reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Hej, to i ja już po wizycie. Wg lekarki maleństwo rozwija się prawidłowo, wiek płodu zgodny z rozwojem. Powiedziała że tylko tętno ma trochę za wysokie i jest do kontroli za 2 tygodnie. Ale powiedziała że mam się nie denerwować, bo to jeszcze nic nie znaczy. Poprostu chce zobaczyć za 2 tyg. Mam nadzieję że będzie ok. Narazie staram się nie stresować. Może młody (nie wiem czemu ale jak tylko pomyślę o dziecku, przychodzi mi forma męska na myśl :)) się zestresowal wizyta jak ja. Powiedziała że próbuje się ruszać, więc może też z tego wynikać.
8+6 - CRL 2,21cm
Ulzylo mi po badaniu. Dalej mam przyjmować duphaston, bo jest krwiak, ponoć malutki ale jest. Zakaz mycia podłóg, okien itd.

Co do brzucha ;) jak w załączniku ... Wydyma ale nie sądzę żeby to wynikało z ciąży ;) może przed ciążą super płaskiego nie miałam, ale napewno nie taki 🤣
Moj mąż nawet wczoraj wyskoczył do mnie z pytaniem, co się tak wypinam. A ja mu na to że nie ja 🤣 tym razem to nie moja wina 🤣

Załączniki

• 15958579466028471631099223238470.jpg
    15958579466028471631099223238470.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 108
  • 15958581948672421532122183634889.jpg
    15958581948672421532122183634889.jpg
    3,2 MB · Wyświetleń: 112
reklama
Ja pracuje w deweloperce, ale jeżdzę na budowy, mam wielu wykonawców zza granicy. Poza tym przez 3 lata robiłam w firmie za 3 osoby, które poszły na urlopy macierzyńskie.
Stresuje się każdą reklamacją, i wrzeszczącym klientem..
Dlatego idę na zawolnienie.

Czy Wy też jesteście takie spiące? ....
Ja mam wg aplikacki 5+2 i padam na twarz...

Ja pracuje w deweloperce, ale jeżdzę na budowy, mam wielu wykonawców zza granicy. Poza tym przez 3 lata robiłam w firmie za 3 osoby, które poszły na urlopy macierzyńskie.
Stresuje się każdą reklamacją, i wrzeszczącym klientem..
Dlatego idę na zawolnienie.

Czy Wy też jesteście takie spiące? ....
Ja mam wg aplikacki 5+2 i padam na twarz...
Widze mamy podobne terminy, mi pokazuje 5+3 ;) Spiąca oooo tak ale nie ma mowy o drzemkach jak po pracy praca w domu i dwójka rozbieganych szkrabów!
Wiem co to praca w deweloperce.... Moja firma jest wykonawcami u deweloperów wiec znam to od podszewki....

Chociaż teraz wg innej apki wyszło mi 6+3 🤣 W sumie bardziej przyjmuje ciąże tydzień późniejszą przez baaaardzo nieregularne cykle. Okaże się w czwartek na wizycie :)

Cześć dziewczyny, jestem Ola mam 29 lat. Spodziewam się 3 niespodzianki ... niespodzianki bo jesteśmy z mężem bardzo zaskoczeni. Mąż bardzo chciał 3 dziecko ja niekoniecznie tak szybko. Chcialam odetchnąć mam córkę 5 letnia i syna 2.5 dzieciaki niby duze ale na codzień jestem z nimi sama bo męża praca opiera się głównie na delegacji. W lutym tego roku mialam bardzo mocne zapalenie przyadkow że wylądowała w szpitalu, okres zawsze nieregularny odstawiłam tabletki bo chcialam bardzo założyć spirale od 2 miesięcy nie mialam miesiączki brzuch ostro bolał myślałam że historia się powtórzy z Lutego wskoczylam na fotel ginekologiczny i lekarz znalazł przyczynę braku krwawienia i ogólnego samopoczucia. Trudno mi nawet określić wiek ciąży wg usg na którym tylko widzieliśmy pęcherzyk był 4/5 teraz następna wizytę mam 3go sierpnia i wtedy coś się dowiem więcej. Obecnie wychodzi ok 7/8 tydzien. Zrobiłam nawet test bo bardzo ciężko mi się z tym oswoić ale lekarz jednak się nie pomylił :D powoli oswajam się z tym faktem ale codziennie z wielkim przerażeniem myślę o porodzie. Muszę nadrobić wasze zaległości żeby was lepiej poznać i zagłębić się w wasze dolegliwości. U mnie zero wymiotow jedynie co to codziennie boli mnie brzuch zarówno przed zajściem jak i w trakcie podbrzusze jajniki bardzo bolą dlatego myślałam że to przydatki rano modli mnie jedynie dopóki czegoś nie zjem. Pozdrawiam Was i witam się z wami wszystkimi.
Witaj. U mnie podobnie, 3 ciąża, która jest niespodzianką. Mąż zachwycony, czeka na syna, bo mamy 2 córeczki. A u mnie radość miesza się z lękiem, bo myślałam o 3 dziecku ale jak najmłodsza córka trochę podrośnie, teraz ma rok i 4 miesiące. Też jestem z dziećmi sama przez większą część dnia, bo mąż późno wraca z pracy. Jeszcze teraz jak nasilają się ciążowe dolegliwości to bywa ciężko.

Dziewczyny pomóżcie, córka mnie zaraziła, i poprostu umieram. Do tego rośnie mi gorączka, co m zrobić? Biorę *spam*, a co z gorączką? Czym mogę ją zbic? Apap? Pisać do lekarza? Jestem 6+1

reklama
Dziewczyny pomóżcie, córka mnie zaraziła, i poprostu umieram. Do tego rośnie mi gorączka, co m zrobić? Biorę *spam*, a co z gorączką? Czym mogę ją zbic? Apap? Pisać do lekarza? Jestem 6+1
Najlepsze wyjście albo zadzwonic do lekarza, albo do apteki i tam na pewno cos Ci da. Sa leki bezpieczne w ciąży tylko najlepiej dowiedziec sie tego od specjalisty. 😊 Zdrowiej szybko ✊

Do góry