reklama
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Witaj z nami.Witam wszystkie przyszłe mamy, sama mam termin na 17.03.21r. I chciałabym się poradzić w sprawie pierwszego kombinezonu dla noworodka. Pierwsze dni z maluchem za dużo się nie wychodzi na dwór i pogoda w marcu może być różna. Szukam więc jakiegoś cieńszego kombinezonu ale albo wyświetlają mi się pajace albo prawdziwe kombinezony zimowe. A niestety nie mogę sobie pozwolić na rajd po galeriach handlowych, a po zdjęciach nie jestem w stanie ocenić grubości i jakości. Czy poleciłybyście mi coś konkretnie?
Mi się udało kupić od dziewczyny superowy bawełniany kombinezon, dwuwarstwowy, taki, że spokojnie do fotelika może być. Zewnętrzna warstwa to grubsza dresówka, środkowa- cienka dzianina bawełniana. Do tego w foteliku jest śpiworek.
A z ciekawości, dlaczego uważasz, że z takim maluchem się dużo nie wychodzi? Za czasów mojego pierwszego porodou mowili, żeby po dwóch tygodniach wychodzić, a mnie krocze bardzo bolało, to rzeczywiście tak wyszłam. Przy drugiej córce na pierwszym spacerze byłam następnego dnia po wyjściu ze szpitala i jeśli nie będę miała cesarki, to dokładnie tak samo wyjdę z małą na dwór. Chyba, że będzie 20* mrozu, jak nie to będziemy codziennie.
O kurczę!! Dobrze, że trafiłaś akurat dzisiaj do lekarza! Naprawdę wcale mnie nie cieszy, że Ci wykrakałam szybki poród. Trzymaj się tam mocno, musi być wszystko dobrze!!Dziewczyny jestem poddenerwowana, dostałam skierowanie do szpitala, postąpiło u małej wodonercze, mamy przyczynę ubywania wód płodowych, prawdopodobnie ciąża będzie rozwiazywana aby nerka podjęła pracę i nie obumarła. Trzymajcie kciuki aby podjęła ta pracę..
Nadja_n
Fanka BB :)
Ja moja pierwsza core rodziłam w niemczech i mnie wygonili na spacer 2 dni po porodzie, wózki i rzeczy szpitalne i na spacera mróz, to był 16luty 2006r.pamietam zima jak teraza ja po porodzie i poszłam, mama i teściowa nie mogły uwierzyć w to że 2 dni po porodzie w taka zimę mnie ze szpitala wysłali, zanim nas wypisali do domu oficjalnie po porodzie.Witaj z nami.
Mi się udało kupić od dziewczyny superowy bawełniany kombinezon, dwuwarstwowy, taki, że spokojnie do fotelika może być. Zewnętrzna warstwa to grubsza dresówka, środkowa- cienka dzianina bawełniana. Do tego w foteliku jest śpiworek.
A z ciekawości, dlaczego uważasz, że z takim maluchem się dużo nie wychodzi? Za czasów mojego pierwszego porodou mowili, żeby po dwóch tygodniach wychodzić, a mnie krocze bardzo bolało, to rzeczywiście tak wyszłam. Przy drugiej córce na pierwszym spacerze byłam następnego dnia po wyjściu ze szpitala i jeśli nie będę miała cesarki, to dokładnie tak samo wyjdę z małą na dwór. Chyba, że będzie 20* mrozu, jak nie to będziemy codziennie.
O kurczę!! Dobrze, że trafiłaś akurat dzisiaj do lekarza! Naprawdę wcale mnie nie cieszy, że Ci wykrakałam szybki poród. Trzymaj się tam mocno, musi być wszystko dobrze!!
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Ja bym pewnie też wyszła od razu, ale nie mogłam chodzićJa moja pierwsza core rodziłam w niemczech i mnie wygonili na spacer 2 dni po porodzie, wózki i rzeczy szpitalne i na spacera mróz, to był 16luty 2006r.pamietam zima jak teraza ja po porodzie i poszłam, mama i teściowa nie mogły uwierzyć w to że 2 dni po porodzie w taka zimę mnie ze szpitala wysłali, zanim nas wypisali do domu oficjalnie po porodzie.
PS: mam córkę też z 2006, ale z sierpnia
Nadja_n
No to nieźle kochana to mamy 15latki i teraz niedługo małe bejbisie bedaJa bym pewnie też wyszła od razu, ale nie mogłam chodzić
PS: mam córkę też z 2006, ale z sierpnia
Mary2094
Witaj z nami.
O kurczę!! Dobrze, że trafiłaś akurat dzisiaj do lekarza! Naprawdę wcale mnie nie cieszy, że Ci wykrakałam szybki poród. Trzymaj się tam mocno, musi być wszystko dobrze!!
Jednak jadę dziś ze skierowaniem bo juz w nerwach jestem i już mnie brzuch od tego rozbolał
Nadja_n
Pewnie Jedz kochanateż bym tak zrobiła. Czekamy na wiesciJednak jadę dziś ze skierowaniem bo juz w nerwach jestem i już mnie brzuch od tego rozbolał
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Już przeszłam 11latkę i noworodka, teraz muszę przejść 15 latkę, 3,5 latkę i noworodkaNo to nieźle kochana to mamy 15latki i teraz niedługo małe bejbisie beda
Pewnie, jedź dzisiaj!! Jak masz się denerwować to lepiej być już pod opieką lekarzy!!Jednak jadę dziś ze skierowaniem bo juz w nerwach jestem i już mnie brzuch od tego rozbolał
Patii26
Ja też będę z małą chodzić codziennie na południowe spacerki, może nie od razu w pierwszym tygodniu, ale po tygodniu to już zamierzam spacerowaćJa moja pierwsza core rodziłam w niemczech i mnie wygonili na spacer 2 dni po porodzie, wózki i rzeczy szpitalne i na spacera mróz, to był 16luty 2006r.pamietam zima jak teraza ja po porodzie i poszłam, mama i teściowa nie mogły uwierzyć w to że 2 dni po porodzie w taka zimę mnie ze szpitala wysłali, zanim nas wypisali do domu oficjalnie po porodzie.
reklama
Mama_Mii2021
Przed nami jeszcze godzina lotu do Warszawy. Jak narazie dobrze się czuje. Zobaczymy jak będzie dalej...