reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Hej dziewczyny. Owulacja w 16 dniu cyklu 28 sierpnia kiedy moge iść na bete [emoji23][emoji23] już się nie mogę doczekać czy cos jest czy jednak nie [emoji2960][emoji2960]
Ja bylam okolo 5 dni przed miesiączka w 14 dc owulacja, cykle 28 dni i beta nic nie pokazała 3 dni pozniej juz była podwyzszona. Takze nie spiesz sie bo moze nic nie pokazac jeszcze, proponuje w dniu miesiaczki jednak najbardziej wiarygodna.

reklama
Uff, póki co anatomicznie wszystko w porządku z dzidziusiem, ma 6.1cm, przezierność karkowa 1.8, kość nosowa jest. Badania trwało z 20 minut, a pokazał mi anatomicznie wszystkie części ciała bobasa, pomierzyl i sprawdził pępowine :) miałam robione tylko przez brzuch ale nie ukrywam że trochę mnie bolało bo doktor przyciskał dość mocno :)
To super! Teraz tylko niech rosnie spokojnie 😃 kurcze już też chciałabym być po, a jeszcze 4h do badania, już mnie żołądek boli że stresu...

Uff, póki co anatomicznie wszystko w porządku z dzidziusiem, ma 6.1cm, przezierność karkowa 1.8, kość nosowa jest. Badania trwało z 20 minut, a pokazał mi anatomicznie wszystkie części ciała bobasa, pomierzyl i sprawdził pępowine :) miałam robione tylko przez brzuch ale nie ukrywam że trochę mnie bolało bo doktor przyciskał dość mocno :)
Ja sie wlasnie tego obawiam ostatnio bąbelek sie nie chcial ułożyć do zmierzenia i tez mnie męczył tylko mialam dopochwowo robione usg i musiał tam "pogrzebać" no nic przyjemnego 🤷‍♀️
Az ci zazdroszcze ze juz jestes po 😊 ja tylko czekam do jutra i pozniej to juz nie bede tak myslala 13 tc to juz jestes w miare bezpieczny czas także juz aby do przodu 😜

Mi lekarz robił badanie przez brzuch. Założyłam sukienkę. Majtki przykrył taką tam flizeliną czy czymś takim. Ale też słyszałam, że jak słabo widać to robi się usg „dowcipne” 😉

U mnie bardzo słabo było widać... Lekarka aż tłukła mnie po brzuchu żeby dzidziuś się ruszył i odwrócił... W pewnym momencie miałam wrażenie że aż się poddenerwowała i atmosfera nie była fajna :/

U mnie bardzo słabo było widać... Lekarka aż tłukła mnie po brzuchu żeby dzidziuś się ruszył i odwrócił... W pewnym momencie miałam wrażenie że aż się poddenerwowała i atmosfera nie była fajna :/
To słabo, mój też troche wtedy tak jakby sie poddenerwowal ale dalej żartował wiec na luzie... Ja sie polozylam czekam na badanie a on mi zaczął cos opowiadac i wkoncu mowi dobra bo my gadu gadu a badanie czeka 😜

Mnie tez te co już miałam robione przez brzuch bolały bo mocno dociskała. Zobaczymy jak będzie na prenatalnych.

Co do sikania to tak chodzę co po chwile. Ale w poprzednich ciążach tez tak miałam a końcówka to była jakaś masakra. szukałam tylko toalet jak byłam w mieście czy gdziekolwiek. Gdziekolwiek jechaliśmy przystanki co po chwile. Uciążliwe to było.

reklama
Do góry