reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A jak u Was jest z robieniem siku? Faktycznie latacie co chwilę?
Ja w dzien nie zauważam tego że częściej ale za to w nocy tragedia 4 razy sie budze z pełnym pęcherzem...

Jutro mam prenatalne 🥴 stres jest jak nie wiem pierwszy raz bede robic i nie wiem czego sie spodziewac...

Mdlosci mam juz duzo mniejsze, muli ale nie tak bardzo...

Jutro z OM rowno 12 tygodni minie a z ostatniego usg 12w4d

Sprawdzalam jak mialam z dziecmi to tydzien roznicy bylo u jednego i u drugiego do konca.

Co do cukrzycy ciążowe na Facebooku jest fajny profil cukrzyca ciążowa i jeszcze jeden nt przepisów, mozna się dużo dowiedzieć a dziewczyny chętnie doradzają. Jeśli rani jest za wysoki to albo dieta i np zmienić chleb na IG albo zastąpić to czymś innym bo zazwyczaj od chleba rano wywala. Trzeba pamiętać żeby zjeść coś małego zaraz przed snem i pilnować przerw między posiłkami. Jak się nie udaje to insulina i będzie opanowane 😉

O kurde, ale rozumiem że 3 główne posiłki a reszta to np mały jogurt czy jabłko? Nie wyobrażam sobie co dwie godziny jeść, ale dla Dzidziola wszystko
Żeby cukier utrzymywał się w normie samo jabłko podwyższy. Trzeba łączyć z na białek i dobrymi tłuszczami. Czyli jabłko jogurt naturalny i kilka orzechów.

Co do cukrzycy ciążowe na Facebooku jest fajny profil cukrzyca ciążowa i jeszcze jeden nt przepisów, mozna się dużo dowiedzieć a dziewczyny chętnie doradzają. Jeśli rani jest za wysoki to albo dieta i np zmienić chleb na IG albo zastąpić to czymś innym bo zazwyczaj od chleba rano wywala. Trzeba pamiętać żeby zjeść coś małego zaraz przed snem i pilnować przerw między posiłkami. Jak się nie udaje to insulina i będzie opanowane 😉
Zależy też jaki chleb się kupi. Jedne tylko z nazwy są razowe żytnie. A w składzie mają płatki ziemniaczane bądź słód jęczmienny albo nawet miód. Niektóre osoby mają wyższy po nabiale typu serek wiejski.

Zależy też jaki chleb się kupi. Jedne tylko z nazwy są razowe żytnie. A w składzie mają płatki ziemniaczane bądź słód jęczmienny albo nawet miód. Niektóre osoby mają wyższy po nabiale typu serek wiejski.
Dokładnie każda osoba i każdy organizm reaguje inaczej na dane jedzenie wiec każdy jednak to indywidualna sprawa.

Dziewczyny jakby któraś chciała podobny smak do oscypka z mleka pasteryzowanego to polecam taki serek 😀😁 oscypek to nie jest ale kurczę z braku laku można sobie conieco wyobrazić 😀😂kupione w lidlu 😀Zobacz załącznik 1170986
Uwielbiam go jest pyszny.

A co do pęcherza to od trzech dni wstaję raz nad ranem, więc progress. Wcześniej z dwa trzy razy w nocy

Uff, póki co anatomicznie wszystko w porządku z dzidziusiem, ma 6.1cm, przezierność karkowa 1.8, kość nosowa jest. Badania trwało z 20 minut, a pokazał mi anatomicznie wszystkie części ciała bobasa, pomierzyl i sprawdził pępowine :) miałam robione tylko przez brzuch ale nie ukrywam że trochę mnie bolało bo doktor przyciskał dość mocno :)

reklama
Hej dziewczyny. Owulacja w 16 dniu cyklu 28 sierpnia kiedy moge iść na bete [emoji23][emoji23] już się nie mogę doczekać czy cos jest czy jednak nie [emoji2960][emoji2960]

Do góry