, słuchawki i czytnik ebooków, żeby móc się odizolować - mam szczęście do babek mocno chrapiacych albo oglądających TV, a ja w ogóle TV nie oglądam od 13 lat i na pewno nie zamierzam zaczynać z jakimś M jak Mdłości (bez urazy, ja po prostu nie cierpię telenowel). Choć ostatnio jakaś pani w oburzeniu żądała, żebym się dorzuciła do TV, to ją wyśmiałam (cały czas byłam w słuchawkach i oglądałam Netflixa albo czytałam).
Uff, ja już na wykończeniu z pakowaniem,chyba dzisiaj będę już na etapie, że zostaną mi tylko bieżące rzeczy.
Czyli pewnie połóżą mnie w środę i pytanie czy od razu zaczną działać czy będę czekać. O to jest pytanie
Poladd1234
Z synem 10kg po 3 dniach jak do domu wróciłam to waga z przed ciąży 56kg z córką 9kg a po swoja waga 56kg zobaczymy jak teraz będzie.A dziewczyny jak wyglądała wasza waga tuż po porodzie dużo od razu z was zeszło w poprzednich ciążach?
reklama
Niedługo mama
A zaopatrzyłyście się w sterylizator? Czy uważacie to za zbędny gadżet