reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Ja kocham tylko Mała w brzuszku ale nie stan ciąży, po prostu odliczam tygodnie bo czuje się jak obłożnie chora, nonstop cos, pęcherz mnie dobija,grzybica też już byla🙈
Ja tak samo już czekam aż będzie 38tc 😂 teraz to mi robi ciągłe jakieś fiki miki, jak kontrolowali mnie w szpitalu na usg to non stop zmieniała pozycje, z główkowej na poprzeczną np. I potem kopie matkę po wszystkim czym się da 😂 czasem w nocy nie da pospać bo wypycha ręce ze aż na brzuchu widać. Ja musze tez profilaktycznie brać urosept bo mam w domu żeby pęcherz nie nawrócił.

reklama
Ja tak samo już czekam aż będzie 38tc 😂 teraz to mi robi ciągłe jakieś fiki miki, jak kontrolowali mnie w szpitalu na usg to non stop zmieniała pozycje, z główkowej na poprzeczną np. I potem kopie matkę po wszystkim czym się da 😂 czasem w nocy nie da pospać bo wypycha ręce ze aż na brzuchu widać. Ja musze tez profilaktycznie brać urosept bo mam w domu żeby pęcherz nie nawrócił.
Ale to codziennie ten urosept?

Moje dziecię szaleje w brzuchu, no będzie wywijas. Dziewczyny pisały że potem miały spokojniutkie dzieci jak takie same były w brzuszkach.
U mnie dokuczliwie twardnienie brzucha. Chyba sporo na tle nerwowym niestety. Staram się brać magnez. Póki szyjka długa to mam nadzieję że będzie ok. Z córką też dokuczał mi ten twardy brzuch.

Na pęcherz też biorę urosept itd. Same badanie wychodzi ok. Czekam jeszcze na posiew.

Ja, jutro znowu wizyta i ponowne picie glukozy tym razem po 1h i po 2h.tu w Berlinie miałam w piątek to badanie glukozy po 1h noi dziś dzwonili że 200czy 200cos😩😩😩😩 A, norma poniżej 180 więc powtórka testu tym razem po 1 h i potem po 2h.
No jeszcze mi tego brakuje cukrzycy w ciąży.
Na 6h przed piciem tego glukozy w nocy jadłam,wiec test do powtorzenia🙈
A te dziewczyny co macie cukrzycę ciążowa to dieta czy od razu insulina?
Przy okazji Mocz mi zbada i ten nieszczęsny pęcherz oraz zobaczy czy grzybicy nie ma.

Ja, jutro znowu wizyta i ponowne picie glukozy tym razem po 1h i po 2h.tu w Berlinie miałam w piątek to badanie glukozy po 1h noi dziś dzwonili że 200czy 200cos😩😩😩😩 A, norma poniżej 180 więc powtórka testu tym razem po 1 h i potem po 2h.
No jeszcze mi tego brakuje cukrzycy w ciąży.
Na 6h przed piciem tego glukozy w nocy jadłam,wiec test do powtorzenia🙈
A te dziewczyny co macie cukrzycę ciążowa to dieta czy od razu insulina?
Przy okazji Mocz mi zbada i ten nieszczęsny pęcherz oraz zobaczy czy grzybicy nie ma.
A na czczo ile miałaś cukru? Od 8 do 14 h nie powinno się nie jeść przed badaniem. U mnie za wysoka wartość na czczo, reszta ok. Wiec wizyta u diabetologa, badanie cukru w domu i dieta. Idzie to ogarnąć nie jest tak źle.😉

A na czczo ile miałaś cukru? Od 8 do 14 h nie powinno się nie jeść przed badaniem. U mnie za wysoka wartość na czczo, reszta ok. Wiec wizyta u diabetologa, badanie cukru w domu i dieta. Idzie to ogarnąć nie jest tak źle.😉
Ja tego nie kumam bo ja, miałam badanie tylko po 1h od wypicia glukozy a przed Glukoza nie miałam pobrania, dopiero po 1h od wypicia glukozy (mieszkam w Niemczech) dziś zadzwonili że ten cukier za wysoki i jutro rano już będzie test jak w Polsce na czczo, po 1h i po 2h.
Widać inne mają metody, ale wyszło za wysoko i trzeba powtórzyć a jadła 6h wcześniej, więc też źle jak czytam(8-12h)nie wolno jeść. Jutro mam o 9:30wiec ostatni posiłek zjem okolo 20ej.
A jaka masz dietę w skrócie czego najbardziej nie można jeść na pewno slodyczy🙈a tak to?

reklama
Ja tego nie kumam bo ja, miałam badanie tylko po 1h od wypicia glukozy a przed Glukoza nie miałam pobrania, dopiero po 1h od wypicia glukozy (mieszkam w Niemczech) dziś zadzwonili że ten cukier za wysoki i jutro rano już będzie test jak w Polsce na czczo, po 1h i po 2h.
Widać inne mają metody, ale wyszło za wysoko i trzeba powtórzyć a jadła 6h wcześniej, więc też źle jak czytam(8-12h)nie wolno jeść. Jutro mam o 9:30wiec ostatni posiłek zjem okolo 20ej.
A jaka masz dietę w skrócie czego najbardziej nie można jeść na pewno slodyczy🙈a tak to?
Tak widac że inną metodę mają. Ja nie mogę mieć przerwy w niejedzeniu dłuższej niż 6 h bo rano mam cukier ponad normę 😨 w dzień musze jesc co 2 h ale małe ilości, diabetolog mi zaznaczyła ile czego. Generalnie mogę jeść wszystko ale słodkiego faktycznie malutkie porcję np. Na raz 2 landrynki lub np 1/ 3 pączka😅mi tam na słodkim aż tak nie zależy bardziej się bałam o owoce 😉pozatym bezpośrednio przed spaniem musze jesc i w nocy tez coś muszę przegryźć🙊

Do góry