reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Nawet go nie widać bo to podobno takie maleństwo .. lekarz dojrzał Bo chyba wiedział na co zwrócić uwagę . Jeśli chodzi o plamienia ja osobiście mam swoją dygresje na ten temat , u mnie pojawiają się jak sporo sprzątam , odkurzanie , mycie podłóg w domu , wieszanie prania zakupy .. ( w sobotę zawsze gruntownie sprzątam cały dom) a w niedziele zaczynaja się plamienia już 2x tak miałam 😫 muszę później tak ze 2 dni poleżeć i mija . Niestety w pracach domowych nie ma mnie kto wyręczać , mąż prowadzi swoją firmę wraca padnięty bardzo późno i nie mam serca go o to prosić 😫
A nie mozesz trochę przystopowac na ten czas 🤦‍♀️. Mnie tez nosi ale wolę mieć brudne podlogi niz pozniej plakac. Wiadomo ze trzeba sie bardziej oszczedzac niz normalnie, a jak sa plamienia to niestety ale powinno sie wsztrymac od takich wysiłków. Ja nie mowie że leżeć obłogiem, ale np ja robie wszystko dwa razy dluzej, powoli i zawsze najpierw mysle zanim wezme dźwignę np.
Ja mialam plamienia w pierwszej ciazy straconej na usg bylo wszystko ok czulam sie swietnie, i po wieczornym umyciu okien poronilam. Nie wiem czy to byl przypadek ale teraz moge gdybac ze gdybym nie umyla tych glupich okien moze by bylo wszystko ok 🙄
Ciaza to nie choroba ale warto poswiecic te czyste okna i podłogę...

reklama
Dzień dobry marcowe mamusie 😊
W dniu wczorajszym wypisali mnie ze szpitala. W dniu wczorajszym przebadal mnie sam ordynator który odkrył odwarstwianie kosmówki co spowodowało powstanie małego krwiaka i stąd te plamienia. Kontynuuje Duphaston 3x1 i mam prowadzić oszczędny tryb życia. O powrocie do pracy póki co mogę zapomnieć. Przy wypisie moja dzidzia miała już 9,5 mm i serducho bijące jak dzwon ❤ Chyba nadrabia stracony czas. Za 2 tygodnie kontrola i jako, że ten doktor ma też swoją klinikę będę kontynuować ciążę u niego.

Wrzucam zdjęcie z usg - może Wy potraficie powiedzieć mi gdzie ten krwiak? Szukam szukam i nie wiem...
Też mam krwiaka 12x17mm... na zdjęciu nie widać bo pewnie nie uchwycił go spokojnie musisz się oszczędzać to się wchłonie 😊

Witam wszystkich, u mnie 9 tydzień- pierwsza ciąża ;) Lekarz nie wyznaczył mi jeszcze konkretnego terminu. Wg moich obliczen 2 tydzień marca. Jestem po konizacji i troszkę się obawiam przebiegu :/

Załączniki

• received_958078681286852.jpeg
    received_958078681286852.jpeg
    76,4 KB · Wyświetleń: 77
Też mam za 3 tyg i chyba zeswiruje do tej pory..Tym bardziej że u nas nie było jeszcze serduszka i ciągle.chodzi mi po.glowie "A co jak się nie pojawi "
Nie ma co się nakręcać , będzie dobrze i wiem , ze ciężko wytrzymać . Moja następna wizyta dopiero za 3 tyg tak kazał mi przyjść ( bo niby wszystko ok ) , a ja już bym najchętniej pobiegła sprawdzić czy z fasolka jest dobrze .,, [emoji31] tez nie wiem czy wytrwam do następnej wizyty

Też mam krwiaka 12x17mm... na zdjęciu nie widać bo pewnie nie uchwycił go spokojnie musisz się oszczędzać to się wchłonie 😊
I też masz plamienia? U mnie sa od samego początku ciąży... dzisiaj pierwszy dzień 7 tygodnia i dalej... sa takie dni ze nie ma, są takie ze są mniejsze a sa też takie jak np. Dzisiaj ze sa dosyć duze. Dzisiaj to takie bardzo ciemne brązowe... kilka plamek na wkladce i sporo na papierze. Doktor mówił ze tak jeszcze będzie. To dlatego ze krwiak sie oczyszcza?

Jestem po wizycie, można uznać mnie za największego cykora i jak widać objawy które widziałam i sądziłam że oznaczają poronieni, tak w rzeczywistości nie jest. Z dzidzia jest ok, co prawda trafiłam na mało przyjemnego lekarza (trudno) ale najważniejsze że serduszko bije i maleństwo z USG dziś 10tc5d, czyli o 2 dni jakby przyspieszyło, bo powinno być dziś 10tc3d. Wyjeżdżam dziś z córkami nad jezioro, odpocząć, bo tak dłużej nie pożyje.

Ja teraz mysle o tych mdlosciach 🤔 brak ich dzis praktycznie w tej chwili wcale ich nie mam jak jutro rano bedzie dobrze to wtedy zaczne sie martwic 🤦‍♀️ juz nawet maz mowi ze lepiej zebym zygala to by bylo pewniejsze. W 3 poronieniach wlasnie mdlosci ustepowaly najpierw. Wiec moje obawy sa uzasadnione... Ale fakt jest taki ze duzo wczesniej to nastepowalo... A jak u was w 8tc?
To u mnie w 6 tyg okropne mlosci w 7 i cześć 8 nic nie było a koniec 8 i dzisiaj 9 są cały dzień i cały dzień muszę ciagle coś jeść😀usg z tydzień temu było wszytsko oki 😀

I też masz plamienia? U mnie sa od samego początku ciąży... dzisiaj pierwszy dzień 7 tygodnia i dalej... sa takie dni ze nie ma, są takie ze są mniejsze a sa też takie jak np. Dzisiaj ze sa dosyć duze. Dzisiaj to takie bardzo ciemne brązowe... kilka plamek na wkladce i sporo na papierze. Doktor mówił ze tak jeszcze będzie. To dlatego ze krwiak sie oczyszcza?
Nie miałam i nie mam plamień i oby tak zostało biorę 2x1 luteinę i 2x1 duphaston no i kazała dużo leżeć....ale pewnie to jest przyczyna plamień u Ciebie jak się oczyści to i krwiak zniknie

reklama
Do góry