reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2021

Hej, to i ja już po wizycie. Wg lekarki maleństwo rozwija się prawidłowo, wiek płodu zgodny z rozwojem. Powiedziała że tylko tętno ma trochę za wysokie i jest do kontroli za 2 tygodnie. Ale powiedziała że mam się nie denerwować, bo to jeszcze nic nie znaczy. Poprostu chce zobaczyć za 2 tyg. Mam nadzieję że będzie ok. Narazie staram się nie stresować. Może młody (nie wiem czemu ale jak tylko pomyślę o dziecku, przychodzi mi forma męska na myśl :)) się zestresowal wizyta jak ja. Powiedziała że próbuje się ruszać, więc może też z tego wynikać.
8+6 - CRL 2,21cm
Ulzylo mi po badaniu. Dalej mam przyjmować duphaston, bo jest krwiak, ponoć malutki ale jest. Zakaz mycia podłóg, okien itd.

Co do brzucha ;) jak w załączniku ... Wydyma ale nie sądzę żeby to wynikało z ciąży ;) może przed ciążą super płaskiego nie miałam, ale napewno nie taki 🤣
Moj mąż nawet wczoraj wyskoczył do mnie z pytaniem, co się tak wypinam. A ja mu na to że nie ja 🤣 tym razem to nie moja wina 🤣

Załączniki

• 15958579466028471631099223238470.jpg
    15958579466028471631099223238470.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 114
  • 15958581948672421532122183634889.jpg
    15958581948672421532122183634889.jpg
    3,2 MB · Wyświetleń: 116
reklama
Ja pracuje w deweloperce, ale jeżdzę na budowy, mam wielu wykonawców zza granicy. Poza tym przez 3 lata robiłam w firmie za 3 osoby, które poszły na urlopy macierzyńskie.
Stresuje się każdą reklamacją, i wrzeszczącym klientem..
Dlatego idę na zawolnienie.

Czy Wy też jesteście takie spiące? ....
Ja mam wg aplikacki 5+2 i padam na twarz...

Ja pracuje w deweloperce, ale jeżdzę na budowy, mam wielu wykonawców zza granicy. Poza tym przez 3 lata robiłam w firmie za 3 osoby, które poszły na urlopy macierzyńskie.
Stresuje się każdą reklamacją, i wrzeszczącym klientem..
Dlatego idę na zawolnienie.

Czy Wy też jesteście takie spiące? ....
Ja mam wg aplikacki 5+2 i padam na twarz...
Widze mamy podobne terminy, mi pokazuje 5+3 ;) Spiąca oooo tak ale nie ma mowy o drzemkach jak po pracy praca w domu i dwójka rozbieganych szkrabów!
Wiem co to praca w deweloperce.... Moja firma jest wykonawcami u deweloperów wiec znam to od podszewki....

Chociaż teraz wg innej apki wyszło mi 6+3 🤣 W sumie bardziej przyjmuje ciąże tydzień późniejszą przez baaaardzo nieregularne cykle. Okaże się w czwartek na wizycie :)

Cześć dziewczyny, jestem Ola mam 29 lat. Spodziewam się 3 niespodzianki ... niespodzianki bo jesteśmy z mężem bardzo zaskoczeni. Mąż bardzo chciał 3 dziecko ja niekoniecznie tak szybko. Chcialam odetchnąć mam córkę 5 letnia i syna 2.5 dzieciaki niby duze ale na codzień jestem z nimi sama bo męża praca opiera się głównie na delegacji. W lutym tego roku mialam bardzo mocne zapalenie przyadkow że wylądowała w szpitalu, okres zawsze nieregularny odstawiłam tabletki bo chcialam bardzo założyć spirale od 2 miesięcy nie mialam miesiączki brzuch ostro bolał myślałam że historia się powtórzy z Lutego wskoczylam na fotel ginekologiczny i lekarz znalazł przyczynę braku krwawienia i ogólnego samopoczucia. Trudno mi nawet określić wiek ciąży wg usg na którym tylko widzieliśmy pęcherzyk był 4/5 teraz następna wizytę mam 3go sierpnia i wtedy coś się dowiem więcej. Obecnie wychodzi ok 7/8 tydzien. Zrobiłam nawet test bo bardzo ciężko mi się z tym oswoić ale lekarz jednak się nie pomylił :D powoli oswajam się z tym faktem ale codziennie z wielkim przerażeniem myślę o porodzie. Muszę nadrobić wasze zaległości żeby was lepiej poznać i zagłębić się w wasze dolegliwości. U mnie zero wymiotow jedynie co to codziennie boli mnie brzuch zarówno przed zajściem jak i w trakcie podbrzusze jajniki bardzo bolą dlatego myślałam że to przydatki rano modli mnie jedynie dopóki czegoś nie zjem. Pozdrawiam Was i witam się z wami wszystkimi.
Witaj. U mnie podobnie, 3 ciąża, która jest niespodzianką. Mąż zachwycony, czeka na syna, bo mamy 2 córeczki. A u mnie radość miesza się z lękiem, bo myślałam o 3 dziecku ale jak najmłodsza córka trochę podrośnie, teraz ma rok i 4 miesiące. Też jestem z dziećmi sama przez większą część dnia, bo mąż późno wraca z pracy. Jeszcze teraz jak nasilają się ciążowe dolegliwości to bywa ciężko.

Dziewczyny pomóżcie, córka mnie zaraziła, i poprostu umieram. Do tego rośnie mi gorączka, co m zrobić? Biorę *spam*, a co z gorączką? Czym mogę ją zbic? Apap? Pisać do lekarza? Jestem 6+1

reklama
Dziewczyny pomóżcie, córka mnie zaraziła, i poprostu umieram. Do tego rośnie mi gorączka, co m zrobić? Biorę *spam*, a co z gorączką? Czym mogę ją zbic? Apap? Pisać do lekarza? Jestem 6+1
Najlepsze wyjście albo zadzwonic do lekarza, albo do apteki i tam na pewno cos Ci da. Sa leki bezpieczne w ciąży tylko najlepiej dowiedziec sie tego od specjalisty. 😊 Zdrowiej szybko ✊

Do góry