reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

No to zawsze 2 tys nie już 2,5 , ale mówię kasa w tym wypadku nie jest istotna. Ja też czekam i zrobię pewnie. Tak, generalnie wysyłają do Stanów, ale też czytałam że chyba i do Chin . To kiedy masz badanie ?
No co ty nigdzie tego nie wysyłają za granice 😀 normalnie w laboratorium genetycznym to robią, nie wiem ile może być w Polsce 1, 3? Ja na zwykły pappa czekam 2 tyg na opracowanie 😛

reklama
Ja mam pięcioro sióstr ( wszystkie waga od 50 do 57 kg i po dwójce dzieci po prostu dobre geny po mamie ) i brata. W sierpniu robiłam urodziny synowi 3 latka skończył a że mam dużą rodzinę to było 36 osób w mojej rodzinie lubimy się po gościć i dobrze zjeść zaś z męża strony jedna szwagierka jest specyficzna nie bardzo za nią przepadam może z 60 parę kg waży ale ma tendencje do tycia. Wyobraźcie sobie siedzę z siostrami i wcinamy na co mamy ochotę a ta tekst do nas na cały głos ,, Boże ile wy potraficie zjeść! cały czas tylko jecie i jecie" oczywiście wszyscy na nas i śmiech! Siostra sypnęła tylko tekst lepiej sobie się podobać niż byle komuś...co za tupet ale cóż rodziny się nie wybiera 😉

No co ty nigdzie tego nie wysyłają za granice 😀 normalnie w laboratorium genetycznym to robią, nie wiem ile może być w Polsce 1, 3? Ja na zwykły pappa czekam 2 tyg na opracowanie 😛
Hm... Być może masz racje. Nie chce mi się zagłębiać 😛, ale te testy są teraz różne, różnych firm o różnym zakresie. Jak jest dobry lekarz podpowie, który warto wykonać , bo one różnią się między sobą, NIFTY pro raczej dalej wysyłają do Hongkongu. Nifty chyba robili w Pl, ale czułość była słabsza, wiec wysyłają próbki do Hongkongu, do ich centrum, Inne ,że w Stanach, a niektóre juz nie wysyłają ,tylko w PL. Być może mam już mniej aktualne informacje 🤷‍♀️

Hm... Być może masz racje. Nie chce mi się zagłębiać 😛, ale te testy są teraz różne, różnych firm o różnym zakresie. Jak jest dobry lekarz podpowie, który warto wykonać , bo one różnią się między sobą, NIFTY pro raczej dalej wysyłają do Hongkongu. Nifty chyba robili w Pl, ale czułość była słabsza, wiec wysyłają próbki do Hongkongu, do ich centrum, Inne ,że w Stanach, a niektóre juz nie wysyłają ,tylko w PL. Być może mam już mniej aktualne informacje 🤷‍♀️
Tak, jak ja się dowiadywałam o nifty, to też słyszałam, że do Stanów wysyłają.

I jak ta podusia? Bo ja dzisiaj sobie też zamówiłam taką 😀
A zamawiałaś może tą Super MAMI? Ja mam, wiesz no niby Ona przeznaczona dla osób wysokich, co mnie ucieszyło. Jak przyszła to wiadomo, ja pokrowiec od razu do prania, ale miałam problem ze zdjęciem i założeniem. Zamek jakiś w jednym miejscu wadliwy. 🙄 Trochę to takie wiesz wrrr. Jeszcze nad nią pracuję, aby się ubiła ładniej i była do mnie dostosowana. Aby mieć na niej głowę -mi za wysoko trochę, wiec układam ją wyżej, no to wtedy mogłaby być jeszcze dłuższa. Pokrowce można dokupić ,wiec tym się nie martwię, ogólnie na prawdę fajna jest, jak leżę sobie nawet to układam, kombinuję i zawsze fajnie się ułożę. Mówię, nawet mój ją polubił hehe 😁 Brałam teraz białą w serduszka: turkusowe, niebieskie i beżowe.

reklama
Do góry