reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny mam głupie pytanie [emoji23] czy badania prenatalne mialyscie wyłącznie przez brzuch czy zdarzają się sytuacje że lekarz "dogląda" dopochwowo? Pytam bo nie mam pojęcia co założyć na badanie, wolałabym nie ubierać spodni bo czuje się w nich niekomfortowo, a nie wiem czy sukienka bedzie ok?
Miałam tak i tak, bo Dzidziol się nie chciał obrócić uparciuch. W pierwszej ciąży miałam dwa USG prenatalne u dwóch różnych lekarzy i wszystko dało radę przez brzuch, więc nie wiadomo jak Twoja Dzidzia będzie współpracować [emoji846]

reklama
Dziewczyny mam głupie pytanie 😂 czy badania prenatalne mialyscie wyłącznie przez brzuch czy zdarzają się sytuacje że lekarz "dogląda" dopochwowo? Pytam bo nie mam pojęcia co założyć na badanie, wolałabym nie ubierać spodni bo czuje się w nich niekomfortowo, a nie wiem czy sukienka bedzie ok?
Mi lekarz robił badanie przez brzuch. Założyłam sukienkę. Majtki przykrył taką tam flizeliną czy czymś takim. Ale też słyszałam, że jak słabo widać to robi się usg „dowcipne” 😉

Dziewczyny jakby któraś chciała podobny smak do oscypka z mleka pasteryzowanego to polecam taki serek 😀😁 oscypek to nie jest ale kurczę z braku laku można sobie conieco wyobrazić 😀😂kupione w lidlu 😀
image.jpg

Dziewczyny, od jakiegoś tygodnia mam tzw "kapcia" W ustach, na końcu jezyka zaraz przy wędzidełku. Jakby po wymiotami ale nie wymiotuje, może że 4 razy mi się zdarzyło.
Nie jestem w stanie wypić tabletki. Tylko widzę jakaś tabletkę od razu gardło mi się zacieśnia i koniec. Nie wypije. Ledwo wypijam rano Letrox i wieczorem kwas foliowy i to tylko dlatego ze to są malutkie tabletki. Od początku ciąży piłam Femibion, od tygodnia już nie dam rady. Tylko włożę tabletkę do ust od razu ciągnie mnie na wymioty. Mam przyjmować nospe 3 razy dziennie jednak idę mi się wypić tylko pół tabletki i to popijając sokiem żeby nie czuć smaku. Od zawsze miałam problem z dużymi tabletkami ale teraz nawet tych malutkich nie jestem w stanie przełknąć. I co tu robić?
Ja zaraz po wymiotach jem śniadanie i od razu wszystkie tabletki biorę żeby nie zwrócić. Przegryzam ren.nie i do 9 jest ok potem muszę popić herbatą ale tak się potem bujam do wieczora z tym uczuciem i tak zjem krakersa czy paluszka i dopóki mi nie podchodzi do gardła to mam spokój a tak to coś zagryzam.Wiem o czym mówisz bo tak funkcjonuje jakbym nie mogła 😂

Dziewczyny mam głupie pytanie 😂 czy badania prenatalne mialyscie wyłącznie przez brzuch czy zdarzają się sytuacje że lekarz "dogląda" dopochwowo? Pytam bo nie mam pojęcia co założyć na badanie, wolałabym nie ubierać spodni bo czuje się w nich niekomfortowo, a nie wiem czy sukienka bedzie ok?
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi 😊 trzymajcie za mnie kciuki bo o 9 mam prenatalne i stres jak stąd do kosmosu 🙈

U mnie USG było przez brzuch i dołem też. Nawet kazał dłonie pod pupę podkładać, ale u mnie wyszły problemy i chciał lepiej zobaczyć. ;-) ;)

Powodzenia! :yes:

reklama
Do góry