reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Nawet go nie widać bo to podobno takie maleństwo .. lekarz dojrzał Bo chyba wiedział na co zwrócić uwagę . Jeśli chodzi o plamienia ja osobiście mam swoją dygresje na ten temat , u mnie pojawiają się jak sporo sprzątam , odkurzanie , mycie podłóg w domu , wieszanie prania zakupy .. ( w sobotę zawsze gruntownie sprzątam cały dom) a w niedziele zaczynaja się plamienia już 2x tak miałam 😫 muszę później tak ze 2 dni poleżeć i mija . Niestety w pracach domowych nie ma mnie kto wyręczać , mąż prowadzi swoją firmę wraca padnięty bardzo późno i nie mam serca go o to prosić 😫
A nie mozesz trochę przystopowac na ten czas 🤦‍♀️. Mnie tez nosi ale wolę mieć brudne podlogi niz pozniej plakac. Wiadomo ze trzeba sie bardziej oszczedzac niz normalnie, a jak sa plamienia to niestety ale powinno sie wsztrymac od takich wysiłków. Ja nie mowie że leżeć obłogiem, ale np ja robie wszystko dwa razy dluzej, powoli i zawsze najpierw mysle zanim wezme dźwignę np.
Ja mialam plamienia w pierwszej ciazy straconej na usg bylo wszystko ok czulam sie swietnie, i po wieczornym umyciu okien poronilam. Nie wiem czy to byl przypadek ale teraz moge gdybac ze gdybym nie umyla tych glupich okien moze by bylo wszystko ok 🙄
Ciaza to nie choroba ale warto poswiecic te czyste okna i podłogę...

reklama
Dzień dobry marcowe mamusie 😊
W dniu wczorajszym wypisali mnie ze szpitala. W dniu wczorajszym przebadal mnie sam ordynator który odkrył odwarstwianie kosmówki co spowodowało powstanie małego krwiaka i stąd te plamienia. Kontynuuje Duphaston 3x1 i mam prowadzić oszczędny tryb życia. O powrocie do pracy póki co mogę zapomnieć. Przy wypisie moja dzidzia miała już 9,5 mm i serducho bijące jak dzwon ❤ Chyba nadrabia stracony czas. Za 2 tygodnie kontrola i jako, że ten doktor ma też swoją klinikę będę kontynuować ciążę u niego.

Wrzucam zdjęcie z usg - może Wy potraficie powiedzieć mi gdzie ten krwiak? Szukam szukam i nie wiem...
Też mam krwiaka 12x17mm... na zdjęciu nie widać bo pewnie nie uchwycił go spokojnie musisz się oszczędzać to się wchłonie 😊

Witam wszystkich, u mnie 9 tydzień- pierwsza ciąża ;) Lekarz nie wyznaczył mi jeszcze konkretnego terminu. Wg moich obliczen 2 tydzień marca. Jestem po konizacji i troszkę się obawiam przebiegu :/

Załączniki

• received_958078681286852.jpeg
    received_958078681286852.jpeg
    76,4 KB · Wyświetleń: 81
Też mam za 3 tyg i chyba zeswiruje do tej pory..Tym bardziej że u nas nie było jeszcze serduszka i ciągle.chodzi mi po.glowie "A co jak się nie pojawi "
Nie ma co się nakręcać , będzie dobrze i wiem , ze ciężko wytrzymać . Moja następna wizyta dopiero za 3 tyg tak kazał mi przyjść ( bo niby wszystko ok ) , a ja już bym najchętniej pobiegła sprawdzić czy z fasolka jest dobrze .,, [emoji31] tez nie wiem czy wytrwam do następnej wizyty

Też mam krwiaka 12x17mm... na zdjęciu nie widać bo pewnie nie uchwycił go spokojnie musisz się oszczędzać to się wchłonie 😊
I też masz plamienia? U mnie sa od samego początku ciąży... dzisiaj pierwszy dzień 7 tygodnia i dalej... sa takie dni ze nie ma, są takie ze są mniejsze a sa też takie jak np. Dzisiaj ze sa dosyć duze. Dzisiaj to takie bardzo ciemne brązowe... kilka plamek na wkladce i sporo na papierze. Doktor mówił ze tak jeszcze będzie. To dlatego ze krwiak sie oczyszcza?

Jestem po wizycie, można uznać mnie za największego cykora i jak widać objawy które widziałam i sądziłam że oznaczają poronieni, tak w rzeczywistości nie jest. Z dzidzia jest ok, co prawda trafiłam na mało przyjemnego lekarza (trudno) ale najważniejsze że serduszko bije i maleństwo z USG dziś 10tc5d, czyli o 2 dni jakby przyspieszyło, bo powinno być dziś 10tc3d. Wyjeżdżam dziś z córkami nad jezioro, odpocząć, bo tak dłużej nie pożyje.

Ja teraz mysle o tych mdlosciach 🤔 brak ich dzis praktycznie w tej chwili wcale ich nie mam jak jutro rano bedzie dobrze to wtedy zaczne sie martwic 🤦‍♀️ juz nawet maz mowi ze lepiej zebym zygala to by bylo pewniejsze. W 3 poronieniach wlasnie mdlosci ustepowaly najpierw. Wiec moje obawy sa uzasadnione... Ale fakt jest taki ze duzo wczesniej to nastepowalo... A jak u was w 8tc?
To u mnie w 6 tyg okropne mlosci w 7 i cześć 8 nic nie było a koniec 8 i dzisiaj 9 są cały dzień i cały dzień muszę ciagle coś jeść😀usg z tydzień temu było wszytsko oki 😀

I też masz plamienia? U mnie sa od samego początku ciąży... dzisiaj pierwszy dzień 7 tygodnia i dalej... sa takie dni ze nie ma, są takie ze są mniejsze a sa też takie jak np. Dzisiaj ze sa dosyć duze. Dzisiaj to takie bardzo ciemne brązowe... kilka plamek na wkladce i sporo na papierze. Doktor mówił ze tak jeszcze będzie. To dlatego ze krwiak sie oczyszcza?
Nie miałam i nie mam plamień i oby tak zostało biorę 2x1 luteinę i 2x1 duphaston no i kazała dużo leżeć....ale pewnie to jest przyczyna plamień u Ciebie jak się oczyści to i krwiak zniknie

reklama
Do góry