reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Wg om byłam w 6 na wizycie...26 dni po owu a ostatni raz serduszkowalismy 2 dni wcześniej
A który tydzień jest aktualnie u Ciebie ? w ciąży z córcia dopiero serduszko zobaczyłam w 8 tc ( miałam cholernego cykora bo w pierwszej ciąży w ogóle serduszko się nie pojawiło ( poroniłam ) i ciagle to miałam w głowie , teraz od 5tc już mogłam je zobaczyć . każda ciąża jest inna , jeśli bardzo się stresujesz możesz pójść za tydzień albo za 2 tyg do lekarza [emoji8]

Ja już po wizycie, serce bije, dzisiaj dostałam skierowanie na prenatalne i kolejna wizyta 3.09 :) zobaczymy co będzie dalej, dzisiaj dowiedziałam się że zrobił mi się jakiś polip, stąd te krwawienia. Ale podobno dzieciaczkowi to nie zagraża

Dziewczyny, a ja sie strachu najadlam🤦‍♀️ cidziennie robię sobie zastrzyki w brzuch z heparyny... I juz ktorys raz igla chyba mi sie trafiła jakaś tępa. Ból niemiłosierny i nie chce wejść głębiej. Pierwszy raz mowie ok zdarzylo sie ale dzis to juz zgłupiałam. Jak tak sie czesciej bedzie zdarzac to sie całkiem zniechęcę do tych zastrzyków i bede panikowac przed ich zrobieniem a gdzie to do konca 😒

Dziewczyny, a ja sie strachu najadlam🤦‍♀️ cidziennie robię sobie zastrzyki w brzuch z heparyny... I juz ktorys raz igla chyba mi sie trafiła jakaś tępa. Ból niemiłosierny i nie chce wejść głębiej. Pierwszy raz mowie ok zdarzylo sie ale dzis to juz zgłupiałam. Jak tak sie czesciej bedzie zdarzac to sie całkiem zniechęcę do tych zastrzyków i bede panikowac przed ich zrobieniem a gdzie to do konca 😒

O jejku a czemu te zastrzyki bierzesz?

Mam mutacje genu PAI1 i VR2 problem z krzepliwością krwi. To byl prawdopodobnie powod 3 poronien.
Na poczatku tak mi gladko wchodzily a teraz nie wiem co sie dzieje 😒

Aaa, rozumiem ze robilas jakas diagnostyke w tym kierunku. Ja jedynie na dzisiejszej wizycie dostałam zalecenie Acardu na noc żeby zapobiec stanowi przedrzucawkowemu pewnie tez w kwestii rozrzedzenia krwi

reklama
Aaa, rozumiem ze robilas jakas diagnostyke w tym kierunku. Ja jedynie na dzisiejszej wizycie dostałam zalecenie Acardu na noc żeby zapobiec stanowi przedrzucawkowemu pewnie tez w kwestii rozrzedzenia krwi
Tak, po 3 poronieniach stwierdzilam ze musi cos byc nie tak, powoli doszlam do tego co stanowi problem. W sumie mam nadzieje 🤔 bo na 100 % to nikt nie powie ze to wlasnie to... Biore tez acard, juz w trakcie staran. No i suplementacja witaminami ze wzgl. tez na wysoka homocysteine 😏 . Troche tego jest u mnie a tak gdyby nie badania to w zyciu bym nie wpadła na to ze cos u mnie nie tak jest 🤭.
Niestety musimy same czesto brnąć i dochodzić badaniami prywatnie żeby stwierdzić przyczynę poronień. Szkoda bo napewbo mniej by bylo strat.

Do góry