reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja też się czuję bezużyteczna, ta pandemia mnie dodatkowo dobija, u nas nic nieczynne, idzie zglupiec🤷‍♀️
Moje zgagi są, kosmiczne, brzuch jeszcze mega wysoko, u mnie zostało 6 tygodni do cc.
Ciężko będzie wytrzymać🤷‍♀️🙉✊
Mam tak samo od kilku dni czuje się na maksa bezużyteczna i dodatkowo brzydka ! I mam wrażenie że zawsze już taka zostanę :) achh te hormony

A i jeszcze ostatnia kurtka w którą się mieściłam się porwała ;) kupować nową na być może 1,5 miesiąca ? Chyba będę chodzić w męża .
Polecam płaszczyki z alpaki albo z podróbek alpaki-są ciepłe, mięciusie i się rozciągają 😁 ja mam podróbkę i po zdjęciu z siebie wraca do mniejszego rozmiaru 😊

Mam tak samo od kilku dni czuje się na maksa bezużyteczna i dodatkowo brzydka ! I mam wrażenie że zawsze już taka zostanę :) achh te hormony
A ja się czuje dobrze, w domu staram się dużo odpoczywać i jak już to robię to zawsze w pozycji pół leżącej bądź leżącej, wtedy mi nic nie doskwiera, z brzuchem jest wszystko dobrze i nie boli. Jednak jak tylko siedzę przez dłuższą chwilę zgięta bądź wyprostowana to boli mnie mięsień nad pępkiem jakbym miała zakwasy po porządnym treningu, boli jak diabli a jak mała zacznie się wybijać w tym miejscu ( a to jej ulubione miejsce na wybijanie się 😅) to o matko jak boli. Także odpoczywam, obowiązki swoje wypełniam ( obiadki, lekkie sprzątanie, segregowanie ubranek małej itp), ale oszczędzam się, bo mam tak, że jak zacznę coś robić więcej, sprzątać tu i tam tak jak w sobotę, to mi potem słabo i niedobrze i wtedy jestem kompletnie nie do życia. Na szczęście mam super faceta, który sprząta w domu, jeździ na zakupy itp. i robił to samo przed ciążą, więc nie mam co na niego narzekać, bo pomocny jest 🥰

A co do zgagi, kuźwa! Od dwóch tygodni to mam taką zgagę dosłownie po wszystkim, szczególnie wieczorem jak się położę, że tak jak mi wcześniej mleko pomagalo tak teraz mogę wypić i dwie szklanki i nic 😭 Taki ból, że normalnie żołądek mi wypali.. Za tydzień mam wizytę u gin, to zapytam go o coś na zgagę.

I co dziewczyny, kosmetyki dla dziecka już kupione? Ja już kupiłam. Więc może napiszecie co kupiłyście, z jakiej firmy i do czego? 😄

Ale czasami po prostu człowiek chce trochę ponarzekać do innych, którzy zrozumieją 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ja dzisiaj wyprasowałam wszystkie ciuszki, które mam wyprane dla alienki, w tym tygodniu będę prać kolejne (i oby ostatnie) partie 😉
Ja muszę się w końcu zmobilizować i poprać ubranka, a później poprasować. Jeszcze nic nie zrobiłam, odkładam na później, a tu czasu coraz mniej🙈 Tłumaczę tym, że czekam na komodę, a jej ciągle nie ma, zamówiłam 14.01.😁 Może w tym tygodniu dotrze😅

reklama
I która już spakowana? Ja będę się pakować w przyszłym tygodniu, w tym tyg sobie wszystko skompletuje i tak do maks połowy lutego chce być spakowana 😁
Jeśli którejś się chcę to może napisać co bierze do szpitala, ile sztuk, zawsze fajnie sobie zobaczyć czy wszystko się napisało na swojej 😁 ja mam trochę spora listę, ale muszę ją ukrócić, bo po rozmowie z siostrą mojego narzeczonego, która rodziła rok temu w maju w tym szpitalu co ja, to kilka rzeczy mi niepotrzebnych bo w szpitalu mają a po co przynosić zarazki do domu 😜 Ja Wam też później napisze o kosmetykach i liście 😁

Do góry