reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
U mnie chiński kalendarz sprawdził się kilkukrotnie w 100%, ale okres i owulacja wypadała w miesiącu danej płci. Np. Okres we wrześniu w miesiącu na dziewczynkę a owulacja w październiku też w miesiącu na dziewczynkę. No i wyszly bliźniaczki.
Ewentualnie okres i owulacja w tym samym miesiącu.
Teraz okres w maju w miesiącu na dziewczynkę a owulacja w czerwcu w miesiącu na chłopca. Wg prenatalnych będzie dziewczynka  Może miesiąc, w którym wypada okres przed owu też ma znaczenie :rolleyes2:

Zawile napisałam. 😅

Przywykłam do codziennych plamień, co wizyta w toalecie. Jednak wczoraj sporo więcej popłynęło i na czerwono.
Gdyby nie to, że weekend i wizyta we wtorek, pewnie już bym się stawiła u lekarza.
Ktoś jeszcze wizytuje we wtorek? U nas 13+2.
Ja we wtorek mam prenatalne A wizytę jutro. Już stresik łapie

Z tego, co dziewczyny piszą i u mnie tak samo, niestety nawet mężowie nie mogą być podczas badania/USG czy porodu.
I nie ma znaczenia czy wizyta prywatna czy na NFZ.
Chyba tylko jednak dziewczyna pisała, że może.
To szkoda. U mnie na szczęście i na wizytach i przy porodach mogą być mężowie ale dwie godziny po porodzie do domu i nie mogą wrócić odwiedzić.
ciekawe co będzie do marca bo to się wszystko tak zmienia ze szkoda gadac. Choć u nas porody rodzinne były cały czas możliwe.

Witajcie.
Co za noc, budziłam się co po chwilę. Od 5 myślałam ze zacznę już dzień ale stwierdzeniu ze nie ma co czytać na necie jeszcze zasnelam na chwile.
Boli mnie brzuch.A kaszle mnie to już w ogóle czuje go bardzo. Kłuje, ciągnie itp. Jakiś taki dziwny. Aż zaczynam się denerwować a to dodatkowo będzie powodowało ze będzie bolał.

miłego dnia Dziewczyny.
Mnie tez caly czas bolu tzn czuję go czasami bardziej czasami mniej, i tez w pachwinach. Ja mam wrazenie ze to jednak od wzdec jest nadal🤔. Ale wiadomo macica sie rozciaga to nie przejdzie bez echa

U mnie chiński kalendarz sprawdził się kilkukrotnie w 100%, ale okres i owulacja wypadała w miesiącu danej płci. Np. Okres we wrześniu w miesiącu na dziewczynkę a owulacja w październiku też w miesiącu na dziewczynkę. No i wyszly bliźniaczki.
Ewentualnie okres i owulacja w tym samym miesiącu.
Teraz okres w maju w miesiącu na dziewczynkę a owulacja w czerwcu w miesiącu na chłopca. Wg prenatalnych będzie dziewczynka  Może miesiąc, w którym wypada okres przed owu też ma znaczenie :rolleyes2:

Zawile napisałam. 😅

Przywykłam do codziennych plamień, co wizyta w toalecie. Jednak wczoraj sporo więcej popłynęło i na czerwono.
Gdyby nie to, że weekend i wizyta we wtorek, pewnie już bym się stawiła u lekarza.
Ktoś jeszcze wizytuje we wtorek? U nas 13+2.
To może czas na odpoczynek? ;) U mnie dzięki Bogu skończyły się plamienia i nie wróciły. Trochę zaczął mnie żołądek pobolewa więc odstawiłam duphaston. Narazie jest ok, więc nie biorę. Na wizycie u mojej dok planuje poprosić o luteinę. Jeśli potrzebna.

Ze się wtrącę ale trochę to głupie.
Mieszkasz z mężem pod jednym dachem a nie może wejść na wizytę podejrzeć maleństwo.
u nas na szczęście mile widziane osoby towarzyszące. I mój idzie ze mną na prenatalne. Zreszta to mój tłumacz 😂😂😂 nie no żartuje znam język ale z nerwów to chyba po polsku czasami byłoby mi ciężko się wysłowić 😏
Ja chodzę prywatnie i mąż też nie może wejść. Bez sensu ale cóż.

Co do brzucha to mnie codziennie boli. Zgłaszam lekarzowi na wizycie i każe brać magnez

Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było nie wiem czy temat się przewinął już , ale tak dużo piszecie , że nie ma szans żebym to nadrobiła ! Więc pytanko do Was :)

Chodzi mi o wózek czy zastanawiałyście się już jaki ? Ja myślę o BEBETTO Torino Si 2w1.
Może któraś z was miała z nim do czynienia lub też planuje zakup go i się przymierzała do niego i próbowała w sklepie.

Jakie opinie macie na jego temat,
Lub innego wózka marki BEBETTO ?
Ewentualnie jaki wózek możecie mi polecić ?
Szukam wózka 2w1 bądź osobno gondola i osobno spacerówka :)

Mieszkam za granicą i nie mam możliwości wypróbowania wózków z polski a chciałabym kupić wózek w polsce bo tu w Norwegii jest mega mały wybór i brzydkie 😅

Ja chodzę prywatnie i mąż też nie może wejść. Bez sensu ale cóż.

Co do brzucha to mnie codziennie boli. Zgłaszam lekarzowi na wizycie i każe brać magnez
U mnie to chyba nerwowe. Ostatnio się bardzo zdenerwowałam. Ale to naprawdę bardzo. A ja niekiedy kilka dni po reaguje na stres. Zawsze tak miałam tylko wtedy się o nic nie balam a teraz wiadomo myślę.

reklama
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było nie wiem czy temat się przewinął już , ale tak dużo piszecie , że nie ma szans żebym to nadrobiła ! Więc pytanko do Was :)

Chodzi mi o wózek czy zastanawiałyście się już jaki ? Ja myślę o BEBETTO Torino Si 2w1.
Może któraś z was miała z nim do czynienia lub też planuje zakup go i się przymierzała do niego i próbowała w sklepie.

Jakie opinie macie na jego temat,
Lub innego wózka marki BEBETTO ?
Ewentualnie jaki wózek możecie mi polecić ?
Szukam wózka 2w1 bądź osobno gondola i osobno spacerówka :)

Mieszkam za granicą i nie mam możliwości wypróbowania wózków z polski a chciałabym kupić wózek w polsce bo tu w Norwegii jest mega mały wybór i brzydkie 😅
Ooo dzisiaj pytałam czy ktoś mieszka Za granicą ;) co do wózka nie pomogę. Mi się bardzo podobają cosatto. I nad nim się zastanawiam tylko nie wiem jeszcze czy trzy czy cztery koła. Nigdy wcześniej trzykołowe się nie podobały mi a ten o dziwo bardzo 🙃

Do góry