reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Wg om byłam w 6 na wizycie...26 dni po owu a ostatni raz serduszkowalismy 2 dni wcześniej
A który tydzień jest aktualnie u Ciebie ? w ciąży z córcia dopiero serduszko zobaczyłam w 8 tc ( miałam cholernego cykora bo w pierwszej ciąży w ogóle serduszko się nie pojawiło ( poroniłam ) i ciagle to miałam w głowie , teraz od 5tc już mogłam je zobaczyć . każda ciąża jest inna , jeśli bardzo się stresujesz możesz pójść za tydzień albo za 2 tyg do lekarza [emoji8]

Ja już po wizycie, serce bije, dzisiaj dostałam skierowanie na prenatalne i kolejna wizyta 3.09 :) zobaczymy co będzie dalej, dzisiaj dowiedziałam się że zrobił mi się jakiś polip, stąd te krwawienia. Ale podobno dzieciaczkowi to nie zagraża

Dziewczyny, a ja sie strachu najadlam🤦‍♀️ cidziennie robię sobie zastrzyki w brzuch z heparyny... I juz ktorys raz igla chyba mi sie trafiła jakaś tępa. Ból niemiłosierny i nie chce wejść głębiej. Pierwszy raz mowie ok zdarzylo sie ale dzis to juz zgłupiałam. Jak tak sie czesciej bedzie zdarzac to sie całkiem zniechęcę do tych zastrzyków i bede panikowac przed ich zrobieniem a gdzie to do konca 😒

Dziewczyny, a ja sie strachu najadlam🤦‍♀️ cidziennie robię sobie zastrzyki w brzuch z heparyny... I juz ktorys raz igla chyba mi sie trafiła jakaś tępa. Ból niemiłosierny i nie chce wejść głębiej. Pierwszy raz mowie ok zdarzylo sie ale dzis to juz zgłupiałam. Jak tak sie czesciej bedzie zdarzac to sie całkiem zniechęcę do tych zastrzyków i bede panikowac przed ich zrobieniem a gdzie to do konca 😒

O jejku a czemu te zastrzyki bierzesz?

Mam mutacje genu PAI1 i VR2 problem z krzepliwością krwi. To byl prawdopodobnie powod 3 poronien.
Na poczatku tak mi gladko wchodzily a teraz nie wiem co sie dzieje 😒

Aaa, rozumiem ze robilas jakas diagnostyke w tym kierunku. Ja jedynie na dzisiejszej wizycie dostałam zalecenie Acardu na noc żeby zapobiec stanowi przedrzucawkowemu pewnie tez w kwestii rozrzedzenia krwi

reklama
Aaa, rozumiem ze robilas jakas diagnostyke w tym kierunku. Ja jedynie na dzisiejszej wizycie dostałam zalecenie Acardu na noc żeby zapobiec stanowi przedrzucawkowemu pewnie tez w kwestii rozrzedzenia krwi
Tak, po 3 poronieniach stwierdzilam ze musi cos byc nie tak, powoli doszlam do tego co stanowi problem. W sumie mam nadzieje 🤔 bo na 100 % to nikt nie powie ze to wlasnie to... Biore tez acard, juz w trakcie staran. No i suplementacja witaminami ze wzgl. tez na wysoka homocysteine 😏 . Troche tego jest u mnie a tak gdyby nie badania to w zyciu bym nie wpadła na to ze cos u mnie nie tak jest 🤭.
Niestety musimy same czesto brnąć i dochodzić badaniami prywatnie żeby stwierdzić przyczynę poronień. Szkoda bo napewbo mniej by bylo strat.

Do góry