reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
U mnie chiński kalendarz sprawdził się kilkukrotnie w 100%, ale okres i owulacja wypadała w miesiącu danej płci. Np. Okres we wrześniu w miesiącu na dziewczynkę a owulacja w październiku też w miesiącu na dziewczynkę. No i wyszly bliźniaczki.
Ewentualnie okres i owulacja w tym samym miesiącu.
Teraz okres w maju w miesiącu na dziewczynkę a owulacja w czerwcu w miesiącu na chłopca. Wg prenatalnych będzie dziewczynka  Może miesiąc, w którym wypada okres przed owu też ma znaczenie :rolleyes2:

Zawile napisałam. 😅

Przywykłam do codziennych plamień, co wizyta w toalecie. Jednak wczoraj sporo więcej popłynęło i na czerwono.
Gdyby nie to, że weekend i wizyta we wtorek, pewnie już bym się stawiła u lekarza.
Ktoś jeszcze wizytuje we wtorek? U nas 13+2.
Ja we wtorek mam prenatalne A wizytę jutro. Już stresik łapie

Z tego, co dziewczyny piszą i u mnie tak samo, niestety nawet mężowie nie mogą być podczas badania/USG czy porodu.
I nie ma znaczenia czy wizyta prywatna czy na NFZ.
Chyba tylko jednak dziewczyna pisała, że może.
To szkoda. U mnie na szczęście i na wizytach i przy porodach mogą być mężowie ale dwie godziny po porodzie do domu i nie mogą wrócić odwiedzić.
ciekawe co będzie do marca bo to się wszystko tak zmienia ze szkoda gadac. Choć u nas porody rodzinne były cały czas możliwe.

Witajcie.
Co za noc, budziłam się co po chwilę. Od 5 myślałam ze zacznę już dzień ale stwierdzeniu ze nie ma co czytać na necie jeszcze zasnelam na chwile.
Boli mnie brzuch.A kaszle mnie to już w ogóle czuje go bardzo. Kłuje, ciągnie itp. Jakiś taki dziwny. Aż zaczynam się denerwować a to dodatkowo będzie powodowało ze będzie bolał.

miłego dnia Dziewczyny.
Mnie tez caly czas bolu tzn czuję go czasami bardziej czasami mniej, i tez w pachwinach. Ja mam wrazenie ze to jednak od wzdec jest nadal🤔. Ale wiadomo macica sie rozciaga to nie przejdzie bez echa

U mnie chiński kalendarz sprawdził się kilkukrotnie w 100%, ale okres i owulacja wypadała w miesiącu danej płci. Np. Okres we wrześniu w miesiącu na dziewczynkę a owulacja w październiku też w miesiącu na dziewczynkę. No i wyszly bliźniaczki.
Ewentualnie okres i owulacja w tym samym miesiącu.
Teraz okres w maju w miesiącu na dziewczynkę a owulacja w czerwcu w miesiącu na chłopca. Wg prenatalnych będzie dziewczynka  Może miesiąc, w którym wypada okres przed owu też ma znaczenie :rolleyes2:

Zawile napisałam. 😅

Przywykłam do codziennych plamień, co wizyta w toalecie. Jednak wczoraj sporo więcej popłynęło i na czerwono.
Gdyby nie to, że weekend i wizyta we wtorek, pewnie już bym się stawiła u lekarza.
Ktoś jeszcze wizytuje we wtorek? U nas 13+2.
To może czas na odpoczynek? ;) U mnie dzięki Bogu skończyły się plamienia i nie wróciły. Trochę zaczął mnie żołądek pobolewa więc odstawiłam duphaston. Narazie jest ok, więc nie biorę. Na wizycie u mojej dok planuje poprosić o luteinę. Jeśli potrzebna.

Ze się wtrącę ale trochę to głupie.
Mieszkasz z mężem pod jednym dachem a nie może wejść na wizytę podejrzeć maleństwo.
u nas na szczęście mile widziane osoby towarzyszące. I mój idzie ze mną na prenatalne. Zreszta to mój tłumacz 😂😂😂 nie no żartuje znam język ale z nerwów to chyba po polsku czasami byłoby mi ciężko się wysłowić 😏
Ja chodzę prywatnie i mąż też nie może wejść. Bez sensu ale cóż.

Co do brzucha to mnie codziennie boli. Zgłaszam lekarzowi na wizycie i każe brać magnez

Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było nie wiem czy temat się przewinął już , ale tak dużo piszecie , że nie ma szans żebym to nadrobiła ! Więc pytanko do Was :)

Chodzi mi o wózek czy zastanawiałyście się już jaki ? Ja myślę o BEBETTO Torino Si 2w1.
Może któraś z was miała z nim do czynienia lub też planuje zakup go i się przymierzała do niego i próbowała w sklepie.

Jakie opinie macie na jego temat,
Lub innego wózka marki BEBETTO ?
Ewentualnie jaki wózek możecie mi polecić ?
Szukam wózka 2w1 bądź osobno gondola i osobno spacerówka :)

Mieszkam za granicą i nie mam możliwości wypróbowania wózków z polski a chciałabym kupić wózek w polsce bo tu w Norwegii jest mega mały wybór i brzydkie 😅

Ja chodzę prywatnie i mąż też nie może wejść. Bez sensu ale cóż.

Co do brzucha to mnie codziennie boli. Zgłaszam lekarzowi na wizycie i każe brać magnez
U mnie to chyba nerwowe. Ostatnio się bardzo zdenerwowałam. Ale to naprawdę bardzo. A ja niekiedy kilka dni po reaguje na stres. Zawsze tak miałam tylko wtedy się o nic nie balam a teraz wiadomo myślę.

reklama
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było nie wiem czy temat się przewinął już , ale tak dużo piszecie , że nie ma szans żebym to nadrobiła ! Więc pytanko do Was :)

Chodzi mi o wózek czy zastanawiałyście się już jaki ? Ja myślę o BEBETTO Torino Si 2w1.
Może któraś z was miała z nim do czynienia lub też planuje zakup go i się przymierzała do niego i próbowała w sklepie.

Jakie opinie macie na jego temat,
Lub innego wózka marki BEBETTO ?
Ewentualnie jaki wózek możecie mi polecić ?
Szukam wózka 2w1 bądź osobno gondola i osobno spacerówka :)

Mieszkam za granicą i nie mam możliwości wypróbowania wózków z polski a chciałabym kupić wózek w polsce bo tu w Norwegii jest mega mały wybór i brzydkie 😅
Ooo dzisiaj pytałam czy ktoś mieszka Za granicą ;) co do wózka nie pomogę. Mi się bardzo podobają cosatto. I nad nim się zastanawiam tylko nie wiem jeszcze czy trzy czy cztery koła. Nigdy wcześniej trzykołowe się nie podobały mi a ten o dziwo bardzo 🙃

Do góry