reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
A jak u Was jest z robieniem siku? Faktycznie latacie co chwilę?
Ja w dzien nie zauważam tego że częściej ale za to w nocy tragedia 4 razy sie budze z pełnym pęcherzem...

Jutro mam prenatalne 🥴 stres jest jak nie wiem pierwszy raz bede robic i nie wiem czego sie spodziewac...

Mdlosci mam juz duzo mniejsze, muli ale nie tak bardzo...

Jutro z OM rowno 12 tygodni minie a z ostatniego usg 12w4d

Sprawdzalam jak mialam z dziecmi to tydzien roznicy bylo u jednego i u drugiego do konca.

Co do cukrzycy ciążowe na Facebooku jest fajny profil cukrzyca ciążowa i jeszcze jeden nt przepisów, mozna się dużo dowiedzieć a dziewczyny chętnie doradzają. Jeśli rani jest za wysoki to albo dieta i np zmienić chleb na IG albo zastąpić to czymś innym bo zazwyczaj od chleba rano wywala. Trzeba pamiętać żeby zjeść coś małego zaraz przed snem i pilnować przerw między posiłkami. Jak się nie udaje to insulina i będzie opanowane 😉

O kurde, ale rozumiem że 3 główne posiłki a reszta to np mały jogurt czy jabłko? Nie wyobrażam sobie co dwie godziny jeść, ale dla Dzidziola wszystko
Żeby cukier utrzymywał się w normie samo jabłko podwyższy. Trzeba łączyć z na białek i dobrymi tłuszczami. Czyli jabłko jogurt naturalny i kilka orzechów.

Co do cukrzycy ciążowe na Facebooku jest fajny profil cukrzyca ciążowa i jeszcze jeden nt przepisów, mozna się dużo dowiedzieć a dziewczyny chętnie doradzają. Jeśli rani jest za wysoki to albo dieta i np zmienić chleb na IG albo zastąpić to czymś innym bo zazwyczaj od chleba rano wywala. Trzeba pamiętać żeby zjeść coś małego zaraz przed snem i pilnować przerw między posiłkami. Jak się nie udaje to insulina i będzie opanowane 😉
Zależy też jaki chleb się kupi. Jedne tylko z nazwy są razowe żytnie. A w składzie mają płatki ziemniaczane bądź słód jęczmienny albo nawet miód. Niektóre osoby mają wyższy po nabiale typu serek wiejski.

Zależy też jaki chleb się kupi. Jedne tylko z nazwy są razowe żytnie. A w składzie mają płatki ziemniaczane bądź słód jęczmienny albo nawet miód. Niektóre osoby mają wyższy po nabiale typu serek wiejski.
Dokładnie każda osoba i każdy organizm reaguje inaczej na dane jedzenie wiec każdy jednak to indywidualna sprawa.

Dziewczyny jakby któraś chciała podobny smak do oscypka z mleka pasteryzowanego to polecam taki serek 😀😁 oscypek to nie jest ale kurczę z braku laku można sobie conieco wyobrazić 😀😂kupione w lidlu 😀Zobacz załącznik 1170986
Uwielbiam go jest pyszny.

A co do pęcherza to od trzech dni wstaję raz nad ranem, więc progress. Wcześniej z dwa trzy razy w nocy

Uff, póki co anatomicznie wszystko w porządku z dzidziusiem, ma 6.1cm, przezierność karkowa 1.8, kość nosowa jest. Badania trwało z 20 minut, a pokazał mi anatomicznie wszystkie części ciała bobasa, pomierzyl i sprawdził pępowine :) miałam robione tylko przez brzuch ale nie ukrywam że trochę mnie bolało bo doktor przyciskał dość mocno :)

reklama
Hej dziewczyny. Owulacja w 16 dniu cyklu 28 sierpnia kiedy moge iść na bete [emoji23][emoji23] już się nie mogę doczekać czy cos jest czy jednak nie [emoji2960][emoji2960]

Do góry