Ja też mam do 20 marca, dotrwamy chociaż do 1ego34+3, termin 20 marca. Mam wcześniej rodzić ale wolałabym nie aż o tyle wcześniej.
Skurcze mam ciągle, ale nieregularne, za to mała się wygina i nie mogę ani zasnąć ani nic.
Mam skurcz, a potem ta zaczyna kankana i tak do kolejnego skurczu...
reklama
U mnie ilość wód ok w normie a mała rusza się tak ospale, albo ja mało ją czuję (łożysko na przedniej ścianie) . Pani kazała liczyć ruchy jak słabe to na ktg. A co zrobic jak mała pod wieczór zaczyna się dopiero uaktywniać. Jutro przychodzi do mnie położna to pogadam z nią o tym.Jutro rano pewnie się dowiesz,a tyle wody pilas pisalasTrzymam kciuki,jakby nie było będzie dobrze na tym etapie ciazy
Mnie moja, też powiedziała że mało i zachodzę w głowę czy w normie ale skoro dwa razy pytalam czy ok tz że w normie.
Nie znałam tego wskaźnika AFI, za tydzień o to zapytam.
Ale myślę że ok bo mała się sporo rusza a przy za małej ilości dziecko dużo się nie rusza tak opisane w necie.
Chcialam napisać na 20 marca. Ja w tamtym tygodniu miałam jazdę z tymi skurczami a jako że ja mam za sobą poród przedwczesny to lekarz kazał mi brać nospe 3x2 brałam jeszcze magnez 2x1 i przez 3-4 dni praktycznie leżałam, tylko po córkę do przedszkola chodziłam. Przeszło narazie.Ja też mam do 20 marca, dotrwamy chociaż do 1ego
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Ostatnio byłam prawie 3 tygodnie temu, to ważyła niecałe 1800 gramów, teraz nie wiem, idę w środę za tydzień.Ooo, to mamy podobny termin, 2 dni różnicy No oby poród się nie zaczął, oby to tylko przepowiadające, bo jeszcze mamy czas. Oby minęły. A mała czuje skurcze więc dlatego buszuje. A ile mała waży już?
Życzę spokojnej nocki
Magnez też biorę, nospy nie, w sumie na szczęście około 2 się uspokoiło, ale jak coś będzie się działo to będę dzwonić do mojej ginekolożki, ona przyjmuje w środy i piątki. Fajnie wiedzieć, że jest ktoś z moim terminemChcialam napisać na 20 marca. Ja w tamtym tygodniu miałam jazdę z tymi skurczami a jako że ja mam za sobą poród przedwczesny to lekarz kazał mi brać nospe 3x2 brałam jeszcze magnez 2x1 i przez 3-4 dni praktycznie leżałam, tylko po córkę do przedszkola chodziłam. Przeszło narazie.
Ja akurat obie moje dziewczyny urodziłam dobrze po terminie, jedną 12 dni, drugą tydzień.
Niedługo mama
Fanka BB :)
U mnie też łożysko na przedniej ścianie, małego w dzień trochę czuje ale najwięcej tak jak Ty wieczorem, pytałam lekarza o liczenie ruchów, czy mam to robić powiedział, że nie, bo każde dziecko ma inną aktywność inne pory snu itp i nie liczę bo jak mam się stresować, że się mniej rusza niż u kogo innego to wolę poprostu obserwowac te wieczorne czy są codziennie.U mnie ilość wód ok w normie a mała rusza się tak ospale, albo ja mało ją czuję (łożysko na przedniej ścianie) . Pani kazała liczyć ruchy jak słabe to na ktg. A co zrobic jak mała pod wieczór zaczyna się dopiero uaktywniać. Jutro przychodzi do mnie położna to pogadam z nią o tym.
M
Monini92
Gość
No ciekawe, która pierwsza ale jest mi mega ciężko, bardzo dokucza mi lędźwiowy i brak snu, a mały niesamowicie szaleje, brzuch mi mega faluje prawie nonstop, młodszy syn się śmieje, że potrafię taniec brzuchaOoo, ciekawe, która z nas pierwsza urodzi Też masz dzisiaj 34+5? A kiedy masz wizytę? I ile Twoje dzieciątko waży i w jakim tyg?
Tak dzisiaj mam dokładnie 34+5, wizytę mam w czwartek, już nie mogę się doczekać, bo na ostatniej nic mi lekarz nie powiedział ile mały waży i mierzy, teraz zapytam. Zajął się miedniczną nerkową dziecka, bo poprzednio wyszły nieprawidłowości, sercem no i zmianą torbieliwą, którą mam przy łożysku.
Ostatnią wagę dziecka miałam podaną w 27tc+6 mały ważył wtedy 1189g.
M
Monini92
Gość
Ja bym chciała wytrzymać przynajmniej do 8.03, bo 7.03 nam chrzciny u dziecka mojego brata, chciałabym tam być, a później mogę iść rodzićTak, ciekawe która z nas będzie pierwsza, bo jeszcze Monia ma też termin na 18.03 ja też bym luty chciała utrzymać a w marcu mogę już rodzic
No ja dziś mojego lekarza tak wypytywałam, że heja hahaha
karoo-kp
Mama Jagodzianki
No weź! Bo przegram zakład sama ze sobąWychodzę do domu. Wód jest w normie, przy badaniu wyglądają jakby było ich mało, ale dziecko jeszcze po pomiarze wychodzi na to ze ma w czym pływać. I zapraszają spowrotem już na poród jutro mam wizytę u swojego lekarza
reklama
Mary2094
Fanka BB :)
No weź! Bo przegram zakład sama ze sobą
Nie mów hop