reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Ja przed ciążą już trzymałam dietę ze względu na chorobę Hashimoto (wyeliminowałam z diety produkty przetworzone oraz z białym cukrem w składzie i gluten-po którym miałam problemy gastryczne) oraz alergie pokarmowe (na laktozę oraz jaja kurze). Jadłam o wiele więcej owoców, dużo mniej warzyw, o wiele więcej tłustych potraw (uwielbiałam np. smalec czy domowej produkcji wędzony boczek)😋. W ogóle nie jadałam wieczorami - często ostatnim posiłkiem był dla mnie obiad - jakoś przeważnie nie byłam potem głodna. Obecnie ostatni posiłek jem przeważnie do godz. 22:00-same warzywa, na przedostatni posiłek jem warzywa z kaszą gryczaną (lub owsianą) - rano mam cukier w normie 😁 Miałabym wielki problem z jedzeniem stricte w nocy i cieszę się, że nie muszę😄 Musiałam zapanować nad cukrem, bo groziło mi przyjmowanie insuliny (właśnie przez wysokie wartości poranne)😒
A białe pieczywo?zupełnie nie jesz?
Pytam bo wolę ciemne ale w niemczach ogólnie tragedia z dobrym chlebem😩😩bialego wiecej

Ostatnia edycja:
reklama
A białe pieczywo?zupełnie nie jesz?
Pytam bo wolę ciemne ale w niemczach ogólnie tragedia z dobrym chlebem😩😩bialego wiecej
Mam o tyle szczęście, że moja mama (po zobaczeniu składu chleba bezglutenowego ze sklepu) piecze mi bułki wielozbożowe 😄 ale często też zastępuje pieczywo kaszą - głównie gryczaną😄jest szybka w przygotowaniu i mi przynajmniej, nie działa źle na poziom cukru😁

Byłam dziś u ortopedy i zmierzył mi spojenie łonowe, bo na tyle mnie ostatnio bolało, że ledwo chodziłam, nie mówiąc o przekręcaniu się w nocy z boku na bok. Rozeszło się na 8mm, a dopuszczalne jest max 10mm...Jestem w 27 tygodniu, czyli jeszcze 3 miesiące, a już prawie jestem przy tym maxie 😩

Byłam dziś u ortopedy i zmierzył mi spojenie łonowe, bo na tyle mnie ostatnio bolało, że ledwo chodziłam, nie mówiąc o przekręcaniu się w nocy z boku na bok. Rozeszło się na 8mm, a dopuszczalne jest max 10mm...Jestem w 27 tygodniu, czyli jeszcze 3 miesiące, a już prawie jestem przy tym maxie 😩
Kochana współczuję tego bólu. I co Ci ortopeda zlecił??

@Mary2094 Ty kiedyś pisałaś o jakiś czopkach nie clortimazolum(mam uczulenie) na grzybice pochwy?
Nie mogę tego posta znalesc możesz mi podać nazwę co Ci pomogło, za dużego wyboru w ciąży chyba nie ma.
A ja znowu chyba mam bo swędzenie, sama masc nie pomaga 😩
Nawet jak na receptę to. Podaj nazwę powiem lekarzowi,zeby mi wypisal.

@Mary2094 Ty kiedyś pisałaś o jakiś czopkach nie clortimazolum(mam uczulenie) na grzybice pochwy?
Nie mogę tego posta znalesc możesz mi podać nazwę co Ci pomogło, za dużego wyboru w ciąży chyba nie ma.
Gynazol - krem dopochwowy, aplikujesz aplikatorem do środka i to tam sobie działa :-)

A jak Twój cukier?😉

Kochana współczuję tego bólu. I co Ci ortopeda zlecił??
Ćwiczenia dla ciężarnych na rwę kulszową i bóle miednicy zmniejszają mi bóle, więc mam je wykonywać, ale jeżeli spojenie łonowe nie przestanie boleć, lub nagle zacznie bardziej doskwierać mam zgłosić się na pomiar i polegiwać.
Niestety nikt mi nie powie, czy rozeszło mi się na te 8mm i już tak zostanie, czy będzie się systematycznie powiększało...

reklama
A moj cukier nisko, na czczo 77, 1h po wypiciu - 120 a 2h - 86. Więc na tyle dobrze ze chociaz nie mam cukrzycy. Ale za to hurtowe ilości magnezu przyjmuje, jest różnica bo nie biore przez to żadnych rozkurczowych i brzucho jest ok
To super z cukrem😃 nie rozumiem za bardzo o co chodzi z tym brzuchem, mi też co jakiś czas robi się twardy ale nic mnie nie boli, więc w sumie nic nie biore oprócz witamin ciążowych. A Ty miałaś jakieś bóle?

Do góry