reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A Ech🙈cukrzyca ciazowa:92 na czczo, 211 po 1h i 164 po 2h😩wszystkie trzy wyniki przekroczone😱😱😱
We wtorek diabetolog, nie mam pojęcia w życiu nie miałam problemu z cukrem, zero cukrzyków w rodzinie.
A już mi wszystko jest😩😩😩najgorzej wkurza mnie dyskomfort z pęcherzu czy to pieczenie od pecherza czy od grzybicy nie wiem.
Mocz na posiew wysłany, czekam na wynik.
Clortimalozulm masc nie pomaga a czopki mnie uczulają.
W piątek nie było grzybków bo mialam sprawdzane.
O cukrzycy nie mam pocięcia, już dietę od dzis wprowadziłam, mam nadzieję ogarnę to, zresztą w wtorek diabetolog.
Moje wyniki bardzo podobne do twoich od miesiąca mam dietę i mierze cukry a za tydzień się okaże czy insulina wkroczy bo mam teleporade.Dasz radę też byłam przerażona ,ale jakoś w końcu ogarnęłam to i wiem co mniej więcej mogę i o której godzinie.

Dziewczyny, czy ciągnęły was pachwiny teraz jakoś? Dziś to mnie ciągnie i kłuje w tych pachwinach że aż ciężko chodzić, przy leżeniu jest ok.
Mnie pachwiny ciągną i bolą jak kilka razy źle wstanę z łóżka, czyli tak od razu z pleców, napinając mięśnie brzucha. Odkąd wyrobiłam sobie nawyk wstawania bokiem z podpieraniem się rękoma, to mam spokój z ciągnięciami 😊
Powinno się wstawać bez napinania brzucha też ze względu na te mięśnie, które lecą pionowo od mostka do pachwin-w ciąży rozchylają się troszkę na boki, żeby zrobić miejsce dla brzuszka, a przez mocne napinanie ich przy wstawaniu uciekają jeszcze bardziej i po porodzie nie zawsze chcą wrócić na miejsce.

Dziewczyny, czy ciągnęły was pachwiny teraz jakoś? Dziś to mnie ciągnie i kłuje w tych pachwinach że aż ciężko chodzić, przy leżeniu jest ok.
Mnie w pierwszej ciąży przy chodzeniu ciągnęły i panika była z 2 razy i sprawdzanie w szpitalu czy ok.
W obecnej ciąży póki co nie ciągną.

Moje wyniki bardzo podobne do twoich od miesiąca mam dietę i mierze cukry a za tydzień się okaże czy insulina wkroczy bo mam teleporade.Dasz radę też byłam przerażona ,ale jakoś w końcu ogarnęłam to i wiem co mniej więcej mogę i o której godzinie.
To ile razy mierzysz te cukry jak to wygląda, ja wszystkiego się w pon rano dowiem u diabetologa.
Znowu muszę pić glukoze bo on chce swoje wyniki miec😱ja póki co dieta od wczoraj ale jeszcze tak nie wiem wszystkiego co jeść a czego nie.
U mnie ta cukrzyca musiała zrobić się mniej więcej w połowie ciąży,bo jeszcze w pazdzierniku połowie Badałam cukier na czczo i miałam 82 a teraz 92🙈
A Twoja dzidzia jak rośnie? Większa jest?
Moja w 24plus 1 miała wage 712g.
Dziś jestem 25plus 1.
Usg mam za 2 tygodnie.

Ostatnia edycja:
To ile razy mierzysz te cukry jak to wygląda, ja wszystkiego się w pon rano dowiem u diabetologa.
Znowu muszę pić glukoze bo on chce swoje wyniki miec😱ja póki co dieta od wczoraj ale jeszcze tak nie wiem wszystkiego co jeść a czego nie.
U mnie ta cukrzyca musiała zrobić się mniej więcej w połowie ciąży,bo jeszcze w pazdzierniku połowie Badałam cukier na czczo i miałam 82 a teraz 92🙈
A Twoja dzidzia jak rośnie? Większa jest?
Moja w 24plus 1 miała wage 712g.
Dziś jestem 25plus 1.
Usg mam za 2 tygodnie.
Moja 24 i 2 dni 780 ale od początku była starsza o 5 dni.Cukry mierze rano na czczo i po obiedzie i kolacji.Troche czasu mi to zajęło żeby wiedzieć co jeść teraz od paru dni jest w normie.Ja mam na czczo w normie zawsze a gorzej po posiłkach.Moje wyniki to 86-211-189😱.Byłam przerażona tymi wynikami bo często sprawdzałam glukoze na czczo i czasami była nawet poniżej normy a tu takie coś ..

Moja 24 i 2 dni 780 ale od początku była starsza o 5 dni.Cukry mierze rano na czczo i po obiedzie i kolacji.Troche czasu mi to zajęło żeby wiedzieć co jeść teraz od paru dni jest w normie.Ja mam na czczo w normie zawsze a gorzej po posiłkach.Moje wyniki to 86-211-189😱.Byłam przerażona tymi wynikami bo często sprawdzałam glukoze na czczo i czasami była nawet poniżej normy a tu takie coś ..
Moja mała z brzuszka
też o 3 dni do przodu od początku.
Daj znać po konsultacji, bo ciekawa jestem co Ci diabetolog powie po tej miesięcznej diecie. No na czczo wcześniej u mnie też norma była do połowy ciąży, a teraz jednak powyżej.

reklama
Mnie pachwiny ciągną i bolą jak kilka razy źle wstanę z łóżka, czyli tak od razu z pleców, napinając mięśnie brzucha. Odkąd wyrobiłam sobie nawyk wstawania bokiem z podpieraniem się rękoma, to mam spokój z ciągnięciami 😊
Powinno się wstawać bez napinania brzucha też ze względu na te mięśnie, które lecą pionowo od mostka do pachwin-w ciąży rozchylają się troszkę na boki, żeby zrobić miejsce dla brzuszka, a przez mocne napinanie ich przy wstawaniu uciekają jeszcze bardziej i po porodzie nie zawsze chcą wrócić na miejsce.
Może faktycznie bo raz pamiętam o tym a raz nie i wstaje różnie z tego łóżka, ale bardziej mam wrażenie że córka na coś gdzieś naciska bo czuje boksowanie w brzuchu 😂

Do góry